Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawski888

Czy może być tak, że ktoś jeszcze dojrzewa mając np. 22 lata?

Polecane posty

Gość ciekawski888

Konkretnie to chodzi mi o: rozwój inteligencji oraz to czy taka osoba może jeszcze urosnąć. Słyszałem gdzieś, że dojrzewanie wcale nie musi trwać do 20 roku życia, a że nawet 25 lat można mieć i jeszcze rosnąć, nie mieć pewności co do orientacji itp.

Gość ciekawski888
ref

Gość Apasz24
Czyli co ...jesteś niskim gejem a chciałbyś być wysokim hetero ?:D

Gość gfhjjjjjjjjjj
to forum mnie przeraża :O 1. Tak można nie zakonczyc okresu dojrzewania w wieku 22 lat 2. rozwój intelektualny jest najszybszy u dzieci ,zwlaszcza w wieku 2-9 lat - dlatego chodzisz do szkoły jako dziecko a nie dorosły , 11-12 latek to juz samodzielnie myslący człowiek, bez doświadczenia zyciowego jesli mozna to tak nazwac :) Człowiek rozwija sie całe zycie,ale nie licz na to ze z idioty staniesz sie wielkim matematykiem :D 3. jak w pk 1 - moze tak byc ,nazywa sie to dojrzewaniem opoźnionym i nalezaloby sie skontaktowac z lekarzem, mozliwa jest tez odwrotna sytuacja - dojrzewanie przedwczesne ,gdzie 7-8 latka zaczyna miesiączkowac . 4. Wedlug literatury wzrost kości konczy sie w wieku nastoletnim , u kobiet znacznie wczesniej ,u facetów 18-21rok zycia - z tego co ja czytałam i widziałam wsrod znajomych max 14-16 lat , potem nikt nie urósl . Nie licz na to ze urosniesz o 10cm , max 1-2cm jesli juz 5. orientacja nie ma nic wspolnego z dojrzewaniem, albo sie rodzisz hetero ,albo gejem ,albo bi - wtedy podobają ci sie faceci i kobiety, albo trans - jak posłanka Grodzka , natura tak psuje ze rodzisz sie kobietą z ciałem faceta i vice versa. Czesto ktos po latach uswiadamia sobie ze wcale hetero nie jest Jesli chcesz by ktos wyjasnil ci to profesjonalnie idz do endorynologa , wizyta prywatna nie jest droga , albo lekarza rodzinnego. PS: by sprawdzic czy jeszcze nasady kości sie nei zrosły ( czy masz szanse na dodatkowe cm robi sie RTG nadgarstka i dłoni) 🖐️