Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexaaaa11

Dlaczego ludzie boja sie mieszkania w wieżowcu ?

Polecane posty

Gość doświadczona lala
czyli sa jednak tacy co lubią wiezowce

Gość jhjbkb
ja mieszkam w bloku 8-pietrowy na 5 pietrze w samym centrum małego miasta. jest winda choc jej nie slychac. sasiedzi ok. mieszkam od roku i niearzekam

mam 2 mieszkania, jedno w wieżowcu, drugie 3piętrowcu i wiecie co? W wiezowcu było ciszej i lepiej mi się mieszkało. Mimo, że ten3piętrowiec ma dopiero 10 lat a wiezowiec 40

aha, w wieżowcu nie ma robaków, pod blokiem 3 duże parkingi, a w 3pięrowcu zaparkować auto jest naprawdę ciężko, bo nowe osiedla budują jedno na drugim :(

Gość alexaaaa11
Więc ludziska sie poprostu uprzedziły cos sobie niektórzy ubzdurali ze wieżowiec be itp.

Gość alexaaaa11
fobia

Gość ewkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
alexandro to nie tak ze ludzie sie uprzedzili, ale chodzi o wartosc tego mieszkania za 10-15 lat. Niestety jesli wiezowce byly budowane w latach 80tych to juz za dlugo nie postoją. Na pewno krocej niz np 3-4 pietrowe bloki z cegly wybudowane w tym samym czasie. To po prostu wynika z konstrukcji budynku. takie mieszkanie bedzie tracilo na wartosci z roku na rok i jest to niestety kiepska inwestycja. Stąd male zainteresowanie. m U mnie w miescie w samym centrum jest spore blokowisko wiezowcow. Lokalizacja idealna-uniwerki, szpitale, sklepy, galerie- wszystko pod nosem. Ale niestety ciezko jest sprzedac tam mieszkanie, studenci chetnie wynajmują ale sprzedac trudno. Robactwa nie ma, zsypy zlikwodowane, windy zmodernizowane, bloki sa po kolei docieplane i wygladają ladnie ale niestety za iles lat pojdą do wyburzenia. I tak postoja dluzej niz zakladano. Niestety jesli cena nie bedzie bardzo atrakcyjna moze byc tak ze jeszcze dlugo nie sprzedasz mieszkania. Moi znajomi ledwo sprzedali i to ludziom ze wsi ktorzy kupili studiującemu synowi. Chlopak chcial blisko uczelni. Nie mają pojecia ze pod piekną elewacją niestety kontrukcja budynku pozostawia wiele do zyczenia. To jest twoja grupa docelowa kupcow. Ludzie z malych miejscowosci dla ktorych wiezowiec jest "miejską atrakcją" i ktorzy sie nie znają szczegolnie na budowlance i nie mają pojecia jak te wiezowce byly budowane.

Gość njnjnjnjnjnjnj
Ludziom nie chodzi o to, ze wieżowiec, tylko o to, ze to wielka płyta.

te "ludziska" mają prawo decydować gdzie chcą mieszkać. sprzedaż mieszkania czasami trwa kilka tygodni, chyba nie myślisz, że sprzedaż pierwszemu chętnemu :) Ja mieszkam w wieżowcu od 13 lat i jest to jeden wielki koszmar ( wcześniej przez kilkanaście w bloku czteropiętrowym i bez porównania - na korzyść dla mniejszego ). Nikt sobie nic nie ubzdurał - przecież zanim ktoś kupi mieszkanie to musi się rozejrzeć za różnymi ofertami bo może trafi się coś lepszego? Może mieszkanie im się nie podoba i to taki delikatny sposób na to aby się wycofać ...

ja bym nie chciala bo mam lek wysokosci :) innych zastrzezen nie mam

Gość gość
ja mieszkalam kiedys w wiezowcu i byla mega stara winda, okropne to bylo ;/ bo co chwile cos sie psulo, teraz mamy winde tej firmy www.omilifts.com i jest super, bo jest nowa i nic sie nie psuje ;)

Gość gość
Wszystko chyba sprowadza się do leku do tych starych wind, to jest naprawde przerażające czasami. Sama zawsze się tego balam, brrrr, ale jakis czas temu w moim wiezowcu zamontowali nowe windy i jest duuuuzo duzo lepiej, nie ma obaw czy nie zerwie się jak w filmie. Chyba ta firma montowala www.tryb-dzwig.pl/

Gość gość
Windy, to postrach ludzi w takich wiezowcach. Nie dziwie się w sumie, sama mieszkalam w takim wiezowcu kiedys i dopóki firma www.proreha.pl nie zmienila tam wind czulam się okropnie

Gość gość
Mieszkam w wieżowcu. jest fatalnie! Chciałabym w nocy wypocząć, bo mam męczącą pracę...Nade mną i pode mną są wynajmowane mieszkania przez młodych ludzi, prawie moi rówieśnicy. Z tym , że ja w nocy śpię a oni w dzień śpią! Natomiast jedna z tych par bardzo głośno uprawia seks. Dziewczyna tak krzyczy jak zabijana świnia! w dodatku przy głośnej rytmicznej muzyce! Trwa to na ogół co drugi dzień, ta sama dziewczyna, ta sama muzyka tylko partner się zmienia często...Mam dość! Nawet mi się nie chce kochać ze swoim mężem, tak mi obrzydziła "miłość"...

Gość gość
Czesto jest to strach np. przed windami, szczególnie tymi starymi, ja mialam tez stracha jak kupilam takie mieszkanie. Przez Pol roku się meczylam, ale w koncu zostal zlecony remont wszystkich dźwigów przez firme www.tryb-dzwig.pl powiem szczerze, ze mocno mi ulżyło

Gość Mirka1010
Ja mieszkam w wieżowcu nowo postawionym i nie mam żadnych powodów by narzekać, co prawda mieszkanie kupiłam, ale jak na łódź to taka okazja się raczej nie zdarza naprawdę... póki co jeszcze nie wszystkie mieszkania zajęte, ale spędzam tamsporo czasu i nie słyszę, by ktoś krzyczał, tupał lub puszczał prysznic, ściany grube, nie niesie się tak...

Gość gość
Ja tylko w wieżowcu ale na wyższych piętrach. Lubię anonimowość, której nie dał mi niższy blok. Mieszkanie w domku denerwowało mnie, bo ogrzać trzeba samemu i ogólnie - za duża przestrzeń.

Gość Karolamala
Ja tam się nie boję, ostatnio kupiłam mieszkanie w budynku na bulwarach i jest piękny widok, http://www.thetides-office.com/pl/budynek niedawno wybudowali, jestem mega zadowolona, bo udało się złapać okazyjną cenę.