Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozzłoszczona

Jak przesunąć okres lub pozbyć się go na 3 miesiące?

Polecane posty

Gość rozzłoszczona

Pytanie jak najbardziej poważne, szlag mnie trafia, bo za kazdym razem jak mam wyjazd, urlop czy zawody dostaję okres, ostatnio nawet był na tyle złośliwy, że zjawił się tydzień wcześniej, w trakcie wakacji nad morzem :O oczywiście o plażowaniu mogę zapomnieć :O PS- proszę o rady bez wygłupów typu: zajdź w ciążę :D Aha, i tamponów nie chcę używac, bo jestem dziewicą i się trochę boję że coś tam uszkodzę :O :P

"Aha, i tamponów nie chcę używac, bo jestem dziewicą i się trochę boję że coś tam uszkodzę :o :p" Ale co? :o Jedynie tabletki, ale musisz pamiętać, że podczas pierwszego (albo nawet pierwszych trzech) opakowania możesz mieć plamienia. Innego sposobu nie ma. 😴

Gość rozzłoszczona
Czuję ból przy zakladaniu tamponu, w sumie raczej przy próbie zrobienia tego. Boję się przerwania błony. :(

przez tampony nie można przerwa błony. Błona jest elastyczna a tampony mini nie dadzą sprosta takiemu zadaniu :)

Gość ja biore tabletki............
i przesuwam okres jak chce

a jeśli chodzi o ból to są tampony z aplikatorem, które bardzo łatwo i bezboleśnie się używa i jest pewnośc że tampon jest dobrze włożony. polecam

Gość rozzłoszczona
Ale z tamponem na basen, nad morze? Do sauny? I tak lipa :O

Gość rozzłoszczona
Ano właśnie, czytałam też, że lekarze w przypadku nie stosowania pigułek antykoncepcyjnych (bo akurat ja nie mogę ich uzywac i nie muszę, póki co) :) polecają wyciąg z kasztanowca w tabletkach. Wiem że kasztanowiec uszczelnia naczynia krwionośne ale czy to akurat pomoże opóźnić okres... może o kilka dni. Heh.

Ale co tu da uszczelnienie naczyń krwionośnych. Miesiączka jest regulowana hormonami i tylko hormony mogą w pewny sposób go przesunąć lub zablokować.