Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czerwony Październik

Dlaczego ostatnio sporo dziewczyn zaczęło niosić skóry, chłopczyce czy co ?

Polecane posty

Dek@ - depilujecie się całe z pozodu presji społeczeństwa ? A gdzie ta cała idea wg. której kobieta ma swój wygląd dla siebie i wygąda tak jak się lepiej czuje, o której Ty mówisz ? Bardzo źle mnie zrozumiałeś. Postrzegasz wszystko w czerni i bieli - sama tak widzę świat, ale to nie jest dobre, gdy przyłożyć to do kobiecej natury. Kobieta ma swój wygląd dla siebie, gdy wygląda w miarę estetycznie - co ciężko mi tutaj wytłumaczyć komuś, kto już głupią kurtkę postrzega jako coś nieestetycznego na kobiecie. I niestety należę do tych dziewczyn, które nie mogą zdzierżyć włosów na innych częściach ciała poza głową - po prostu uważam to za obrzydliwe i naprawdę nie ma to nic wspólnego z modą, bo tak samo myślałam jeszcze zanim to nastało i z przyjemnością patrzę na coraz więcej gładkich ciał na ulicach, zdjęciach, w TV...

Ja pierdolę, ten durny kot znowu wlazł za biurko.

No to z Ciebie już nie jest materiał na cokolwiek, Ty to już na przemiał. :classic_cool:🖐️

Gość 54trfg
Dek@ z toba bedzie dokladnie tak samo za dwie dekady. Ktos ci to samo napisze/powie. Ale coz poradzic, skoro czlowiek teskni za dobrymi czasami.

Wiem, że tak będzie. Tylko że ja będę tęsknić za latami 90, więc jest pewna różnica.

54trfg - Ty mądrze piszesz. Chodzi mi nie tylko o mało kobiecy i nieestetyczny, wręcz obleśny wygląd kobiety w skórze ale też o pewną symbolikę, która zawsze była powszechna - do zrobienia skórzanej kurtki trzeba zabić zwierza, do tego potrzeba siły (już nawet pomijając "dzisiejsze metody") bo mówię o symbolice, a tym zajmowali się zawsze faceci, podczas gdy kobiety chodziły zbierać owoce. Kiedy kobieta idzie w skórze a facet nie, to mam wrażenie że kobieta mogłaby objąć jego, a nie na odwrót. Kiedyś się wydywało parki - przypakowany w skórze i dżinsach obejmował czule panienkę w sukience, która wyglądała jak anioł.

A powiedzta mi... Gdybym chciała pójść na polowanie i zabić jelenia, to byśta mi zabronili? Pytanie czysto symboliczne.:classic_cool:

Dek@ - nikt by nie zabronił, co nie przeczy iż to męskie zajęcie. Podobnie jak nikt by nie przeczył kobiecie chodzić w skórze, jeść na potęgę czerwone mięso, pić piwo na ławce bekając co nie przeczy że to niekobiece i męskie. Nikt nie zabroni facetowi chodzić w gejowskich kolorowych szortach, różowych ciuszkach, za długich bluzach wyglądających jak sukeinki, golić pachy i inne części ciałą, jeść tylko sałatę, homary i inną drobniznę, co nie przeczy że to pedalskie. I kiedyś tego nie było. Przynajmniej w większości.

O! To chyba jest sedno sprawy - nikt nie przeczy, że..., ale jednak nieeee.

Gość Chorche
Stary;) (Czerwony Październik) Mam dokładnie odmienne zdanie niż Ty... i nie raz chciałem napisać tak z głupa podobny temat, ale właśnie o tym, że to zajebiste czasy, jest tyle sexyleathergirls na ulicach nie ma drugiego takiego materiału w którym wyglądały by tak sexownie. Mówię bardziej o skórach 'z połyskiem'(ale znowu bez przesady nie jakieś candy cukierasy + różowe buty etc nie jakiś turbo matowych męskich. Jestem Leather Fanem haha . Tak jak już ktoś wcześniej pisał 20-30 lat wstecz mam na myśli głównie za oceanem było mnóstwo skórzanych kobiet i jak to jest już w świecie moda ma cykliczność... ktoś akurat teraz stworzył tanią 'ekoskórę' i jej taniość;) jak barszcz sprawiła, że zalała dość znacznie ulice. 50pln za najtańszą kurtkę, która jest całkiem dobrą przejściówką to w sumie nie ma za bardzo lepszej alternatywy. Wiadomo są i prawdziwe od 900pln dla burżujstwa, które chcę się odróżniać co jest normalne i wcale nie dziwne. Zakładając swój temat zacząłbym go mniej więcej tak... Parę lat temu skórzane kurtki, spodnie , mini nosiły tylko dziwki, żeby przyciągać klientów ostrym wyglądem Sexy (wiadomo można by tu jeszcze podciągać inne gadgety kozaczki, biżuterie itd ale nie o tym) a w tych czasach ktoś wprowadził na rynek tani towar, nie jeden pedał wydał trendy skórzaną kolekcję i nikt nie zwracając uwagi co się dzieję naglę bez obciachu, ucinania się ubiera to co kiedyś było zarezerwowane dla wulgarnych, wyuzdanych, kurew. Ewidentnie dawniej też skórę ubierali goryle, gangsterzy,typy spod ciemnej gwiazdy. Niby męska rzecz. Kolegi kobieta ma coś z ekoskóry? Tak delikatnego materiału(gładziutki, śliski) i zajebistego w dotyku i wyglądzie ciężko jest znaleźć. Tylko wiadomo skóra, skórze nie jest równa jedne są męskie metalowe w macie, których raczej nie trawie na kobiecie a inne bardzie soft ! Moja ma z 5 kurtek tego typu ale tylko dla tego tak dużo bo jej mówiłem ,że mi się nie podoba :D bo brała jakieś marszczone czarne takie z reguły bardziej męskie blee. A wracając do mężczyzn w skórze raczej już rzadko widuję się koksów w czarnej skórze w starym kroju.Aż za często widzę jakiś pedałków '70kg masy ciała!!!!' odblaskowa skóra i kogucik postawiony na żelu + jakiś zegarek "rolnix' który prawie mu urywa rękę w nadgarstku. Czasy się zmieniają .... kiedyś wszystko będzie inaczej.

Gość snil mi sie piekny sen
ja ide na kompromis i nosze skorzane spodnice (dlugie),

Gość gdzie ty byłeś w latach 80tych
już w latach 80tych były modne ramoneski od zespołu "The Ramones" skórzane kurtki nosiła Madonna, Newton-Jones z filmu "Grease" i wiele wiele innych masz chyba jakieś kompleksy

Podniecacie się a to zwykła moda. :O Zabijana krowa, czy świnia pewnie jest niesamowicie szczęśliwa, że nie tylko jest zjadana ze smakiem, ale jej skóra może przyozdobić nowoczesną kobietę. Tym razem nie pankówę, czy metalówę, ale zwykłą gimgówniarę. Ot taką zwyczajną, której łatwo wmówić że bawełniana koszulka z napisem FUCK - OFF, można nosić na pełnym szacunku. :) I łyknie to jak gęsiwo, sztucznie dokarmiane, by twoje "stejki" z racji rozmiarów bicepsu, nie pozwalały ci swobodnie przyłożyć telefonu do ucha. :P I chociaż zabijanie zwierząt w celach konsumpcyjnych uważam za stosowne, bo z tra"f"ki, lub innych grzybków ludzie nie wyżyją, lub pisząc prościej, nie przeżywają a polowanie jest dla snobów, by robisz szpan przed swoimi obrastającymi w tłuszcz żonami, to jednak prawdziwe kobiety, lubią futra i tu zaczyna się dopiero kabaret. :P

Gość znajomaaaaaaa
ale bzdury,widac ze polaczki gowno sie znaja na modzie..ja chodze w skorze dobrze dopasowanej do mojego ciala i wygladam zajebiscie kobieco...a to co ty mowisz to jest tylko jakis tam twoj glupi wymysl czy problem jak tam chcesz.

a moja skorupa ma już policzmy.... chyba 19 lat, może i 20 :) Nie przypominam sobie żeby w tamtym czasie byla to rzadkość że dziewczyny chodzą w ramoneskach?

Gość anka44
oj coś ci się pomyliło Czerwony Październik z tym noszeniem skór przez kobiety 20 lat temu,okolo 25 lat temu wiele kobiet nosiło skórzaną odzierz i nie mówimy tutaj o kurtkach nabijanych ćwiekami tylko o fajnych kobiecych ciuchach,sama osobiście miałam świetną kórteczkę,mini spódnicę i spodnie ze skóry a nawet spodnie z zamszu,kiedyś tekie ciuchy były bardzo drogie i lepszej jakości a teraz kurtkę można kupić za 300-400zł ale jest słabej jakości i długo nie przetrwa,może i dobrze bo kobietom szybko nudzą się ciuchy a takie trzymanie kurtek latami to nieporozumienie

anka44 zgadzam się niemal ze wszystkim ale bynajmniej moja kurtka nie jest nieporozumieniem :D jest zajebista i nie oddam za nic, zawsze fajna, wygodna i zawsze modna ;)

Gość dawniej indionki i inne
chodziły w skórach z bizonów i innych takich i były chłopczycami?

Gość po prostu seksowne i prawdziwe
dziewczyny/kobiety! kazda ktora chce byc atrakcyjna powinna miec choc jedna pare skorzanych spodni na zime i jakies krotkie spodenki lub mini na lato!

Gość Chorche
No i to mi się podoba mimo, że tamcik stary to nadal aktualny :] !!!!! Jesteście Boskie W Skórach I Nie Znam Innej Dzianiny Która By Tak Cudownie Opinała Wasze Ciałka ;]

Gość laffajetka
a ja ciumkałam cipciora

Gość Chorche
A i jeszcze jedno ktoś tam może mnie podejrzewać ,że jestem jakiś sadomaso haha czy coś w tym stylu. Nie uważam tak o sobie:D Jestem tego zdania, że kobieta powinna być hybrydą :] Nie koniecznie ubierać się turbo wulgarnie na ulice jak jakaś spod latarni. Lubie skórzane, latexowe legginsy to tylko na przykład + jakiś płaszczyk w kolorze ,który byłby kontrą dla ostrej dolnej części stroju. A co do hybryd to na fajne jest to kiedy kobieta kiedy trzeba jest Grzeczna a kiedy trzeba to Jungla!!! Do mojej sypialni może wejść ubrana zupełnie inaczej niż na ulicy i wulgarność wtedy jakoś nie przeszkadza :) (oczywiście bez przegięć ja raczej soft boy jestem)

Gość ojiojklkjjkkjk
A co to za roznica w czym chodzi? Ja jako facet nie znosze np. dzinsow, nosze glownie praktyczne bojowki i nie uwazam, zeby kobieta w skorze byla z zasady niekobieca. To zalezy od kobiety, owszem wole dziewczyny w sukienkach, nawet skorzanych. Ale jesli zauroczy mnie nawet w dzinsach to co z tego? Jestem hetero, faceci mnie nie kreca, biseksualne dziewczyny tak. Jak ide do lozka to nie z jej majtkami, a z jej cialem. Dopoki jako kobieta ma zenskie organy plciowe to dlaczego mialbym sie przejmowac tym z czego ma ubranie? Zreszta to tez nie jest do konca prawda, ze wszystkie bi czy les dziewczyny ubieraja sie po mesku, a przynajmniej polowa takiej pary. Znalem i widzialem takie ktore kompletnie przecza temu, a do tego sa bardzo kobiece. I to mimo, ze soba sypiaja czy wrecz sa w zwiazku.

Gość Chorche
ojiojklkjjkkjk co do tego masz rację ,że oczywiście nie 'Kochamy się' z ubraniami, ale jako sportowiec, który wiecznie jest syty(miłość jest energiczniejsza po pięknej kolacji) i ma duuużo testosteronu aż zaczyna łysieć ;) widzi, która kobieta jest sexownie(czyt. zachęcająca do igraszek) ubrana. Ubiór to tylko bodziec bo przecież później już się tak nie liczy jak się napalimy i zaczynamy działać. Nie wiem dlaczego niektórzy nie rozumieją pewnych prostych schematów działania naszych skromnych organizmów :] Jak nie raz słyszę, że sex jest przereklamowany to po prostu dla mnie jest oczywistym, że ktoś ma problem lub inne priorytety i tyle. To nie podważalnie jedno z największych uczuć jakich może doznać nasz organizm.

Gość masz racje sex jest przereklam
wazniejszy jest pociagajacy widok - wiec kobiety noscie skórzane spodnie jak najczesciej!

Gość gość
Ja też jestem przeciwko skórom u kobiet wyglada to ochydnie a przede wszystkim śmierdzi tym ochydnym materiałem ale pójdź do koscioła na msze w duzym miescie i zobacz jak się ubierają wierzące kobiety one nie przychodzą po to żeby się pomodlić one przychodza po to zeby pokazać się w skórze że by udowodnić innym jak to ona modnie się ubiera co druga kobieta ubrana jest w kosciele w skóre i niestety nie odwrócisz tego one po prostu uwazaja kosciół za styl mody nie wspomne co się dzieje na cmentarzach w Dniu Wszystkich Świętych