Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

obawa1

powikłania po lewatywie, pomocy!

Polecane posty

Gość annia.....................
no gorzej jak ci odbyt rano wypadnie

Gość alexaaaa11
a może przepłucz jeszcze raz letnia przegotowana woda zeby wypłukac ta sól ?

Gość ania73473
A pomyśl, że ludzie często płuczą sobie gardło wodą z solą kuchenną, jak ich boli. I co się dzieje? Przecież gardło też jest delikatne i też można mieć krwawienia z przewodu pokarmowego... Musiałabyś robić sobie lewatywę codziennie i to jeszcze takim stężonym roztworem, żeby faktycznie zaszkodziło... Nie wariuj! Co ci na pogotowi pomogą jak nie masz innych objawów? Zmierz temperaturę, czy gorączki nie masz i obserwuj, czy się np krwawienie nie pojawi albo silny ból... Jeśli nie - to spokojnie, nie wariuj!

ania73473 troche mnie uspokoiłaś. Problemy mam od dłuższego czasu, ponad tydzień brzuch twardy z zalegającego tam kału, nie uprawiam sportu praktycznie wcale, warzywa rzadko, ostatnio jadłam dużo pieczywa i ciężkich posiłków.

Gość ania73473
Ja bym kolejnej lewatywy na razie sobie nie fundowała. Może więcej pij, jedz coś lekkiego (kefir? jogurt?) i ewentualnie podmywaj się, jak to okolice odbytu. To moze ta sól powodować dyskomfort. Ale się nie denerwuj. Sama się nakręcasz.

Krwi nie ma, przy wypróżniani mnie nie boli. Tak pomyślałam właśnie żeby jeszcze raz samą wodą przepłukać może to coś pomoże.

Zrobię jak mówisz. Może mi to przejdzie. Dziękuje za rady, naprawdę, jestem w tej sytuacji bezradna. Może faktycznie to inna przyczyna moich dolegliwości.

Jak byłam u lekarza rodzinnego, powiedziałam jej że robiłam lewatywę z solą, nie pytała z jaką, może myślała o fizjologicznej. Dała mi rade żebym na przyszłośc robiła z szarego mydła i mnie uspokajała bo jej tam panikowałam. Pytałam sie czy mogłam sobie coś uszkodzić ta solą, powiedziała że nie. Już nie wiem co mam o tym myśleć.

Gość ania73473
Na razie spokojnie, obserwuj tylko czy nic sie nie dzieje. I koniecznie zadbaj trochę o siebie! Rozumiem, że możesz nie mieć czasu na ruch ale mozesz chyba zwrócić uwagę na to, co jesz. Zwłaszcza że przecież coś jeść musisz. :-) Pozdrawiam Życzę zdrowia i lepszego samopoczucia.

Gość deeeeessssss
przjedzie ci, za duzo soli wrypałas i podrazniłas jelito. Natspenym razem zrób sobie z siemienia lnianego jest najlepsza.

Gość deeeeessssss
mozesz nawet dzieisj sobie tym siemieniem przpłukac, jesli masz siemie, a jesli nie to tez mozesz zrobic lewatywke z rumianku.

ania73473 dziękuje ci za wszystkie rady, podniosłaś mnie na duchu. Ostatnio trochę zaniedbałam diete to fakt, przez pół roku byłam na weganiźmie wtedy był ideał wszystko lekkie, ale jak mi zabrakło magnezu i zaczeły mnie boleć mięśnie, przerwałam i teraz niezdrowo się odzywiałam i tak się skończyło.

deeeeessssss myślisz że nic poważnego mi sie nie stanie?

Oby to wszystko przeszło. Temperatura wody raczej za ciepła nie była, w granicach myślę że się zmieśćiłam

Gość deeeeessssss
Poważnie,niec Ci nie będzie. Robię lewatywki od 2 lat i się troszkę obcykałem, miałem rózne przygody podczas wykonywania lewtyw. Lewatywka z siemienia świetnie nawilża jelito i świetnie wspomaga usuwanie tego co zalega, czyli całego syfu. Do lewtyw zawsze powinno dorzucic sie odrobinke soli zeby jelito nie wchłaniało wody.

ja dodałam bardzo mało, ale jesteś pewien że zwykłą sól kuchenna? Teraz już nie wiem czemu mi sie tak dzieje, a może była za wysoka temperatura wody?

Piszesz,że miałeś różne przygody z lewatywą, jakieś nieprzyjemne?

Gość deeeeessssss
Oj, długo by pisać, możesz mi wierzyć na słowo że czasami było nieprzyjemnie :) Tak do lewtywy dodaje się sól kuchanną, nie czytałaś nic o lewatywach ? Lewtywy wykonuje się z kawy, oleju, cytryny, moczu, soli, soli gorzkiej, siemienia lnianego, ziół, glinki zielonej, mydła itd itd nic ci nie bedzie 🖐️

Teraz zostaje mi czekać, w poniedziałek idę do lekarza z wynikami badania moczu, porozmawiam z nią, może czegoś więcej się dowiem.

Dziękuję za odpowiedz deeeeessssss. Czytałam o lewatywie; jak mnie coś zainteresuje to zgłębiam to do granic niemożliwości. Pisali o wlewkach z solą kuchenna, ale nikomu nic się nie działo tylko mnie, więc zaczęłam panikować.

Gość olka355
zrobilam pierwszy raz lewatywe, 0,5 litra trzymalam dosyc krotko, pozegnalam pare przyjacieli! oczywiscie zaraz po zestaw witamin i mineralow zeby wszystko wrocilo do normy. jestem jak najbardziej na tak! czuje sie lekko! chyba sie uzaleznie:)

Gość olka355
zrobilam pierwszy raz lewatywe, 0,5 litra trzymalam dosyc krotko, pozegnalam pare przyjacieli! oczywiscie zaraz po zestaw witamin i mineralow zeby wszystko wrocilo do normy. jestem jak najbardziej na tak! czuje sie lekko! chyba sie uzaleznie:)

Gość rafciu
Zoolander 2 (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 Zimne, stalowe spojrzenie, drapieżne oko tygrysa… tylko on potrafi strzelać spojrzeniem z siłą magnum. Powraca Derek Zoolander, największa, jedyna taka gwiazda modelingu. Piękno wcielone. Kiedy ostatnio widzieliśmy największe gwiazdy męskiego modelingu Dereka Zoolandera (Ben Stiller) i Hansela McDonalda (Owen Wilson), byli u szczytu sławy, szefując „Centrum im. Dereka Zoolandera dla dzieci, które nie potrafią dobrze czytać i chcą nauczyć się innych fajnych rzeczy”, a Mugatu (Will Ferrell) znajdował się za kratkami. Od tego czasu zmieniło się wszystko, Centrum im. Zoolandera nie istnieje, a Derek i Owen żyją w upokorzeniu poza głównymi wydarzeniami świata mody.

Gość boss jacek
Zoolander 2 (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 Zimne, stalowe spojrzenie, drapieżne oko tygrysa… tylko on potrafi strzelać spojrzeniem z siłą magnum. Powraca Derek Zoolander, największa, jedyna taka gwiazda modelingu. Piękno wcielone. Kiedy ostatnio widzieliśmy największe gwiazdy męskiego modelingu Dereka Zoolandera (Ben Stiller) i Hansela McDonalda (Owen Wilson), byli u szczytu sławy, szefując „Centrum im. Dereka Zoolandera dla dzieci, które nie potrafią dobrze czytać i chcą nauczyć się innych fajnych rzeczy”, a Mugatu (Will Ferrell) znajdował się za kratkami. Od tego czasu zmieniło się wszystko, Centrum im. Zoolandera nie istnieje, a Derek i Owen żyją w upokorzeniu poza głównymi wydarzeniami świata mody.