Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie nie rozumiem tego

JAK WY MOZECIE MIESZKAC W TYM KRAJU?????? NIE BOICIE SIE O PRZYSZLOSC?

Polecane posty

Gość pannanikt0
Mieszkam, bo wciąż mam nadzieję, że coś się zmieni w tym kraju.

tak, oczywiscie, teraz informatykow zatrzesienie, dziecko, nie masz pojecia o realiach we wlasnym kraju to sie nie udzielaj i nie wypisuj bredni, ze sie dorobiles uczciwie kilku mieszkan itp

Gość do dobrego człowiek się
szybko przyzwyczaja i zapomina jak to jeszcze niedawno było, kiedy w sklepach nic kupic się nie dało, pensja to 30-50 dolarów, dobre piwo tylko w Peweksie, tylko tam dobre spodnie, kolejki po paszporty i odmowy w wiekszości wypadków, bród i smród, szare ulice z szarymi ludźmi

Gość rewrwrwerwe
Ja mam 34 lata, i na umowe - przepracowane 3 miesiące. Kończyłam historię. ZAdnych szans na pracę w skzole- tam tylko znajomosci. Szukałam przez parę lat, wysłała ponad 1000cv i dostałam dwa zaproszenia na rozmowe kawlifikacyjna. Punkt widzenia zalezy po prostu od punktu siedzenia. Jak byłam w l. 90 w liceum to zyło mi sie świetnie i nie rozumiałam, na co ludzie narzekają.

Gość bieda?????????
dziecko? mam 47 lat:D

Gość Milutki........
ludzie jednak czuli się bezpieczniej i stabilniej w komunie, stąd wyż demograficzny w latach 80 tych teraz jest spadek liczby urodzin i nic dziwnego, bo trzeba być szalencem, zeby miec dziecko teraz

Gość rewrwrwerwe
Jest b.zle. Faktyczne bezrobocie u nas wynosi ok. 50 %- bo mamy 27 mln osób w wieku produkcyjnym ,a pracuje ok. 14 mln. To jest przecież tragedia.....

Gość bieda?????????
bezpieczniej i stabilniej? naprawde nie wiesz o czym gadasz. było beznadziejnie. bez nadzieji na lepsze jutro. czekanie gdzie "rzucą" mięso, mandarynki czy czekoladki. kupienie kilograa żoładków kurzych to był wyczyn.

rewrwrwerwe otóz to, poniewaz ludzie nieswiadomi, zeby nie napisac glupi i naiwni, nie widza problemu, nie interesuja sie tym, co sie dzieje w kraju i na swiecie, nigdy poza swoja wies nie wyjechali wiec sie ciesza, ze teraz cukier na polkach stoi

Gość sdgwgwgr
nieprawda. faktyczne bezrobocie wynosi 89%, ludzie z godu umierają na ulicach

Gość Milutki........
ludzie na wsi mieli swoje świnki i kury, a oprócz tego stabilną pracę, i wiedzieli, że praca bedzie NA PEWNO, stad decydowali sie na dziecko poza tym mięso jest szkodliwe dla zdrowia :)

Gość A prawda jest taka, że...
Nie napisałaś jeszcze o soli przemysłowej, jajkach w proszku, starych rybach.

Gość bieda?????????
faktem jest że są tacy co się cieszą że cukier na półce stoi bo dobrze pamiętaja czasy kiedy cukru nie było mimo że był na kartki

a polityce zacieraja rece jak widza takich, na jakiego kreuje sie uzytkownik bieda??????, ktory zamiast patrzec w przyszlosc i rownac do lepszych, patrzy w przeszlosc i cieszy sie ze nie jest jeszcze tak zle jak w Afryce i ze ma cukier na polkach w sklepie. I szkoda mi was, ze bedziecie pracowac na Tuska i jego mafie do smierci, ciezko za pare groszy, a polowe im w zebach zanosic. A oni beda na obiad do domu samolotami latac.

Gość bieda?????????
równamy do lepszych cały czas. ale żeby dorównać potrzeba jeszcze wiele lat. wyrzeczeń też.

Gość ddfgdf
Juz tak nie narzekaj, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Ja mieszkam w USA, tu przechodzisz na emeryture w wieku 66 lat, jesli nie masz ubezpieczenia z pracy to jedna powazna choroba i jestes bankrut, mozesz isc pod most. Znalezc dobra prace wcale nie jest latwo, tez duzo po znajomosciach. Benzyna tez droga, a jezdzi sie tu nieporownywalnie dluzsze dystanse niz w Polsce. Domy tez na kredyty, ktore ludzie spapacaja cale zycie, samochody wiekszosc ma na lease i placi za to kupe kasy. Jesli dobrze w miare zarabiasz to masz gowno a nie benefity, jeszcze cie opodatkuja, ze musisz placic na wielodzietnych Meksykanow i czarnych. USA to nie socjalna zachodnia Euriopa, ze wszystkim jakies benefity przyznaja, jak sobie nie zarobisz to gowno masz. Chcialam tylko napisac moja wersje, ze wszedzie sa plusy i minusy, nigdzie nie ma raju i mozna sie do wielu rzeczy doczepic. A i jeszcze mamy o wiele mniej dni wolnych od pracy niz Polacy. Ja i tak lubie tu mieszkac, ale to nie znaczy, ze zielone leza na ulicy, tylko tu dobrobyt, a w Polsce wszystko bee. Wszedzie walnal kryzys i jest gorzej, nie tylko w Polsce.

Gość _Malutka_
Ja się nie boję :-) Nie jest lekko, ale nie wyobrażam sobie mieszkać i pracować w innym kraju.

Gość Milutki........
były plusy i minusy, w kazdym razie w chwili obecnej nie chce miec dziecka w tym systemie

Gość bieda?????????
ludzie narzekający nie rozumieją jednego. tak "dobrze" jak w Niemczech, Francji, USA itp nie będzie jutro. nie za rok i nie za dziesięc. może za 30 albo za 50. i nie ma co narzekac, że u nas jest gorzej a u nich lepiej, bo to bez sensu.

Gość rewrwrwerwe
arabiamy-najgorzej-w-Unii-Jestesmy-w-ogonie-biedakow,wid,14140525,wiadomosc_firma.html?ticaid=1e6ff&_ticrsn=5 Jest naprawdę b. zle, CZEchy, Węgry i słowenia już pobiły nas w zarobkach na łeb, o 1500 zł nawet.. Ciekawe, że w tv o tym nie mowią wcale, zauwazyliście? Propaganda nadal jak w komunie

Gość Milutki........
Cukier to tak zwana biała śmierć, więc czemu żałujecie że cukru nie było. Próchnica, cukrzyca, miażdzyca i osteoporoza.

oczywisice, ale w normlanych krajach kryzys nie wyglada tak jak w PL. Mimo kryzysu mozna znalezc prace, miec za co zyc normalnie. W Pl ludzie by z glodu pozdychali, gdyby nie rodzice, dziadkowie. Mieszkaja na kupie, wspolnie gotuja, jedza, kazdy dolozy pare grosików i jakos ciagna ten wózek, ale mlody czlowiek na swoim nie ma szans na przezycie. Najnizsza pensja w miescie to 1100zl a wynajecie mieszkania w bloku kosztuje 1500, a gdzie rachunki?jedzenie? Nie wspominajac o samochodzie i ubraniach

Gość bieda?????????
źle to ty masz w głowie.:D

Gość rewrwrwerwe
bieda?????????- syty głodnego nie zrozumie, ale gadałbyś inaczej, jakbys był np na rencie 500 zł... A takich ludzi jest b. dużo.

Milutki........ były plusy i minusy, w kazdym razie w chwili obecnej nie chce miec dziecka w tym systemie w tym systemie nikt nie chce miec dziecka jak widac w Polsce, dziwne ze w innych krajach Polacy sie rozmnazaja bez problemu. Ale w PL beda niedlugo sami emeryci,spoleczenstwo sie starzeje,a nie bedzie mial kto na nich pracowac

Gość Milutki........
Poza tym w PRL łatwiej było o dziewice, jakoś dziewczyny sie szanowały bardziej. nie to co teraz, Kiedys dziewczyna to była dziewczyna, subtelna i wogóle.

rewrwrwerwe nie dyskutuj z nim, bo chlopaka poniosla fantazja pisal ze uczciwie sie dorobil kilku aut i mieszkan, z jednej marniutkiej polskiej pensji, to pewnie jakies dziecko, ktore pojecia nie ma o zyciu, wiec wypisuje brednie, bo dzisiaj sobota i mu sie nudzi.

Gość _Malutka_
,,w tym systemie nikt nie chce miec dziecka jak widac w Polsce" Ja chciałam mieć czwarte :-) Zrezygnowałam po podliczeniu wszystkich za i przeciw :-(

Gość jak żyję to w ojczyźnie
i jeszcze dodam znikneli żebracy i emeryci grzebiący po śmietnikach jeszcze jakieś sześć lat temu spotykałem wcześnie wstaję i przy śmietniku jak przed pracą śmieci wyrzucałem spotykałem a jakieś dziesięć lat temu żebracy na głównych ulicach byli normalnością a teraz? gdzie oni? coraz gorzej jest :D tylko niestety lepiej jest do pracy rodacy! my polacy to de beściaki! niech się niemce od nas uczą bo już nasz oddech na karku czują :)

przykro mi pisac, ale niemcom to mozesz jedynie buty czyscic, a w sumie co mam pisac, przeciez kazdy wie, ze polacy do niemcow wyjezdzaja sprzatac haha