Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie nie rozumiem tego

JAK WY MOZECIE MIESZKAC W TYM KRAJU?????? NIE BOICIE SIE O PRZYSZLOSC?

Polecane posty

Gość ananaska...
lorpeowqwq przeraża mnie fakt, że mam mieszkać z obcymi ludźmi, wynajmować gdzieś pokój, z połowy pensji opłacić studia... zostanie mi tylko na jedzenie. to przykre. niestety nie mogę mieszkać z rodzicami, bo jestem z malutkiego miasteczka oddalonego sto ileś km od najbliższego większego miasta. załamuje mnie to. ale może warto poświęcić te kilka lat, po to by w przyszłości żyć na poziomie :-)

Gość lorpeowqwq
warto, warto, dasz radę, jesteś młoda, może na studiach poznasz fajnych ludzi, będziesz kimś w pewnym sensie, zawsze jest potem nadzieja na awans

Gość lorpeowqwq
lepiej biedować 4 lata niż całe zycie

Gość ananaska...
lorpeowqwq dziękuję, Twoja historia, choć nie znam szczegółów, będzie dla mnie podporą :-) jeżeli się chce, to można wszystko! :-)

Gość lorpeowqwq
nie ma za co, trochę się wykrwawiłam ale cóż, młoda byłam i do 30 mieszkałam z obcymi

Gość andziamała
a mnie się tu podoba choć niełatwo żyć jak wszędzie :)

Gość ananaska...
lorpeowqwq a napisz jeszcze jak uczyłaś się w szkole średniej? jak zdałaś maturę? bo ja niestety w tamtych czasach miałam do tego dosyć olewatorski stosunek i zdałam maturę bardzo średnio, z podstawowych przedmiotów plus jeden humanistyczny. i tu właśnie kolejna sprawa, która denerwuje mnie w tym kraju-chcesz iść na konkretne studia, np weterynarię, ale żeby się tam dostać musisz mieć świetne wyniki z biologii itd... to trochę smutne. dlaczego dopiero na studiach nie mogę pokazać, na co mnie stać?

Gość Reasumator
bieda?????? pisze, cytuje: "w kraju gdzie drogi sa zapchane samochodami, a w kolejce w hipermarkecie trzeba stac godzinami????" - Przypomina mi to lata siedemdziesiate /pracowalem wtedy w handlu zagranicznym/, jeden z klientow zagranicznych powiedzial : "Wy musicie miec tutaj dobrobyt, sadze tak po ogromnej ilosci kominow fabrycznych".

Gość lorpeowqwq
ja też się uczyłam średnio a z humanistycznych wręcz dostatecznie, nie wiem jak jest na weterynarii, na pewno każdy kierunek ma inne wymagania. Ja też chciałam iść na medycynę ale zrezygnowałam bo pewnie nigdy bym się nie dostała, biologi nienawidziłam. Postawiłam na kierunki ścisłe, dost z matury z matmy a mimo to dostałam się na dwa kierunki naraz, więc nieważne jaka była matura ale jak zdałeś egzamin

Gość ananaska...
no ja niestety nie mam zdanej matury z jakiegoś 'dobrego' przedmiotu. ale tak sobie myślę, że jak pójdę na studia to i tak na niestacjonarne. wtedy nie patrzą aż tak na wyniki z matury... weterynarię podałam jako przykład, bo wiele innych dziedzin również mnie interesuje.

Gość ananaska...
lorpeowqwq jeszcze jedno pytanie :-P czy po takim odstępie od szkoły potrafiłaś bez problemu się uczyć?

Gość ananaska...
chyba wszyscy poszli już spać. dobrej nocy w takim razie :-)