Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie nie rozumiem tego

JAK WY MOZECIE MIESZKAC W TYM KRAJU?????? NIE BOICIE SIE O PRZYSZLOSC?

Polecane posty

Bieda az piszczy, a kazda dziedzina zycia kuleje. -Pojdziesz do lekarza- wykonczy cie jak nie dasz lapowki, a nawet jak dasz, to specjalnie nie bedzie cie leczyl, zeby miec jak najwiecej kasy -Edukacja na niskim poziomie, magistrów produkuje sie dla kasy, zeby nabijac kieszenwykladowcow -Bezrobocie, brak pracy, wszedzie znajomosci -Policja jeszcze pala dostaniesz, jak im cos zglosisz -Pogotowie poda ci pawulon co najwyzej -Prawo nie stoi po stronie obywatela, wiec moga ci wybic pol rodziny, a i tak jak pojdziesz do sadu to cie wysmieja, a z bandziora zrobia ofiare -Zalegasz 2zl z podatkiem, zusem, rachunkiem? Nasla na ciebie komornika ktory zabierze ci majatek zycia, oskubie do majtek -a poza tym kaza wam pracowac do smierci, a jak przezyjesz to beda glodowe emerytury I wy sie nie boicie zyc w takim kraju? ? ?

Gość Ja, w wiecznej depresji
naszą ojczyzną jest kafeteria :)

Gość Milutki........
nie prosiliśmy sie tutaj ?(chyba) dlatego ja nie chce miec dzieci

Gość bieda??????
w kraju gdzie drogi są zapchane samochodami a w kolejce w hipermarkecie trzeba stac pół godziny???????? :D

uwazasz, ze graty posciagane z niemiec 15-letnie to luksus na polskich drogach? albo kolejki w supermarketach, gdzie pchaja sie ludzie, bo tam najtaniej?

w polsce jest straszna bieda, korupcja, zlodziejstwo, niedaleko nam do Bialorusi

Gość bieda??????
oczywiście że luksus w państwie w którym jeszcze niedawno samochody były na talony i samochód 10 letni na giełdzie kosztował tyle ile nowy w "salonie". poza tym zapomniałas o benzynie która jest bardzoi droga. samochody na ulicach oznaczaja, że ludzi na nią stać.

z tym porownaniem do Bialorusi to przesada jednak. co do benzyny - 90% aut w Polsce to diesel lub gaz. Benzyniaki to mniejszosc.

Gość bieda??????
na Białorusi średnia pensja to 100 dolarów. w Polsce najniższa to 400 dolarów

Gość bieda??????
benzyniaki mniejszość? :D stałem w kolejce wczoraj do dystrybutora na Shell

Gość bieda??????
diesel jest droższy niż benzyna albo równy. żeby jeździć na gazie to trzeba sporo włożyć w samochód. tzn że ludzi na to stać.

zapomnialam dodac ze stan drog jest fatalny, jest niebezpiecznie, na prawde Polska to dziki kraj i az boje sie przyjezdzac na urlop. A wiele rodzin jeszcze funkcjonuje dzieki 'za granicy' . Ludzie wyjezdza za granice, zeby kupic auto czy wybudowac dom, bo we wlasnym kraju dorobiliby sie tylko garba i nadal jezdziliby na rowerze, a potem mowi sie ze Polska bogata, bo auta jezdza i domu stoja hahahaha

Gość bieda??????
pare razy byłem za granica łącznie może miesiąc. a mam dwa mieszkania, dwa samochody i stac mnie na normalne życie.

Gość bieda??????
kredyty sa w wszystkich krajach

Gość większość z was nie ma pojęcia
o tym jak się żyło za komuny i jak bardzo standard życia w Polsce się podniósł. gdybyście to mieli szanse porownac to przestalibyście narzekać.

bieda??? taaa na forum mozesz napisac nawet ze masz 10 mieszkan, a gdyby byla to prawda to: a) jestes zlodziejem b) masz bogatych rodzicow c) masz znajomosci i dzieki temu zawod, ktory umozliwia branie lapowek

Gość bieda?????????
jestem zwyklym przeciętnym człowiekiem. nigdy nic nie ukradłem a na wszystko zapracowałem. mam dobry poszukiwany zawód i pracuję uczciwie.

starsze pokolenie ludzi kolo 60-tki bardzo sobie komune chwali, wszystko lepiej funkcjonowalo, praca przynajmniej byla, duzo zakladow, a teraz? Zero przemyslu, najwiekszy pracodawca to PKO, ktory zatrudnia najwiecej akwizytorow, na smieciowej umowie, z wynagrodzeniem prowizyjnym

jaki to jest 'poszukiwany' zawód w Polsce, zdradz mi te tajemnice.

Gość bieda?????????
lep[iej? nie wiesz co gadasz. praca była za grosze za które i tak nic się nie dało kupić. tylko idiota moze chwalić komunę

Gość ij9j9ui
Tak, tak, wierzcie, ze wszyscy w Polsce bieduja, nie ma sensu wyproweadzav was z bledu🖐️:D

Gość jak żyję to w ojczyźnie
jest co raz lepiej trochę ponad dwadzieścia lat temu u nas było gorzej niż na ukrainie a gdzie ona teraz? :) wtedy do niemiec dawano nam 50-60 lat a teraz jakieś 10-20 gonimy ostro już nie mówią o nas pogardiwie a z uznaniem i niepokojem jesteśmy jednym z najpracowitszych i najdzielniejszych narodów świata :) to co teraz jest biedą niedawno było porządnym życiem. oczywiście nadal istnieje polskie piekiełko i dla części 'im gorzej tym lepiej' byle oni mieli rację szkoda słów :O

Gość bieda?????????
informatyk z doświadczeniem w językach programowania i budowie sieci.

Gość rewrwrwerwe
Ja mam porównanie z komuna i fakt ze ogólny poziom zycia rosnie, ale nie u mnie, niestety. Wybijają się ci ze znajomosciami najbardziej, a reszta wegetuje. Lepiej wyglądają ulice, autobusy. Jednak w komunie kazdy miała pracę, była nieefektywna, ale mniej patologii wynikających z bezrobocia.

WOW!!! O tak! Jestescie potega!!! Ale przy ukrainie hahahhaaah. A do Niemiec to brakuje jakies 500 lat, ale jesli ktos uwaza wyplate 1200 za luksus to powdzenia. Biedny bezrobotny w Gracji ma 4500 zasilku. Nie smieje sie Polakow bron Boze, ale z systemu, zeby bylo jasne.

Gość bieda?????????
patologii było tyle samo alebo więcej tylko że o niej nie gadano w trzech panstwowych programach telewizyjnych.