Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie nie rozumiem tego

JAK WY MOZECIE MIESZKAC W TYM KRAJU?????? NIE BOICIE SIE O PRZYSZLOSC?

Polecane posty

Gość lorpeowqwq
nawet moja znajoma chyba coś takiego robi, jedzie na 2 miesiące a potem w Polsce żyje z tego pół roku

Gość ananaska...
lorpeowqwq chciałabym realizować się w tym, co robię... tak jak wyżej napisałam, mam większe ambicje... myślę nad szkołą, bez zawodu raczej nikt się nie wybije jak nie ma znajomości, czy bogatych rodziców, po których przejmiemy firmę lub dadzą nam pieniądze na rozkręcenie własnego interesu... uważacie, że 24 lata (będzie w tym roku) to późny wiek na podjęcie dalszej nauki?

Gość lorpeowqwq
nigdy nie jest za późno, ja skończyłam studia po 30

Gość kotka74-81
co robisz na polskich forum skoro tam jest tak zajebiscie ....spierdalaj tam...gdzie ci placa ... sprzedajna suka ... nie cierpie takich

Gość ananaska...
kotka74-81 to do mnie?

Gość ananaska...
lorpeowqwq poszłaś na studia w późnym wieku, czy kończyłaś więcej niż jeden kierunek? nie czułaś się źle wśród większości młodszych?

Gość kotka74-81
do autorki .... wkurwila mnie ....co ja obchodza nasze emerytury faszystka jebana

Gość czekam na diagnoze
i tak wszyscy wróca do Polski jak np dopadnie ich choroba tam gdzie sa stac ich na leczenie nie bedzie

Gość kotka74-81
i tak zginie tragicznie w wypadku samochodowym kolo 50....wiec nie wiem czym sie martwi autorka ..na co jej ta kasa ... chyba aby esoja brzydote i ego podciagnac

Gość kotka74-81
swoja ** sorki

Gość ananaska...
kotka74-81 fakt, dziwne jest ocenianie innych. jeżeli ktoś tu mieszka, to widocznie mu to pasuje. ja mieszkałam za granicą, ale nigdy źle nie mówiłam o Polsce. zawsze za nią tęskniłam... chciałabym móc czuć się tu szczęśliwa i spełniona. mam nadzieję, że nadejdzie taki dzień :-)

Gość lorpeowqwq
nie czułam się źle, nie czuję się stara, to były ciężkie studia, miałam problemy materialne i jeszcze brałam urlopy dziekańskie żeby pracować

Gość ananaska...
lorpeowqwq na niestacjonarnych studiach dosyć często spotyka się ludzi dojrzałych. ja również mam na myśli taką formę studiowania, muszę jakoś zarobić na tą wątpliwą przyjemność ;) a Ty studiowałaś dziennie rozumiem?

Gość lorpeowqwq
dzienne, ciągle mnie skreślali, ale się uparłam i skonczyłam

Gość ananaska...
lorpeowqwq nie żałujesz, że skończyłaś studia? pracujesz w zawodzie?

Gość ananaska...
lorpeowqwq źle napisałam, na pewno jesteś z siebie dumna. miałam na myśli to, czy nie żałujesz czasu poświęconego na studiowanie, czy dały Ci coś te studia?

Gość lorpeowqwq
z jednej strony nie żałuję ale z drugiej to była męka, bo naprawdę nie miałam pieniędzy,ale z drugiej strony to jakie miałam wyjście, ciężko było o jakąś pracę bez znajomości a po studiach znalazłam bez problemu

Gość kotka74-81
Ale mi z dupy bąk wielki wyszedł przed sekundką!! WOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!! O JA PIERDOOOLEEE HAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kotka74-81
ananaska... nie oceniam , tylko zadzia mnie tepota ..wychodza po bulki co rano i nie wiedza czy wroca do domu... a normalnosc jest w nassssssss...to my tworzymy swoj swiat i wizje zwiazane z nim....to my jestesmy IKEA i my rzadzimy swoim losem

Gość kotka74-81
OOOOOOOOOOOOOOOO,LA,LA!!!!!! SZKODA ŻE NIE MOŻECIE TEGO POCZUĆ! :( TAKI SIARCZYSTY ZAPASZEK!

Gość Milutki........
my jesteśmy IKEA? jakies nowe powiedzenie?

Gość kotka74-81
Późno już pójde sobie już spać Pod kołderką będe puszczać banieczki z dupeczki-aaaa juz się nie mogę doczekać tej rozkoszy wąchania!-aaaa dobranoc.

Gość ananaska...
lorpeowqwq gratuluję Ci więc szczerze, że przeszłaś przez to i znalazłaś pracę w zawodzie. wiem, że jeżeli ja chcę mieć dobrą pracę to też muszę coś z tym zrobić. potrzebuję tylko motywacji, rozmowy z kimś takim jak Ty. kogoś, kto mi powie że jestem jeszcze młoda i warto iść do szkoły...

Gość Milutki........
a co masz do stracenia

Gość ananaska...
Milutki w sumie nic, tylko nieraz motywacji brak. do tego dochodzi delikatne załamanie w związku z życiem osobistym. to głupie, ale naprawdę brak mi motywacji, pomimo że wiem że czeka mnie lepsza przyszłość po szkole... jestem leniwa pod tym względem.

Gość lorpeowqwq
myślę, że dlatego studia cieszą się takim powodzeniem w Polsce, bo u nas pielęgniarka czy kasjerka to praca prawie upokarzająca za takie pieniądze, po studiach nawet jak nie masz pieniędzy to jest ten mgr

Gość ananaska...
nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto... postudiować parę miesięcy, a później stwierdzić, że nie mam na to siły i chęci, że wolę iść na łatwiznę i wyjechać za granicę... tylko co robić za granicą bez zawodu... same upokarzające czynności, no chyba że ma się bogatego faceta, mającego własną firmę albo inne podobne przypadki...

Gość lorpeowqwq
gorszy od lenistwa jest brak kasy na studia, to jest tragedia jak nie nadajesz się do fizycznej pracy i masz ambicje

uważacie, że za granicą jest tak kolorowo. Byłem w Azji, Ameryce Południowej, Afryce, Indiach i wcale nie jest lepiej

Gość lorpeowqwq
weź się w garść, mój brat teraz robi liceum a jest w twoim wieku, popracował i stwierdził że jednak brakuje mu wykształcenia i bez niego zawsze będzie robił najgorsze rzeczy