Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fyhjfyjtgjtgjtgj

W jakich krajach nie ma bezrobocia lub jest bardzo niskie?

Polecane posty

Gość fyhjfyjtgjtgjtgj

?????

Gość na Kamczatce
więc tam wypierdalaj 🖐️

Gość Żeberko
Nie ma takich krajów, ludzi jest za dużo.

Gość Natti87777777
w Korei Północnej w Monako zdaje się też, tam mało obywateli na Białorusi bardzo niskie

Gość tygrysek xxxxx
Powoli wszędzie robi sie syf tj : Anglia, Irlandia, Islandia, Francja, Hiszpania, Włochy, Belgia, Żyje się dość dobrze w : Holandii, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Czechach, Słowacji, wbrew pozorą również w Grecji, Żyje się bardzo dobrze w : Danii, Norwegii, Finlandii, Szwecjii

Gość tygrysek xxxxx
Tygrysek przyjżał się sprawie Grecjii bardzo uważnie! I musi przyznać że Greką żyje się o wiele lepiej niż nam Polaką :)

Gość autor(ka) nie pyta gdzie się
dobrze żyje tylko gdzie nie ma bezrobocia.

Gość ech....//
Jak wiadomo zjezdziłem wiele krajów. Prawda jest taka że dobrze jest tylko tam gdzie polak się nie dostanie. Czyli wszędzie gdzie mamy wizy. Szwajcaria pensja minimalna 4 tyś L średnia krajowa 5,5tyś. Wiec wszyscy żyją podobnie za to państwo policyjne. Zakaz spuszczania wody w blokach po 22 i nakaz zakładania uzd psy po 22 by nie szczekały. Lichtenstein, Monaco, Andora. Tam nikt się nie dostanie chyba że jest specjalistą i dostanie pozwolenie od rządu na żądanie firmy. Canada. Już łatwiej ale inny świat np 100mil do hipermarketu. Australia Podobnie do canady Singapur Trudność podobna do Szwajcarii. W powyższych krajach bezrobocie nie istnieje. Jest ono związane tylko i wyłącznie z lenistwem oraz matkami siedzącymi w domach i nie przekracza 4%. Niestety normalny polak nie będący Inż elektronikiem, informatykiem, lekarzem lub dobrym specjalistą się nie dostanie. Chyba że na wizie współmałżonka.

Gość Żeberko
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! ;-)

Gość Żeberko
do ech....// - lenie i matki "siedzące" w domach to to samo?

Gość ech....//
Tak mówią tylko ludzie którzy nigdy nie byli za granicą. Porównaj sobie Szwajcarię do nas gdzie za ścinanie trawy dostaniesz minimalną 4 tyś L co daje 14tyś pln. Za 1 tyś wynajmiesz mieszkanie spokojnie za 1,5 tyś w centrum. POWTARZAM MIESZKANIE nie pokój. Koszt energii gaz prąd i opłaty nie przekroczy 200L. Koszt biletu miesięcznego ok 120L I jest to pensja minimalna którą legalnie musisz otrzymać. Żywność w przeliczeniu na L *1,2 np litr mleka ok 2 - 3 L Chleb ok 4L Piwo ok 3L Więc to tak jakbyś w Polsce zarabiał ok 5 tyś pln. A jest to minimalna. Koszt domu to ok 300 400 tyś L czyli za 20 lat byłbyś w stanie spokojnie go kupić ale nikt tego nie robi.

Gość ech....//
Chodziło mi o sposób liczenia. U nas bezrobocie wynosi ok 20 25% ponieważ nie każdy jest zapisany. A tam nawet matka z dzieckiem siedząca w domu jest. Czy syn po 25 roku życia który szuka pracy po studiach. A u nas się nie rejestrują.

Gość do ech....//
to wyjeżdżaj yebany zdrajco za granice i więcej nie wracaj!

Gość ech....//
Kocham takie teksty. Czekam tylko na oferty ostatnio miałem z Belgii. A interesują mnie inne kraje. Jeśli według ciebie specjalista jest zdrajca bo nie stać Polski na mnie... cóż nie mam zamiaru zapierdalać na twoją emeryturę i na podatki rzędu 30%. W stanach np każdy obchodzi podatki. Ponieważ zamawiają przez Ebaya z innego stanu. I nie płacą w ten sposób podatku. A jak ktoś mieszka na granicy stanów jeździ nawet na zakupu wtedy masz żarcie bez podatku. I jakoś USA się jeszcze trzyma ?? Niemcy budują za tańszą kwotę autostrady z GRANITU płacąc pracownikom 4* więcej. Więc według ciebie to ja jestem zdrajca ??? Masz fajne pojęcie o życiu.

Gość gość
Patrzcie tutaj - https://www.gowork.pl/praca/poznan;l Są miasta, gdzie bezrobocie w zasadzie nie istnieje. Pytanie tylko jakie są wasze oczekiwania, jaki macie zawód. Realnie etatów jest tak wiele, że praca się znajdzie dla każdego. Po prostu trzeba chcieć skorzystać z opcji zatrudnienia i to wszystko.