Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola216

Czy możliwe, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość lola216

Hej. 16.marca mialam @ pozniej mialam 15 kwietnia i 29 kwietnia kochalam się z chłopakiem skonczyl w srodku. Tydzien po tym zdarzeniu caly czas brzuch mnie bolal, zaczelam duzo jesci i duzo dziwnych objawow sie pojawialo. I bylam pewna juz ze to ciaza, ale dzis dostalam okres. A wiec mozliwe ze jestem w ciazy? Bo wypada na to ze kochalam sie z chlopakiem w dniu owulacji, jestesmy mlodzi bo 19 lat mamy i bylam pewna z to ciaza teraz zwatpilam jak zobaczylam @:/

Gość Apasz24
Tak, jesteś w ciąży.

Gość junn
czasem podświadomość tak działa. jeśli nadal uważasz że to ciąza to rób test. a okres jest taki jak zwykle

Gość lola216
Proszę o takie poważne odpowiedzi... Niewiem czy robic test czy co...

Gość lola216
Tak szczerze to dziwnie się zaczal:/ i strasznie dziwnie sie czulam caly tydzien nigdy tak nie mialam:(

Gość junn
a co niepoważnie ci napisałam? przecież nikt ci nie broni robić testu. Chcesz to zrób.

Gość lola216
Dopiero jutro dam rade zrobic:/ Duze prawdopodobienstwo jest ze jestem w ciazy? Podkreslam ze ginrkolog nie dawno mi powiedziala ze bardzo plodna jestem:o

Gość junn
moja droga płodność to nie matma żeby wyliczać prawdopodobieństwo. wg statystyk zdrowa para współżyjąca w okresie płodnym ma ok 25% szans na ciążę. a na jakiej podstawie gin stwierdziła twoją płodność?

Gość lola216
Z jakis tam badani i tez przez objawy wszystkie....

Gość junn
no to mogła stwierdzić owulację. czekaj do jutra i rób test jeśli uważasz że to nie był okres.

Gość lola216
Podobno owulacja jest 14 dni przed @... Wiec tym bardziej sie boje:/

Gość gghghghghghg
jak rozkładałaś nożyska w dni płodne to jesteś

Gość junn
to chcesz czy nie chcesz ciąży? jeśli nie to czemu się nie zabezpieczyliście?

Gość lola216
No chce. Rozczarowalam sie jak zobaczylam @:/ i teraz nie chce zobaczyc negatywnego testu:(

Gość junn
tak się czasem zdarza. nie ma się co nastawiać za bardzo. zrób jutro test jeśli masz wątpliwości. jeśli to ciąża to musisz iść do gina bo żadne krwawienie w ciąży nie jest normą i wymaga sprawdzenia.

Gość lola216
Podobno moze krwawienie wystepowac na poczatku ciazy. Duzo kobiet tak ma...

Gość junn
może wystąpić ale absolutnie nie można je uznawać za normę bo nie jest normą. Lekarz musi sprawdzić z jakiego powodu się krwawi i czy wszystko jest ok. Nie ma znaczenie ile kobiet krwawi bo u każdej może być inna przyczyna i dlatego nie bagatelizuje się tego.

Gość lola216
Jeszcze mam odrobine nadzieji ze to ciaza...

Gość junn
a co masz na myśli pisząc że dziwnie się zaczął okres? a teraz jaki jest?

Gość lola216
Zawsze dzien max dwa dni przed okresem boli brzuch a teraz tydzien przed mialam pelno objawow. Wczoraj masakrycznie sieczulam nudnoscii strasznie slabo mi sierobilo bladlam. I dzis rano tak samo mialam. I lezalam sobie w lozku i nagle poprostu pojawil sie @ zawsze mam na poczatku plamienie jakies slady a teraz nic nie bylo.

Gość junn
objawami to nie ma się co sugerować -sama się przekonałam. Nawet coś czego nie było wcześniej nie daje pewności że to ciąża. organizm to nie maszyna i odstępstwa się zdarzają. a teraz jaki jest -obfity i taki jak zwykle?

Gość lola216
No zbyt nagle sie zaczol zawsze pomalu a teraz tak nagle duzo krwi.

Gość junn
no to najzdrowiej byłoby założyć że to zwykły okres. ale pewnie nadal będziesz twierdzić że to ciąża. zrób jutro test.

Gość lola216
Juz nic nie twierdze.

Gość junn
wyluzuj. ja miałam raz tak że od połowy cyklu bolały mnie piersi więc byłam pewna że to ciąża. Kiedy zaczął się okres niewielką ilością krwi wmawiałam sobie że to może implantacja. a to był jednak okres. kiedy potem zaszłam to wszystko w cyklu było jak zwykle tylko okres nie nadszedł. :)

Gość lola216
To sprobujemy w tym miesiacu znowu. Zrobie na ypadek test zeby sie upewnic...

Gość Lola216
Może jeszcze ktoś sie wypowie?

Gość lola216
A w czasie okresu warto probowac? Bo podobno mozna zajsci w ciaze w czasie @... Ja sie przydazylam dwa dni przed okresem i znam kilka takich przypadkow.

Gość lola216
Prosze o odpowiedzi

Gość LiVia_1990
Dziwię się takim dziewczynom jak Ty. Z mojego punktu widzenia z chłopakiem to można zaliczyć wpadkę, a nie świadomie zajść w ciążę. Jeżeli ja będę kiedyś starać się o dziecko to tylko z mężem!!! Poza tym skoro masz 19 lat, pewnie jeszcze wiele się u Ciebie zmieni. Pewnie jeszcze poznasz niejednego chłopaka, a dziecko... nie znam Cię, ale czy to nie jest przypadkiem chwilowa zachcianka? Zastanów się czy związek z Tą osobą jest na tyle silny, że zakładanie rodziny w tym momencie jest dobrym pomysłem. Pamiętaj, że rozstanie rodziców jest bolesne dla dziecka, a i na pewno w jakiś sposób zmniejsza wasze szanse na znalezienie nowych partnerów.