Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwny jest ten świat.........

Czemu kobiety mają takie wielkie wymagania?

Polecane posty

fiku - jak na kogoś to kiedyś tak się jeżył na temat normalności ciąży i wychowywania dzieci to zaskakująco mało o tym wiesz. Wyobraź sobie, że biust może zmienić się o parę dobrych rozmiarów przy karmieniu. Wiesz chyba co się dzieje jak bardzo rozciągniesz skórę, prawda?

Gość długo czekam
Bo się nie staracie.Myślicie,że jak do pracy podnosicie jajca codziennie to juz nic innego nie musicie robić. Nie ma prawdziwych mężczyzn w dzisiejszych czasach,sa dwa typy facetów:damski bokser i cham albo damska cipa.

co nie zmienia faktu, że ściągnąć mleko, a karmić dziecko takim obolałym biustem to jednak różne wrażenia.

Gość ruda grażyna - ekstra klasa
fiku mikuuu jednak jesteś jeszcze głupsza niż myslałam, masz poczytaj troche http://www.mustela.pl/pl/main.html#/dossier-eksperta/rozstepy zresztą pierwsza pozycja w googlach, jak nic nie wiesz to się nie wypowiadaj na temat macierzyństwa, widocznie zbyt wiele reklam pampersów się naoglądałaś, i myślisz, że po ciąży każda mamusia jest modelką, a każde dziecko jest wiecznie roześmiane

oj fiku, fiku...może weź najpierw miej dzieci potem się kłóć na ten temat?

fiku mikuuu kretynko, ale karmienie jest następstwem ciąży, a jeśli się dziecka nie karmi własnym mlekiem to się nie ma rozstępów, tak jak napisałam wcześniej - moje koleżanki brały tabletki na zahamowanie produkcji mlekach w piersiach, a więc nie ma mleka = piersi sie nie powiekszają = nie ma rozstępów

fiku - "trują" się to lekka przesada, nikt o tych hormonów jeszcze nie umarł ;) o tabletkach antykoncepcyjnych też tak myślisz?

Gość wkurzona złotowłosa real
"no powiem Wam, że jao mam największe wymagania na świecie chciałabym się zakochać i żeby ktoś zakochał sie we mnie, chciałabym być szczęśliwa, chciałabym, żeby osoba, którą kocham była moim przyjacielem i żebym ja była przyjacielem dla tej osoby; żeby nie było między nami zawiści, chamstwa, kłamstw, złosliwiści; żebym mogła ufać i żeby ktoś obdarzył zaufaniem mnie z dnia na dzień przekonuję się, że moje wymagania są tak wysokie, że chyba nigdy nie znajdzie się nikt, kto zechciałby spróbować je spełnić." BRAWA DLA TEJ PANI! POLAĆ JEJ :D

tak więc się nie wypowiadaj, bo to, że ty nie wiesz to wszyscy inni wiedzą :)

reserved - ciężko powiedzieć, że z fiku jest jakaś dyskusja. :) a temat wymagań chyba został wyczerpany. To nie to, że wymagania się zmieniły...wymagania dopiero się pojawiły :P

fiku mikuuu jeszcze raz ci tłumaczą, że ty nawet nie jesteś matką, ba nawet seksu nie uprawiałaś więc co ty możesz wiedzieć? a truć się to nie trują, przeciez żaden lekarz by nie przepisał takich mocnych tabletek

dla mnei pozbawianei sie mleka, to tak jakby sobie odebrac czesc kobeicosci w imię mody :O

tak...a tabletki na ból głowy to wynaturzenie. Fiku - jak coś boli, źle wygląda, irytuje i źle wpływa na samopoczucie i można coś z tym zrobić - to coś się z tym robi. Zawsze pierwsza jesteś do krytykowania wszystkiego i wszystkich, a póki co ani od tych naturalnych aspektów kobiecości jesteś bardzo daleko.

fiku mikuuu jakiej mody? skąd ty w ogóle bierzesz te wszystkie brednie?

Ale teraz stają się coraz większe. Kobiety są samodzielne, więc od faceta wymagają więcej, niż są same w stanie osiągnąć. Jeżeli facet ledwo sam sobie radzi z własnym życiem, to przecież nie będzie potrafił zbudować stabilnego związku.

karmić dziecko mlekiem z proszku, bo kobitka ma kom pleksy na punkcei biustu i bierze hormony żeby sie pozbawic tego co zdrowe i anturalne? :O żźałosne

Najmądrzejszy - przecież się śmieję. Jasne, że jakieś wymagania były zawsze, ale to z zasady były takie podstawy, czy też nadzieje bo w gruncie rzeczy niewiele zależało od samej kobiety - jak nie rodzina się z kimś umówiła, to presja społeczna zmuszała w końcu do brania tego co było - byle mieć kogoś kto będzie utrzymywał (same kobiety dopiero niedawno zaczęły tak naprawdę pracować).

Fiku - całe szczęście, że twoje zdanie nie ma absolutnie żadnego znaczenia i każdy robi jak mu się podoba :)

Moorland moze za komuny, przed wojna najlepsze damy szukaly panow z dobrym zawodem, ziemian lub po prostu zamoznych z innego tytulu:) Poza tym w mojej rodzinie kobiety stawialy swoim facetom raczej wysokie wymagania, a nie rzucaly sie na pierwsze spodnie z brzegu;) Wiec mowienie, ze teraz nagle zaczely sie jakies wymagania, a kiedys to mozna bylo byc zwyklym łachem i miec kobiete jest troche nieprawdziwe.

fiku mikuuu ok , ja kończę dyskusję z tobą bo jesteś po prostu idiotką, poza tym nie wiesz, że czasami lekarze nawet zalecają niektórym swoim pacjentkom zatrzymać laktację, więc wrzucanie wszystkich do jednego wora to trochę dziecinne jest. zresztą teraz coraz więcej kobiet same z siebie chcą zatrzymać produkcję mleka w piersiach, ich wybór, urodzisz swoje to będziesz robić tak jak uważasz za stosowne, możesz nawet robić swoim dzieciom płukanki z moczu - bo przecież to naturalne i tak kiedyś robiono:D

Gość laćkiem w twarz
to jak z dziećmi albo niepełnosprawnymi: Im młodsze albo bardziej niedołężne tym więcej wymagają opieki, ułatwień i indywidualnego podejścia.

Najmądrzejszy - no, to zależy jak zdefiniujesz "teraz". Fakt, faktem - "zaradność" faceta, czy mówić dosadnie - jego zarobki/potencjał na dobre zarobki zawsze był istotny. Przy czym często brał górę nad innymi cechami (ewentualnie to była "inna liga" i nic z tego nie wychodziło). Więc w praktyce takie wymagania co do zachowania, charakteru, nawyków itd. faktycznie pojawiły się bardzo niedawno.

fiku - tak, nie chcę mieć dzieci, ma to nawet swoją naukową nazwę i zapewniam cię, że nie ma nic wspólnego z mediami. No, ale jak chcesz o tym pogadać to nie tutaj, bo offtop i tak jest za długi.