Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monek1919

Pomocy. Co kupić w prezencie dziecku niedorozwiniętemu?????

Polecane posty

Witam. Potrzebuję pomocy bo mam problem. Muszę kupić prezet dla dziecka w wieku 13-14 lat, ale problem leży w tym że chłopczyk jest chory umysłowo, niepełnosprawny, niedorozwinięty, tzn. ma władne rączki i nóżki bo może chodzic i nimi ruszać ale nie tak jak normalne dziecko. Nie wiem jak określić ten stan. Poprostu nie rozwija się tak jak normalne dzieci. Jak go widziałam gdy miał 9 lat to jak dla mnie to rozwojowo był na poziomie 3 -4 latka. Doradźcie co możńa takiemu dzieciaczkowi podarować. Chciałabym coś kupić tak w okolicy ok. 50 zł.

Gość wowolek
kup torbę cukierków

Gość fefreggrg
ksiazeczke kolorowanke, plyte z muzyka dla dzieci, farbki, kredki, ksiazkę np.o zwierzetach

Może jakąś fajną, dużą maskotkę. Jeśli się spodoba, to wywołą uśmiech na jego twarzy za każdym razem jak spojrzy :)

Gość wowolek
maskotka to kicha

Gość r32423424
Zalezy co takie dziecko lubi, ale generalnie tak jakby miał te 4 lata - może większe klocki- takie których nie da się połknąc, jakaś grająca gitarka dla dzieci, moga byc farby do malowania twarzy - w szkołach dla upośledzonych są uzywane... Maskotki to nuda, chyba że jakieś grające.. Książeczki jak dla 4 latka wspomagające rozwój, z jakimiś melodyjkami, wiele rzeczy w znacznie tańszej cenie jest na allegro.

Maskotki bym nie chciała. Zastanawiałam sie nad puzlami, ale nie wiem czy sobie z nimi poradzi, bo jednak rączki nie są tak sprawne jak u normalnego dziecka, ale z drugiej strony może by sobie w ten sposób je cwiczył.

Gość puzzle 12000 elementów
niech się dziecko rozwija

Gość r32423424
[zgłoś do usunięcia] puzzle 12000 elementów= jakby dal radę ułozyc to by chyba wyzdrowiał ... :p

Gość Palomaaa
Dzieciaki niezależnie od wieku lubią książki. Może Kubusia Puchatka? Ale tego oryginalnego, Milne'a. Albo mitologię dla dzieci