Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gaja_86

Chiński kalendarz płci dziecka

Polecane posty

Gość liliannnak
gaju kochana powróż proszę;) Jestem w ciąży ur. 05.04.1983/ maj 2012. Z góry dziękuję:P

hej dziewczynki czy sprawdzicie i mi?mój rok urodzenia maj 1984 a poczęcie maj 2012 lat w dniu poczecia miałąm skończone 28lat z góry dziękuję:)

sarah28 witaj, wg kalendarza spodziewasz się córeczki. Pozdrawiam serdecznie:)

gaja nie wiem czy wiesz, ale jesli zaplodnienie mialo miejsce pod koniec miesiaca to mozna juz liczyc nastepny miesiac jako przyblizony miesiac zaplodnienia. I wtedy co np w kwietniu mialo byc dziewczynka w pod koniec kwietnia bedzie juz chlopcem. Zeby sie za cos brac trzeba troche na ten temat najpierw poczytac.

Keerah, jeżeli nie masz o czymś pojęcia nie wydawaj niesłusznych opinii.

Gaju, a co powiesz na to: d.ur. 6.08.1955 dziecko 1 poczęte sierpień 1976 dziecko 2 poczęte sierpień 1985 i d.ur.24.05.1977 dziecko 1 poczęte lipiec 2001 (albo czerwiec?) dziecko 2 poczęte wrzesień 2005 i d.ur.20.05.1986 co by wyszło gdybym zapłodniła teraz? ;) (owulacja 29 czerwca)

Witaj metafora więc: ur. 1955 sierpień 1976- chłopiec (przed urodzinami do 6.08), dziewczynka (po urodzinach po 6.08) sierpień 1985- dziewczynka ur. 1977 lipiec/czerwiec 2001-dziewczynka wrzesień 2005- dziewczynka ur.1986 czerwiec 2012- chłopiec Pozdrawiam

Hej Gaju.. moge miec jeszcze jedna prosbe? sprawdzilabys dla mnie, tzn dla mojej kolezanki co bedzie miec, dzisiaj zrobila test i okazalo sie, ze jest w ciazy.. urodzila sie w styczniu 1993, ale co do miesiaca poczecia to nie jest pewna, bo przez leki ma czasem i o miesiac spozniony okres.. sprawdzilabys na maj, czerwiec.. bedzie heppy dziewczyna. Z gory dziekuje, buziaki i czekam na odpowiedz

ulęgałka witam, lepiej jeżeli podasz swoją date urodzenia. Jeżeli masz skończone 29 lat to chłopczyk, jeżeli nie to dziewczynka. Pozdrawiam

Gość mon2903ika
do gaja: hej w tym roku zaczniemy sie z mężem starać o dziecko- bardzo chcielibyśmy mieć syna- czytam od kilku miesięcy różne fora i spotkałam się z kilkoma wykluczajacymi się tabelami płdosność. urodziłam się 29 marca 1984 roku czyli mam 28 lati jedna z tabel np taka http://www.pregnancyandbaby.com/pregnancy/articles/936877/chinese-conception-gender-chart podaje ze chłopca powinnam spłodzić od lipca do pazdziernika a na innym forum znalazłam np taki http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html i ten pokazuje z etylko w sierpniu. ponadto jeszce na innym forum przeczytałam ze jeśli jest rok przestępny to jesli w tabeli wychodzi chłopiec to bedzie na odwrót czyli dziewczynka. bardzo cię proszę z jakiej tabeli ty korzystasz ? bo chciaąłbym możliwie jak najbardziej zwiekszyć swoje szanse na chłopca.

mon2903ika Witam. Korzystam z kilku kalendarzy i podaję miesiace, w których najczęściej wychodzi dana płec. Dla Ciebie na synka w tym roku są: lipiec, sierpień, wrzesień i październik. Pozdrawiam serdecznie:)

Gość mon2903ika
oby tak było, postawie ci piwo jak tak bedzie;) sprawdzałm tez wkilku tabelach moje mamie, bratowej i innym kolezankom, ale akurat ich data poczęcia porywała sie we wszystkich tabelach, a ja w jednej znalazłam tak jak mówisz od lipca do pazdziernika a w innej ze w tym roku w sirpniu, i juz sama niewiem czy jeszce poczekac do sierpnia zeby zwiększyc szanse... choc szczerze wątpie ze za 1 razem załapie

Gość mon2903ika
nie mniej jednak dzieękuje za info, odezwe sie jak załapie

Gość kiki121
Gaja prosze rozpisz mi kazdy miesiac co wychodzi do konca roku:) Ja grudzien86

kiki121 witaj, proszę bardzo: lipiec- dziewczynka sierpień- chłopiec wrzesień- chłopiec październik- chłopiec litopad- chłopiec grudzień- chłopiec Pozdrawiam:)

Gaju a jak to jest u mnie 1 dziecko 1997 rok poczecie maj 2 dziecko poczecie kwiecien rok 2001 3 dziecko poczecie lipiec 2006 a z 4 jestem w ciazy poczecie maj 2012 moja data urodzenie to 24 02 78 mozesz mi tez obliczyc czy sie zgadza i jakiej plci bedzie dziecko ktorego sie spodziewam pozdrawiam

ciekawska78, witaj więc: 1 dziecko- córka 2 dziecko- córka 3 dziecko- syn 4 dziecko- syn Pozdrawiam serdecznie:)

Zgadza sie tylko plec dwojga dzieci a co do plci nienarodzonego to jestem troszke w szoku bo 2 dni temu na innym profilu napisalas ze córka to co moglo sie zmienic przez te dni cos tu nie gra dla mnie najwazniejsz dziecko zdrowe zeby sie urodzilo nie obraz sie ale wydaje mi sie ze nie potrafisz chyba za tak perfekcyjnie odczytywac tych kalendarzy pozdrawiam

ciekawska78 zmieniło się to, że skorzystałam jeszcze z dwóch innych kalendarzy i w wiekszości wyszedł chłopczyk. Wyczytac z kalendarza każdy potrafi, jedynie nie zawsze kalendarze się sprawdzają. To tylko zabawa. Pozdrawiam:)