Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co ja mam ze sobą zrobić

i co ja mam ze sobą zrobić

Polecane posty

Gość nie marudz wez sie
w garsc,i ratuj...sie

jak mam sie wziasc w garść myślisz ze to takie proste wysylam tysiace ofert dziennie ,mam sklep internetowy a odpowiedzi dostaje jedna na tydzien , albo wcale , i nie mam cen z komsosu, proponuje na przyklad palety firmowych zabawek po 10 złotych za sztuke przykladowo

Gość pierniczysz jak nic
czemu nie możesz wynająć mieszkania ? myślę że idziesz zbyt szeroko i wszędzie widzisz ograniczenia, bo każdą radę którą ludzie oferują od razu odrzucasz na zasadzie "bo nie" myślę że gdybyś podejmowała racjonalne decyzje to nie wpadłabyś niepotrzebnie w takie koszty i nie byłabyś w czarnej dupie, w której jesteś nie masz kasy, masz długi to po cholerę siedzić na mieszkaniu ? ja na twoim miejscu zwinełabym się do rodziców, mieszkanie wynajeła, już byś miała z tego jakiś dochód księgowość spróbowałabym albo rozliczać sama (jest pełno bezpłatnych programów) albo poszukała kogoś taniej i analogicznie szukała oszczędności tam gdzie się da.....ale ty wolisz narzekać

dlatego ze rodzice nie wiedza o długach nie chce ich dobijąć, udaje przed nimi że jest ok, w styczniu zmartła mamy siostra, musi się opiekować 24 na dobe babcia z alzheimerem , i sobie nie radzi , wiec nie mowie im nic zeby im nie dokladac zmartiweń

Gość ale zrozum ze nikt nie bedzie
cie piescił tutaj,ty potrzebujesz 10 tys a ja musze czasem zyc za 10 razy mniej,poopacac co mam do placenia,zapelic lodówke dla 4 os i to doroslych''i jeszcze wiele innych spraw jak ja to robie,,,nie wiem ale daje rade kog obchodzi ze ty masz ekstra oferte,,,jak to nie żre jak widac nie mozesz wynajac,to wez na pokój kogos albo postaw kogos na targowisku z tym towarem ktory zamawiasz i niech cos zarabia oj jojecznia nic..nie bedzie ludzie łazą po szmateksach,....nawet moje mega bogate kolezanki i nawet widzialam zabawki tam kupują,.... to na skalpach towar nie schodzi poza tym..jak sklepy maja tyły.,...to tobie tez nie zapłacą i lezysz i kwiczysz

Gość nie idz tą drogą dalej
musisz powiedziec rodzicom,moze lezej zabrzmi ze kłopoty przez wspolnika i niech dadza zgode na wynajem mieszkania a ty zmien branze,zupelnie i to nie jest dokladnie im prbolemow,bo problem juz jest a jak nic teraz nie zrobisz,,,,to dopiero bedą długi te 100zl dla ksiegowej to pikuś w porownaiu do tysiaka na zus i inne wydatki uwazaj na skarbówke.,bo jak popelnisz błąd to cie drapną na ,maxa a maja dyrektywy pilnowac tych malych firm i to dokladnie

Gość pierniczysz jak nic
no i wyszło na moje, uprawiasz strategię chowania głowy w piasek spokojnie patrzysz jak rosną koszty i długi....ale wolisz ukrywać to przed rodziną by sie nie martwiła.... zachowujesz się bardzo niedojrzale i nieroztropnie na pewno rodzice sie ucieszą jak nagle się do nich wprowadzisz gdy komornik zajmie Ci mieszkanie z dnia na dzień wtedy ta nagła wiadomość na pewno nie dobije twoich rodziców spinaj tyłek i szukaj każdej złotówki, każdej oszczędności a wtedy może z tego jakos wybrniesz

próbowałam zmiany branży , zresztą sprzedaje co się da wyszukuje oferty zagraniczne, z każdej branży praktycznie , kombinuje jak się da , wysyłam tysiące ofert dziennie , nie leże przecież, ale co ztego jak odzew zero , poza tym robię teżwiele innych rzeczy z ktorych kiedyś się utrzymywałam, ale teraz i w tym też zero odpowiedzi z ogłoszen

Gość pierniczysz jak nic
głupia jesteś naprawdę głupia ukrywasz długi przed rodziną i tłumaczysz się nam jak nastolatka gdybyś myślała racjonalnie wynajełabyś mieszkanie albo przynajmniej poszukała współlokatorki, zawsze te kilka złotych byłoby na bieżące rachunki nie masz 100 zł na księgową ? żałosne gdybyś wynajeła pokój miałabyś na księgową i jeszcze coś by z tego zostało

nie patrzę, codziennie szykuje nowe oferty i wysyłam setki emaili, praktycznie calą dobę non stop , mieszkania mi nie zajmą bo jest na rodziców i firma nie jest tu zarejestrowana na szczęście, co najwyżej zajmie go bank za długi i nie płacony czynsz od pół roku

zrozum że nie mogę wynająć mieszkania, bo rodzice nie mogą wiedzieć, matka jest załamanąśmiercią siostry i opieką nad babcią , z niczym sobie nie radzi, jak zadzwoni raz na miesiąć, to tylko ryczy, , bo babcia ją wkurwia , i nie ma kasy , i nie wytrzyma tego, bo babcią trzeba się opiekować 24 na dobę , nie kuma już nic, a moja matka tego nie ogarnia, do stycznia babcią się zajmowała ciocia która zmarła , mam im jeszcze dolożyc problemow soba?

Gość zgadzam sie z piernikiem:)
i nie obarazaj sie na nas bo ...ta zjeba to dla Twojego dobra tyły juz masz chwile a liczylas ze z tego jakos wyjdziesz to nie sa czasy ze jakos wyjdziesz bo cudow nie ma pozycz kase,zapalc ksiegowej zaleglosci poszukaj innej,wyprowadz firme choc jakos powiedz rodzicom wynajmnij mieszkanie i poszukaj pracy ,jak jestes taka chora to moz ejestes rencistką? i szukaj pracy etatowej,to Trójmiasto

Gość do babci mozna wziac
kogos z mopsu do opieki,zawsze to kilka h spokoju i mama bedzie spokojniejsza my Ci dobrze radzimy ale ty nie chcesz rady powodzenia spadam pa🖐️

Gość takie jest zycie
nikt nie mowil ze to bedzie bajka ja zyje w problemach jzu z 10lat i daje rade choc czasem wymiekam nie mam nic,ale dlugow juz tez nie ma na głowie a pewnie alda chwile starą babcie i za kilka chwil schorowanych rodziców taka karma i nie mam do nikogo pretensji ze moje zycie jest takie bywam nawet szczesliwa i to BArdzo:D

Gość pierniczysz jak nic
oj durna jesteś durna albo to prowo gdybym ja była w takiej sytuacji (choć jestem zbyt zapobiegliwa i ostrożna by tak się wkopać) to szukałabym każdej doryczej pracy, każdej oszczędności co do babci z Alzhaimerem, no tak, rodzice zajmują się nią od 4 miesiecy i już załamka ?! my zajmowaliśmy się babcią prawie dwa lata pozatym w tym wieku i z tym schorzeniem to nie potrwa w nieskończoność, raczej rokowałabym że to kwestia miesięcy poza tym są też domy opieki, pacjent z taką chorobą jaknajbardziej się kwalifikuje...staraliście się chociaż o miejsce ?

Gość za najnizasz krajowa
przyjma Cie wszedzie i bez wzgledu na cokoliwiek nie wymyslaj

Gość pewnie nas wkrecają
bo o2 ma mało wejsc:P

no załamka, do tej pory babcią zajmowała się ciocia która była na emeryturze już i mieszkała z nimi, mama bywała tam raz dziennie na godzinę , i nie robiła nic, a ciocia zmarła nagle , miała tylko 58 lat, i wszystko się posypało , mama z dnia na dzień m usiała tam zamieszkać i zająć się wszystkim, a babcia jest straszna, ma napady agresji , rzuca się , mnie w zeszłym roku pocięła nożyczkami, nawet z pogotowia psychiatrycznego lekarz nie chciał wejsć, powiedział że wejdzie dopiero jak uspokoimy ją, bo to nasza babcia i nasz prbolem, ja nie bywam w domu bo się jej boję, też bym nie dała rady się nią zająć , poza tym sama jestem w żałobie po śmierci cioci, była dla mnie całym światem, bliższej niż z rodzicami z nią byłam, nie mogę sie otrząsnąc do dziś że jej nie ma

Gość przyjedz na pd Polski
zrobie Ci sliczne protezy gratis:) ale prowo kiepskie:P

Gość pierniczysz jak nic
srutu tutu wymyślasz denną prowokację lekarz psychiatra nie chciał się zająć agresywną pacjentką ? tiaaaa a świstak siedzi i zawija agresywnych pacjentów się leczy i jaknajbardziej się kwalifikują do leczenia szpitalnego w zasadzie jedyny przypadek że pacjenta można siłą zmusić do leczenia psychiatrycznego to wtedy gdy jest agresywny i zagraża sobie lub innym.... co jeszcze wymyślisz by ubarwić swoje prowo ?

zajął się ale najpierw kazał ją nam zabrać z wejścia, bo ona stała w drzwiach i nie chciała go wpuścić , dopiero potem wszedł jak ją zabraliśmy do pokoju , bo powiedział że on się szarpać nie będzie , żeby wejsć do domu , ja od tamtego czasu zresztą nie byłam w domu, mam traumę, boje się jej , bo mnie pocięła nożyczkami , nie chce jej widzieć

Gość pierniczysz jak nic
trudno wierzyć komuś kto nie odpowiada na konkretne pytania twoi rodzice pracują ? zgłaszali się do opieki społecznej o pomoc w opiece nad babcią ? zgłaszali np potrzebę pielęgniarki ? szukaliście miejsca w domu opieki albo możliwości przyjęcia na oddział psychiatryczny ? jeśli nie to znak że albo to prowo albo u was inercja jest rodzinna