Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinowa herbata

Termin porodu nieokreślony.

Polecane posty

Gość Malinowa herbata

Witam wszystkie Panie :) przez połowę ciąży miałam termin na 16 maja z USG ( czyli dziś ) z okresu ginekolog obliczył, że na 26 maja. W szkole rodzenia położne obliczyły, że jednak na 22 z czym się zgadzam. Tydzień temu na wizycie okazało się jednak, że na 26 maja z USG. Już sama nie wiem kiedy mam się spodziewać porodu. Nie chcę przenosić długo żeby nie mieć wywoływanego porodu bo wiem z doświadczeń koleżanek, że jest to niesamowity ból.. Dziś zaczęłam pić herbatę z liści malin podobno pomaga.. Chcę urodzić normalnie bez żadnych kroplówek. Czy któraś z was miała bądź ma podobnie ?

Gość Takie odchylenia to norma
Ja jeden termin miałam na 12 stycznia drugi na 29 stycznia.To jest 17 dni różnicy.Urodziłam 11 stycznia.Większość kobiet tak ma.Może się zacząć w każdej chwili.Masz czas do końca maja.

Gość junn
termin ustalony na usg liczy się tylko ten z ok. 12tc. potem każde dziecko rośnie swoim tempem i wyniki nie są miarodajne. wiesz ty sobie możesz chcieć urodzić sama a jak będzie to sie okaże. nie masz na to wpływu.

ja mialam termin na 18 czerwca i jak poszlam na badanie w tym terminie to okazalo sie ( ze zdjec usg z 12 tc,ze jednak na 4 lipca.wtedy sie uspokoilam,przestalam juz martwic... i urodzilam 9 lipca. powodzenia.

Gość zwiekszych bzdur nie czytalamm
Nie chcę przenosić długo żeby nie mieć wywoływanego porodu bo wiem z doświadczeń koleżanek, że jest to niesamowity ból.. Miałam naturalny mialam i wywoływany. I jeden i drugi boli. Nie ma porodu bez bólu. Nie sluchaj glupich przerażających opowieści koleżanek. Nie wiem co baby w sobie mają ze lubią straszyc innych. U mnie wywolywany byl akurat najlepszy bo najszybszy, a jak bedzie u Ciebie to się przekonasz i nic sobie nie wkręcaj. Jedno ejst pewne jak znieczulenie nie bierzesz to boleć będzie na 100% ale rozejrzyj się kobieto po swiecie. Ile kobiet rodziło? Zyją? mają się dobrze? a wiekszość z nich nawet wiecej niż jednod ziecko ma. To oznacza ze wszystko do przejscia jest i da się to przezyć.

Gość Malinowa herbata
To chyba oczywiste, że poród boli. Ale nie chcę dodatkowo sprawiać sobie bólu, a chyba coś w tym jest skoro nawet położna mówiła, że poród wywoływany boli bardziej.

malinowa tak jak poprzedniczka pisała termin z usg jedyny, który bierze sie pod uwage, to ten z 1usg,cos ok 11tc, potem każda dzidzia rosnie w swoim tempie i terminy zmieniają się, a i jeszcze termin z usg bierze sie pod uwage, jeśli różnica między nim a tym z OM jest >7dni przy 1 dziecku sprawdziło mi się co do dnia, zobaczymy teraz, teoretycznie z usg 20maja mamy termin;) pozdrawiam i powodzenia

Ja termin z USG miałam na 26 grudnia a z miesiączki na 3 stycznia a i tak urodziłam 12 stycznia na szczęście bez wywoływania samo się zaczeło :) to obrze że później bo gdybym ur. na pierwszy termin dziecko miało by tylko 2 800 a tak ur. sie z waga 3 150g lekarz mówił że to dobrze

Gość mamama27
jeśli miałaś regularne @ to termin z OM jest najwiarygodniejszy i z pierwszych usg - im późniejsze usg tym większa rozbierzność terminów także z usg nie ma się co sugerować

Gość Malinowa herbata
Z tego co piszecie mogę się spodziewać dzidzi w przyszłym tyg. :) Bo z miesiączki 22 a usg 12 tyg 26 maja :)

Z reguły przyjmuje się wahanie +/- 2 tygodnie.Ja miałam jeszcze lepiej bo z terminu miesiączki miałam 15/03/2011 a z usg 11/04/2011.Finalnie jednak urodziłam 4 kwietnia przez wywołanie i tu sie z Tobą zgodzę-nie polecam...

Gość dididitku
No własnie jak ktoś wyzej pisze -/+ 2 tygodnie, czyli...mieiąc a ty masz rozbieznośc tylko 10 dni..Musisz czekac.

Gość Malinowa herbata
Czekam czekam z niecierpliwością :) Moim zdaniem przenoszenie 2 tyg jest niebezpieczne. Moja bratowa przenosiła 2tyg córeczka już pływała w zielonych wodach..