Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czertya

kto wierzy że po smierci stanie przed Bogiem ? tak serio wierzy w to

Polecane posty

Ja wierzę ale mimo moich dobrych uczynków i w miarę uczciwego życia Bóg raczej dobrze mnie nie przyjmie.

nemezis - to nie opieraj sie na swoich uczynkach a na wierze w Boga , wierze w Jezusa i w to co dla nas zrobił :)

allium - no dobrze, tyle, że ja wierzę w to, że Bóg stworzył świat i kochał ludzi i chciał dla nich jak najlepiej. Niestety rozczarował się ich zachowaniem i zostawił ich samymi sobie. Nie uznaję Biblii i reszty Świętych Ksiąg, bo są sprzeczne z moją wizją Boga i światopoglądem.

no to sory nemezis - ale w jakiego ty boga wierzysz skoro Biblii nie uznajesz ?

? Nie muszę być ślepą owcą, która przyjmuje wszystko co się jej powie nie zastanawiając się nad tym, nie analizując, nie porównując z własnymi poglądami. To jest mój światopogląd i proszę byś to uszanował/a tak ja ja szanuję Twoją wizję Boga.

nie ma co sie obruszać rozmawaimy tylko . mówisz ,zę nie jesteś ślepą owcą- to ską wiesz o Bogu i o tym jaki On jest , czego chce i ci daje ?

Gość ale sie nawalilem
ja wirze w Boga i przyjmuje Biblie. Natomiast nie widzi mi sie Kosciol i ksieza :)

żeby coś porównać ,zestawić musisz mieć dwie wartośći - jedna jest twój umysł a drugą ?

nie rozmawiamy o wyznaniach czy kościołach a wierze w Boga :)

Gość Bóg nienawidzi ludzi
Proste :)

Gość ostatni moheranin
Postanowione ludziom raz umrzeć, a potem sąd (Hbr 9, 27

Gość Bóg nienawidzi ludzi
Pani :)

Gość kup sobie wibrator i Feminum
zaprawdę, zaprawdę , powiadam, kutas wam w dupe. Amen.

Gość ostatni moheranin
Pismo Święte wielokrotnie mówi o czekającym nas po śmierci sądzie, który będzie spojrzeniem na swoje postępowanie "oczami Boga." Jak taki sąd może wyglądać? od 10 min Byłam w piekle - Świadectwo piętnastoletniej dziewczyny Jennifer Perez http://www.youtube.com/watch?v=irl4OrS8m3k&feature=related Sąd Szczegółowy następuje bezpośrednio po śmierci ciała. Jest on szczególnym oświeceniem Bożym, spojrzeniem na swoje czyny "oczami Boga" po to, by ujrzeć je w Prawdzie. Taki "rachunek" ze swojego życia będzie musiał wykonać każdy. Będzie musiał rozliczyć się przed Bogiem przede wszystkim z podobieństwa do Chrystusa i przestrzegania przykazań, czyli z prawdziwej miłości do Boga i bliźnich, uczciwości w najmniejszych rzeczach, z każdego wypowiedzianego słowa, ze szczerego miłosierdzia, z otrzymanych zdolności, z pracy nad sobą, z dobrych uczynków. Sąd szczegółwty jest wreszcie odebraniem wypracowanego przez całe życie miejsca w wieczności. O tym, że zapłata następuje zaraz po śmierci, mówi wiele tekstów Nowego Testamentu gloria polo http://www.voxdomini.com.pl/sw/gloria_polo.htm

Gość kup sobie wibrator i Feminum
merkaba bo sobie kutasa urwiesz od walenia, i wklejania bzdetów,

Gość ostatni moheranin
Jezus mówi Faustynie Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną. http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm

Gość el chulo.
Ja już od dawna nie wierzę w bajki:)🖐️

AAaa po co wy dyskutujecie o życiu po śmierci ? To i tak do niczego nie prowadzi, no ale tak czy siak i tak mam boga w .upie :)

Gość el chulo.
To prawda że jak ktoś nie grzeszył w życiu doczesnym to bóg takiej osobie da dotknąć swojej brody?

Gość ostatni moheranin
to zostało przepowiedziane ze Europa powróci do neopogaństwa a było przepowiedziane 2000 lat temu ze będzie wyszydzany kościół apostazja w kosciele to sa znaki przed końcem świata proroctwa biblijne kture sie wypełniają http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mUp1fHpRFlQ znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy, w Warszawie przed wojna funkcjonawoło około 10000 prostytutek.Każdy grzech ,który popełniamy nie pociąga konsekwencji tylko dla nas , lecz również dla naszego otoczenia. Szczególnie grzechy ciężkie jak np. aborcja ,powodują to że, składamy szatanowi ofiarę całopalną. 30 lat temu gospa prosiła o modlitwe pokój w 1991 wybuchła wojna w jugosławi objawienia w kibeho matka boża ostrzegała ale ludzie to głupcy w rwandzie wybuchła wojna domowa Zwykli obywatele byli nawoływani do mordowania sąsiadów i tych, którzy odmówią brania udziału w mordowaniu. Większość ofiar zginęła w miejscu zamieszkania, często z rąk swoich sąsiadów, od maczet używanych przez bojówki. Całkowitą liczbę zabitych oceniano na od 800 000 do 1 071 000.

Heh nie rozumiem jak można być takiem debilem by wierzyć w historie typu; "a znasz opowieść dzieci z fatimy" :p równie dobrze kościół mógł sobie to wymyślić ale nie mohery w to wierzą bo tak łatwiej i dobrze im być frajerem :D

Gość el chulo.
Ta historyjka o dzieciach z fatimy jest dobra,ludziom nie jest przedstawiana cała prawda tylko wybiórcze fragmenty aby było łatwiej,wiele osób by zmieniło zdanie na ten temat gdyby poznało więcej szczegółów.

Gość ostatni moheranin
masz racje nie wszystko muwia np Podczas choroby Hiacynta dużo myślała o tym, co usłyszała od Najświętszej Panienki o przekazanych jej tajemnicach. Mówiła do odwiedzającej ją Łucji: „Myślę o grzesznikach, o wojnie, która przyjdzie. Tylu ludzi umrze! Tylu z nich pójdzie do piekła. Będzie wiele zburzonych domów. Tylu kapłanów umarłych! Co za szkoda! Gdyby przestano obrażać Pana Jezusa, nie doszłoby do wojny i ludzie nie poszliby do piekła. Słuchaj, ja idę do nieba, ale ty, gdy pewnej nocy zobaczysz światło, o którym Pani mówiła, wtedy uciekaj i przychodź tam na górę". Siostry zakonne z lizbońskiego szpitala zapisywały niektóre słowa i myśli, które wypowiadała Hiacynta. Dzięki temu można je dzisiaj przypomnieć. Oto niektóre z nich, pochodzące z lutego 1920 r., ostatniego miesiąca życia wizjonerki: „Przyjdą takie mody, które naszego Zbawiciela będą obrażać „Kościół nie zna mód". „Osoby, które chcą służyć Bogu, nie mogą uganiać się za modą". „W niebie moda ani zwyczaje się nie zmieniają, bo Bóg jest też niezmienny". „Grzechami, przez które ludzie najczęściej idą do piekła, są grzechy nieczystości". A oto wypowiedzi Hiacynty dotyczące kapłanów oraz czekającej ludzkość kary za grzechy: „Módlcie się za kapłanów". „Kapłani powinni być czystymi, bardzo czystymi". „Aby być zakonnikiem, trzeba być bardzo czystym na ciele i duszy". „Nieposłuszeństwo kapłanów względem ich zwierzchników i względem Ojca Świętego bardzo nie podoba się Zbawicielowi". „Matka Boska chce więcej dusz dziewczęcych, które się z Nią połączą przez ślub czystości". „Najświętsza Panna powiedziała, że na świecie będzie wiele wojen i walk". „Wojny są jedynie karą za grzechy świata". „Najświętsza Panna nie może już powstrzymać ręki swego ukochanego Syna, wyciągniętej nad światem". „Należy czynić pokutę". „Jeżeli ludzie się nawrócą, Pan nasz jeszcze im przebaczy, ale jeśli życia swego nie zmienią, wówczas nadejdzie kara". „Jeśli ludzie się nie nawrócą, Bóg ześle na Ziemię karę, jakiej jeszcze nikt nie widział, a przede wszystkim na Hiszpanię". Wziąwszy pod uwagę, że słowa te zostały wypowiedziane w 1920 r. oraz znając z perspektywy czasu dramatyczne wydarzenia wojny domowej w Hiszpanii w latach 1936-1938, które stanowiły preludium do drugiej wojny światowej, trudno nie uznać tych wizji za wiarygodne

Gość ostatni moheranin
aw Ameryce północnej to byli protestanci inkwizycja nie skazywała na śmierć tylko ludzie świeccy

Gość kfkjkdjfh
Bóg to chujstwo i zakłamanie dla niemyślących samodzielnie i niepotrafiących samodzielnie dokonywac wyborow. czyli dla 90 5 naszego spoleczenstwa :D:D

Gość ostatni moheranin
poczekajcie jak zaczniecie cierpieć z powodu grzechów Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe.

Gość el chulo.
Wiecie że tej dziewczynce której sie ukazała mb już 2 lata wcześniej ukazał się anioł? Tylko że potem przyznała się że to sobie wymyśliła,w ogóle ona była uwielbiana przez dzieci z tej wioski gdyż potrafiła opowiadać bajki wymyślając je na bieżąco.Dziwne jest też to,że tylko ona widziała postać mb a inne dzieci nie. Druga sprawa dotyczy zaobserwowanego zjawiska,spójrzcie sobie oczyma wyobraźni na układ słoneczny i teraz wyobraźcie sobie jakie ruchy musiało by wykonywać słońce bądź też ziemia aby na ziemi można było zaobserwować ruchy słońca takie jakie było opisywane w wydarzeniach fatimskich,po pierwsze widziało by to miliony ludzi na świecie,po drugie,nosz kurde ale prawa fizyki by na to nie pozwoliły w ogóle.

Gość el chulo.
"fubu" szkoda czasu i szkoda nerwów,takich ludzi nie nauczysz samodzielnie myśleć,oni żyją w tej ciemnocie i im to odpowiada.Weź się przenieś w czasie do starożytnej Grecji i spróbuj przekonać ówczesnych mieszkańców,że na górze olimp nie mieszka zeus i reszta,że to tylko wymysły.

Gość el chulo.
Zajebali by cie od razu.

Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Kto słucha słowa mego i wierzy w Tego, który Mnie posłał, ma życie wieczne i nie idzie na sąd, lecz ze śmierci przeszedł do życia ---> czyli jezeli ktos wierzy w Biblie i Jezusa to chociazby zamordowal i potem zalowal bog mu wybaczy bo jest milosierny i pojdzie do nieba . A jezeli np ja nie wierze, ale jestem porzadnym i uczciwym czlowiekiem- to ide w odchaln piekielna bo nie przyjmuje oplatka co tyzien w niedziele i nie mowi o grzechach kaplanom??? Bez sensu i zadnej logiki w tym nie widze.