Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest?

Co faceci cenią u kobiet?

Polecane posty

Gość jak to jest?

Od pewnego czasu chodzę na zajęcia z rysunku - ot, takie moje małe hobby. Chodzi tam również pewien facet, z którym od pewnego czasu spędzam nawet sporo czasu (Nie, nie chcę go uwieść, nie złamał mi serca ani nawet nie jest gejem :P po prostu dobry kumpel :D ) Rzecz w tym, ze w ciągu tych kilku miesięcy zauważyłam rzecz szczególną - będąc gdzieś w klubie, pubie itp. zdarzało się nam obojgu wykorzystywać nasze umiejętności w celu zainteresowania sobą upatrzonego "celu" (oboje jesteśmy dość dobrymi portrecistami ) i tu właśnie pojawia się różnica w reakcjach płci. O ile jemu bez trudu przychodzi wyrywanie panienek "na talent" , to faceci w podobnych sytuacjach w moim przypadku reagują niemal całkowitą obojetnością! Niby faceci narzekają, ze kobiety sa puste, ale w rzeczywistości ta sama umiejętnośc u faceta daje +100 do podrywu, a u kobiety 0 :P. Znacznie jednak skuteczniejsze jest założenie bluzki z dekoltem :D Nie ma znaczenia co potrafię, co mam w głowie i tak siła tkwi w przysłowiowych cyckach :P I nie jest to tylko moje wrażenie, bo zauważyliśmy to oboje, a znajomi z zajęc - i faceci, i dziewczyny to w większości potwierdzają. Dlatego powoli dochodze do wniosku, że bycie słodką idiotką jednak ma sens :D bo tego pragną mężczyźni No szkoda tylko, że to nie mój styl :P

Dlatego powoli dochodze do wniosku, że bycie słodką idiotką jednak ma sens bo tego pragną mężczyźni w takim razie zostalo ci tylko wysmarowanie sie czekolada

zgodzę się z Panem Romantycznym....musisz najpierw rozpalić zmysły faceta...potem możesz się wybebeszać intelektualnie czy jak tam chcesz, ale bez pociągu fizycznego nic nie zdziałasz...

Gość MelodiaUlotna
Pamiętaj,że faceci dość często boją sie inteligentnych kobiet,'artystki' czesto uważaja za stuknięte:p

Trzymajmy się rzeczywistości. Skoro poszłaś do pubu czy klubu jakiegoś, to trudno żeby faceci tam przychodzący szukali rozrywki intelektualnej :), co za tym idzie, talentem, którego zresztą nie widać hehe na pewno nie przyciągniesz. Jeśli chcesz przyciągnąć talentem, czy dyskusją to idź na wernisaż albo jakieś spotkanie tematyczne, proste :)

"Pamiętaj,że faceci dość często boją sie inteligentnych kobiet,'artystki' czesto uważaja za stuknięte" Tylko slabi faceci oraz glupi boja sie inteligentnych kobiet. A artystki akurat sa lekko "stukniete" w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Ale lubie to, bo sam jestem lekko stukniety:)

na wernisażach wszyscy obstawieni A to jest prawda - kobiety są wybierane przez facetów po wyglądzie, a potem dopiero facet zostaje .... z jej charakterem, pasją, talentem bo na życie wygląd nie wystarczy, ale to... jakby bilet wstępu na ten przetarg

Co faceci cenią u kobiet? Numero uno : najpierw wygląd a dopiero póóóźniej charakter i takie tam ."mężczyzna przed trzydziestką" dobrze to opisał nic dodawać nie trzeba.

Gość rturyi
Co mi po "arystce", jak miałaby małe cycki? ;) Żartuję, ale nie tak znowu do końca. Faceci to wzrokowcy, chcą mieć kobietę, która ich pociąga, jakieś malowanie czy rzeźbienie są w drugiej czy trzeciej kolejności. I wcale to nie świadczy o jakiejś "płytkości", tylko naturze, samczości. Ale spokojnie, jak już dziewczyna się spodoba, to jeszcze nie wszystko, mało kto wytrzyma z ładną, ale pustą lalą, z którą nie da się o niczym pogadać. A co do "artystek", to ja się jednak trzymam od nich z daleka. Raz, że są często bardzo pretensjonalne, dwa, że często też zgorzkniałe, gdy się okazuje, że artystów są setki i ciężko się przebić. No i często mają przerośnięte ego, chociaż nie bardzo są do tego podstawy.

Na mnie bluzka z dekoltem podziałała by negatywnie:P Natomiast talent do rysowania na pewno by okazał się dla mnie interesujący. Szukasz po prostu w złym miejscu:) Ze mną można prowadzić naprawdę fascynującą rozmowę na temat projektowania sieci komputerowych, albo na temat czarnych dziur i rozbłysków słonecznych, ale nie szukał bym osoby do rozmowy w klubach:)

Gość jak to jest?
Hehę, bodobaja mi się niektóre komentarze tyle tylko, że jeden szkopuł - może wyjaśnię na przykładzie. Robiliśmy wielokrotnie taki nasz mały eksperyment (w różnych miejscach) kumpel brał papier, ołówek (+zwykle piwo), siadał gdzieś na uboczu i zaczynał rysować. Zwykle po 10-15 minutach gdzieś w pobliżu zaczynała się kręcić jakąś dziewczyna - najczęściej nawet dwie - zainteresowana + koleżanka. Max po pol godzinie miał już jakąś "zdobycz" przynajmniej do pogadania :P kiedy siadał po prostu przy piwie takiego efektu nie było. Moja wersja: biorę papier, ołówek, kawę/piwo siadam, zaczynam rysować i... nic! Zero reakcji :D jakbym była kawałkiem wyposażenia. Staje się niemal niewidzialna :P Siadam sama przy stoliku, nic nie robię - w 90% wkrótce zjawia się jakiś facet z pytaniem czy na kogoś czekam itd.... W czym tkwi różnica? W końcu w obu przypadkach wygladam tak samo :D Mam ten sam biust, te sama twarz i jak najbardziej tę samą figurę :P W moim twierdzeniu na tej podstawie posunęłabym się nawet dalej - ta moja umiejętnośc nie tylko mi nie pomaga w relacjach damsko-męskich (oczywiście biorąc pod uwagę tylko pierwsze wrażenie) ale nawet przeszkadza :D to moja "wada"!

to nie twoja wada facet widzi że jesteś czymś zajęta i nie przeszkadza ci, po prostu to ty nie wyglądasz na zainteresowaną znajomościami, przyszłaś rysować a nie na podryw a dziewczyny myslą inaczej i zaciekawine rysującym gościem podchodzą

Gość Null
Faceci po prostu mają gdzieś czy rysujesz czy nie, tylko patrzą, czy fajnie wyglądasz. Natomiast laski lecą na kolesiów którzy mają jakieś zdolności. Dla facetów to nie jest takie istotne po prostu. Co tu wnikać.