Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jasmina***

biała podłoga -farba olejna, dobry pomysł???????

Polecane posty

Mam stare deski drewniane i postanowiłam potraktować je farbą olejną, najchętniej w kolorze bieli, czy to aby dobry pomysł? Nałożyć na to jeszcze lakier utwardzający? Podłoga w kuchni, mam psa, grzecznego. Jaki inny kolor jak nie biały? Macie jakieś pomysły? Szafki planuję dębowe bielone, ściany lawendowe ...

Gość prawie fajny pomysł
apropo tej tandety, miałam na myśli tak grubo jak to kiedyś lamperia na ścianie:)

Gość 23123121222
potwierdzam, farba olejna to ostatecznosc, tzn, wygląda dobrze na początku, potem jak zacznie odpryskiwac... to szkoda gadac Mam tez właśnie problem z podłogą, zdarł mi się cały lakier, na pewno nie stac mnie ne cyklinowanie przez firmę, myslę żeby sama wypozyczyc maszynę

Gość 23123121222
w tym linku to nie farba olejna, tylko olejowana podłoga

Gość 23123121222
Jak chcesz zeby podłoga była biała, to raczej biała bejca, tak po skandynawsku

.. ciężko byłoby mi zdjąć farbę z tej podłogi, dlatego myślę o pomalowaniu jej jednolitym kolorem ponownie. Chociaż wiele farby nie zostało, część zeszła, podłoga zrobiła się ciemna, to jesion albo dąb.

Gość bez instynktu
moim zdaniem lepiej wycyklinowac

Gość gość
A może coś wpadający w krem lub szary?

Gość gość
Moim zdaniem dosyć średni ponieważ szybko się pobrudzi. Pomyśl może nad innym kolorem, chociaż trochę ciemniejszym. Sprawdź sobie np. na http://www.edan.krakow.pl/, mają bardzo fajne kolorki.

Gość Facettu
Pod żadnym pozorem farbą olejna! ! Nie na podłogę! Zacznie odpryskiwać po chwili i już po samym pomalowaniu będzie wyglądać nieestetycznie. Przed malowaniem podłogę dokładnie przeszlifować i użyć białej farby do drewna matowej najlepiej firmy tikurilla a po wyschnieciu 2 razy pomalować lakierem do drewna. Chyba że nie zależy ci na efekcie to wal zwykła farbą biała do drewna.