Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaasdfgfdgfdgdf

Nie mogę poradzić sobie ze wspomnieniami z dziećiństwa :( POMOCY :(.............

Polecane posty

Gość Kasiaasdfgfdgfdgdf

W dzieciństwie byłam szykanowana przez rówieśników , zastraszona , z wesołej energicznej dziewczynki stałam się osobą która bała się odezwać bo wiedziałam że co kolwiek powiem i tak będą się śmiać :/ do dziś pamiętam długi korytarz w gimnazjum i te spojrzenia jak po nim szłam , to jak ze mnie się śmiali , jak nikt nie chciał ze mną siedzieć w jednej ławce :/ To w jaki sposób "koledzy" ze szkoły mówili do mnie .. mijały lata i z tej zastraszonej dziewczynki wyrosłam na atrakcyjną kobietę , która o dziwo nie ma żadnego problemu z nawiązaniem nowych znajomości ale tamte przeżycia tkwią we mnie głęboko ... przez dzieciństwo cały czas mam wrażenie że to co mówię jest głupie i ci ludzie z którymi rozmawiam zaraz zaczną się śmiać .. lub po pewnym czasie odwrócą się odemnie że cokolwiek bym nie robiła i tak będę tą gorszą JAK SOBIE Z TYM RADZIĆ ?CZY TO W OGÓLE MOŻLIWE WYMAZAĆ TAMTE WSPOMNIENIA MAM 22 LATA ......

Gość jiojio
dobry psycholog

Gość straszne
hej jak tez miałam podobne przezycia do cb. . przez moją nadwage byłam przezywana , wyśmiewana... najgorsze to sa słowa jakie zostały przekazane o mnie.. wiem co czujesz ja do tej pory mam tak jak ty.. tylko ze jeszcze mimo ze chuda jestem i tez wyładniałam to te słowa tkwa w pamięci.. zupełnie nie umiem również z tym poradzić. coś strasznego. a najlepsze w tym ze ci chłopcy którzy wytykali śmiali to teraz podrywali. Matoły jedne:-S

Raczej nie da się zapomnieć. Musisz podejsc do tego z dystansem. Tamto towarzystwo musialo byc strasznie glupie i zakompleksione, stad takie zachowania. Teraz jestes piękną kobietą i miej to głęboko w dupie. Jak spotkasz kolegów z przeszłości to uśmiechnij się słodko i pokaż im środkowy palec ;)

Gość kshfkshfkhef
mam to samo ...

Doświadczenia z dzieciństwa potrafią zniszczyć życie teraźniejsze. Polecam Ci terapie traumy. Jest to najlepszy sposób by uwolnić się od tego i zacząć inaczej funkcjonować. Osobiście znam p. Marysie Szczepaniak z Centrum Zmiany w Życiu, która się tym zajmuje. Jest świetna w swoim fachu i prowadzi sesje on line w razie potrzeby. Warto spróbować dla własnego dobra 🙂

Pozdrawiam i mam nadzieje, że się uda