Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jadźkaa

Wydłuzenie 7dniowej przerwy a ciąża

Polecane posty

Witam Mam takie pytanie, a mianowicie chodzi o to, ze biore Cilest teraz 3 opakowanie zaczelam. Zwykle biore go co do minuty o godzinie 20. Wzielam cale opakowanie i nastapila 7 dniowa przerwa (od 2 do 8 maja) a ostatni pełny stotunek mial miejsce 4 maja. 9 maja mialam zazyc pierwsza tabletke z nastepnego opakowania ale calkiem o tym zapomnialam i wzielam ja 10 maja o godzinie 8.15 czyli minelo 12 godzin i 15 min. do tego 13 maja doszlo do kolejnego pelnego stosunku. Jakie jest prawdopodobienstwo ciazy w takim przypadku? I czy te 15 min ponad 12 godzin ma wplyw na skutecznosc tabletek? Z tego co sie teraz dowiedzialam to wydluzenie przerwy 7dniowej skutkuje niezabezpieczonymi stosunkami podczas tej przerwy.. i w ktory dzien moglo dojsc do ewentualnego zaplodnienia? Prosze tylko o sensowne odpowiedzi

Teoretycznie mogło dojść do jajeczkowania. Przedłużenia przerwy jest bardzo niebezpieczne. Musisz teraz poczekać do następnej przerwy i sprawdzić czy wystąpi krwawienie, jak nie to sprawa jest prosta możesz być w ciąży.

Teoretycznie każde pominięcie tabletki, przedłużenie przerwy może doprowadzić do jajeczkowania i wiadomo po stosunku do ciazy. Zostało Ci czekać do nasteonego krwawienia z odstawiania, albo odstawienie tabletek teraz, dodatkowe zabezpieczenie, czekanie na okres i z nowym okresem nowe opakowanie.

Miałam tak kiedyś. A stosunki w przewie były codziennie. Zadzwoniłam do swojej gin a ona kazała mi się nie stresować, że nic nie będzie... Ale bywa różnie. Mam nadzieję, że jak już sobie przypomniałaś o tabletce to przez ten tydzień zabezpueczaliście się dodatkowo?

No wlasnie dodatkowego zabezpieczenia nie bylo. moj partner mial nie konczyc we mnie ale tak jakos wyszlo ze skonczyl.. a pozniej juz z prezerwatywa kolejne przytulanka

dodatkowo od jakichs 2 dni boli mnie brzuch jakbym miala okres dostac a to przeciez dopiero 10 dzien tabletek.. i bardzo piersi bola..