Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawyswiaata

w jakiego Boga wierzycie ew. w co "bożki" itp. - poważnie

Polecane posty

Gość ciekawyswiaata

odpowiedzcie

Gość Pomocy!90
w fallusa

Gość dwudziestoipollatjka
wierze w boga, mozna to tak nazwac, w jakas sile sprawcza, wierze ze po smierci zycie sie nie konczy, ale nie chodze so kosciola i nie wyznaje zadnej religii, uwazam ze wystarczy zyc zgodnie z dekalogiem by zasluzyc na nagrode

Gość ciekawyswiaata
ale w ktorego Boga mas zto sprecyzowane czy po prostu wierzysz w jakas siłę?

a po co pytasz?

nie mam tego sprecyzowanego, nie wierze na pewno w katolickiego boga, bo ksieza katoliccy pieprza glupoty, bog, sila w ktora wierze jest dobra, wystarczy nikomu nie robic krzywdy by dostac po smierci nagrode, seks przedmalzenski, milosc homoseksualna to wg kk sodoma i gomora ale moim zdaniem bog tego tak nie postrzega,

Gość ostatni moheranin
Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy, w Warszawie przed wojna funkcjonawoło około 10000 prostytutek.Każdy grzech ,który popełniamy nie pociąga konsekwencji tylko dla nas , lecz również dla naszego otoczenia. Szczególnie grzechy ciężkie jak np. aborcja ,powodują to że, składamy szatanowi ofiarę całopalną. 30 lat temu gospa prosiła o modlitwe pokój w 1991 wybuchła wojna w jugosławi objawienia w kibeho matka boża ostrzegała ale ludzie to głupcy w rwandzie wybuchła wojna domowa Zwykli obywatele byli nawoływani do mordowania sąsiadów i tych, którzy odmówią brania udziału w mordowaniu. Większość ofiar zginęła w miejscu zamieszkania, często z rąk swoich sąsiadów, od maczet używanych przez bojówki. Całkowitą liczbę zabitych oceniano na od 800 000 do 1 071 000.

Gość ciekawyswiaata
człowieku co ty bierzesz jak tez tak chce

Skąd wiesz jak Bóg postrzega homoseksualizm?Powiedział ci to?Mnie nie powiedział więc nie wiem i nie będę się za Niego wypowiadać(?) możesz się założyć o tysiące złotych i wiele różnych rzeczy o to wszystko co jest widzialne w dotyku i smaku lecz nie o Wiarę albowiem Boga nie wyciągniesz za rękę z pierzstego nieba by udowodnić swoją rację

Gość ostatni moheranin
nie słyszałeś o objawieniach w Medjugorie ,Fatima' Quito 'akito kibeho , lichen ,gietrzwałd , garabandal , obraz nie namalowany ludzka reka Gwadelupa

Gość ostatni moheranin
to nie kk wymyslił ze homoseksualizm jest grzechem wszystkie religie potempiaja homoseksualizm np w islamie zabija sie poprzez sklejenie odbytu i danie mu tabletek na przeczyszczenie biblia zabrania współżyć chlopowi z chłopem Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość! (3 Mojżeszowa 18.22) Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. (3 Mojżeszowa 20.13) Księga Sędziów Tymczasem, gdy oni rozweselali swoje serca, przewrotni mężowie tego miasta otoczyli dom, a kołacząc we drzwi rzekli do starca, gospodarza owego domu: Wyprowadź męża, który przekroczył próg twego domu, chcemy z nim obcować. Człowiek ów, gospodarz domu, wyszedłszy do nich rzekł im: Nie, bracia moi, proszę was, nie czyńcie tego zła, albowiem człowiek ten wszedł od mego domu, nie popełniajcie tego bezeceństwa. (Księga Sędziów 19.22-23) a tu pisze ze jest to kara za grzechy Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. (Rzymian, 1.26) Pierwszy List do Koryntian Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. (1 Koryntian 6.9-10) Pierwszy List Tymoteusza ... Prawo nie dla sprawiedliwego jest przeznaczone, ale dla postępujących bezprawnie i dla niesfornych, bezbożnych i grzeszników, dla niegodziwych i światowców, dla ojcobójców i matkobójców, dla zabójców, dla rozpustników, dla mężczyzn współżyjących z sobą, dla handlarzy niewolnikami, kłamców, krzywoprzysięzców i [dla popełniających] cokolwiek innego, co jest sprzeczne ze zdrową nauką, ... (Pierwsz Tymoteusza 1.9-10)

dzisiejszy KK toleruje homoseksualizm wbrew temu co jest napisane w Biblii - czyżby ludzie wiedzieli lepiej od samego Boga co jest moralne? czy może stare księgi zostały napisane przez ludzi i były wyznacznikiem moralności dwa tysiące lat temu ale w dzisiejszych czasach są już nieaktualne... nasza moralność pochodzi od nas samych i ewoluuje wraz z naszą cywilizacją - tolerancja, wolność słowa, prawa kobiet, prawa dzieci to wszystko mamy dzisiaj nie dzięki religii ale pomimo niej.

Gość Ruda Kasia92
Wierzę w Boga ale nie Kościół. Każdy ma prawo do własnej interpretacji słowa Bożego. Czemu mamy być przyporządkowani do tego co powiedział TYLKO CZŁOWiEK?

Gość nieoNN
Mam jeszcze jedną sugestię:zanim jeden z drugim będziecie tak dokumentnie opluwać księży wiedzcie że także dzieki nim(jak np. ksiądz Tadeusz Isakowicz-Zaleski,który był podpalany papierosami przez SB,gnębiony,poniewierany)mamy dziś wolność i możemy pisać co tylko chcemy bez obawy o konsekwencje.Proszę wziąć to pod uwagę. Ten człowiek tyle wycierpiał-i nie tylko on,trochę umiaru w tym gównieniu kleru.Może trochę lekcji historii co??????

Gość nieoNN
Probierzem tego kim dzis jesteśmy są juwenalia-wczoraj przekonałam się ; tylko to sie schlać piwskiem aż do porzygania.I co?Temu tez winien jest kler czy szkoła która ruguje lekcje historii i robi wszystko by obrzydzić patriotyzm i wypromowac Nowego Człowieka Europejczyka rodem z koziej dupy.Nie dało się oglądać i słuchać koncertu bo zachlane bydło nie dało.Nie jestem ideałem(i dobrze,ideały są nudne)ale kurwa trzeba trzymać jakiś poziom!

Gość a niech to....
Wierzę w Boga , też nie chodzę do kościoła bo gardze zaklamanym klerem. I nie znoszę jak Moheranin straszy na kafe jakimś okrutnym Bogiem Uważam że jego gadanie przynosi wrecz odwrotny skutek . Dla mnie Bóg to dobro . Można wogóle być niewierzacym a dobrym i prawym czlowiekiem. Bardzo często ateista jest wartosciowszym człowiekiem od falszywego katolika.

Gość Zobaczcie jak się żrecie///
Wystarczy hasło WIARA W imię boga tyle zawiści , chamstwa... Ja nie wierzę, ale kocham świat i ludzi i dobrze mi z tym, jestem szczęśliwa, kocham i jestem kochana- ja Ateistka :)

Gość a niech to....
Zobaczcie jak się zrecie Przeciez o tym mówimy , czytaj nasze posty ! Nie czytalas.

oczywiście , że można być dobrym człowiekiem :) ale niestety bycie dobrym człowiekiem nikomu miejsca w niebie nie zapewni , tym bardizej zbawienia .

Gość Prawdziw kobieta///
Niebo ? A gdzie to jest bezmózgu ?

Gość Prawdziw kobieta///
Mam nadzieję, że tam trafisz razem z księżmi pederastami ! :)

każdy sam odpowie za swoje grzechy - niezależnie od tego czy jest księdzem , prezydentem czy facetem kopiącym rowy , Każdy , osobiście , indywidualnie .

Gość Prawdziw kobieta///
Licencja, ale ty powalona jesteś ! Ja nie grzeszę ! Idź ty już lepiej do tego swojego nieba - natychmiast !

Gość xogk09
Licencja chcesz powiedzieć ze uczciwy ,dobry człowiek nie pójdzie do nieba bo nie chodzi. do kościoła A pójdzie tam ksiądz katolicki pederasta i katol udający poboznego tylko dlatego ze chodza do kościółka . To jest według ciebie wiara ?

Gość Prawdziw kobieta///
Skąd wiesz ? Jesteś swoim bogiem ? Masz licencję ale na kretynizm !

Licencja chcesz powiedzieć ze uczciwy ,dobry człowiek nie pójdzie do nieba bo nie chodzi. do kościoła A pójdzie tam ksiądz katolicki pederasta i katol udający poboznego tylko dlatego ze chodza do kościółka . To jest według ciebie wiara ? w świetle tego co mówi Biblia żaden z nich nie trafi do nieba .

Gość Prawdziw kobieta///
Jak można wierzyć w biblię ? To już szczyt głupoty !