Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawyswiaata

w jakiego Boga wierzycie ew. w co "bożki" itp. - poważnie

Polecane posty

do życia wiecznego , do nieba nie trafia sie ze wzgledu na chodzenie do kościoła -ale ze względu na wiarę w Jezusa . A książ czy inny duchowny nie jest na żadnej uprzywilejowanej pozycji w ej " kolekcje " :) Powiem więcej ,zę nawet w gorszej .

Gość xogk09
Skoro ten dobry uczciwy i praworzadny tam nie trafi to kto według ciebie?

Gość Prawdziw kobieta///
Wierzysz w Jezusa, który chodził po wodzie ? Żyda, urodzonego z dziewicy ? Trzymajcie mnie !

wierzę :) i nie tylko w to :) ale ty oczywiście mozęsz wierzyć w co zechcesz - zobaczymy w czym pomoże ci twoja " wiara " :)

Gość siostra13
Wierzę w jednego Boga, Ojca wszechmogącego! Stworzyciela Nieba i Ziemi! I ZAWSZE BĘDĘ WIERZYŁA! Ostatni Moheranin proszę po raz drugi o jakis namiar do Ciebie. POZDRAWIAM!

Gość xogk09
Licencja czyli nikt , bo nie ma ludzi idealnych i wystarczająco " dobrych" Ja. pozostane przy swoim czyli będę żyła uczciwie , będę pomagać innym i oczywiscie wierzyć w Boga , ale nie chodzic do kościoła.

Gość Prawdziw kobieta///
Ja wierze tylko w siebie, moja wara zapewnia mi dobrobyt tu i teraz- więcej nie chcę. A tobie gratuluję poczucia humoru i tak naprawdę szczerze, życzę ci żebyś znalazła to swoje niebo- ja swoje szczęście już mam, i żaden Jezus mi nie jest potrzebny !

Bóg nie oczekuje od nas ,że będizemy " dobrzy " czy wystarczająco dobrzy , a nawet bezgrzeszni . Przecież Bóg n as stworzył i wie jacy jesteśmy , nie musimy więc przed Nim udawać. A do nieba nie trafisz na podstawie swoich dobrych uczynków ale wiary w Jezusa u i dobrych uczynków wypływających z tej wiary . Wiara w Boga nie ma nic wspólnego z chodzeniem albo niechodzeniam do kościoła .

Gość Prawdziw kobieta///
Mnie stworzyli moi kochani rodzice, ciebie bóg. A z czego ? Na pewno nie z rozumu:( Smutne to , że ludzie nie chcą się uczyć...

ciebie rodzice spłodzili to pewne - czy jednak z mózgiem ? to już pytanie retoryczne czytając twoje wypowiedzi .

Gość Prawdziw kobieta///
Nie odpowiadasz na pytania. To dowód na to, ze nie myślisz, bronisz zażarcie swojego stanowiska, a jesteś tępa jak chiński scyzoryk ! KRETYNKA !

Gość kto spozywa ciało
Jezusa ten pójdzie do nieba

ciebie to rodzice niedawno spłodzili co ? jakieś 10 lat temu ? to mozę idź tornister spakuj ,bo jutro jeszcze do szkoły trzeba iść. powodzenia dzieciaku :D

Gość Prawdziw kobieta///
Katolicy to nekrofile- jedzą ciało swojego boga... Przynajmniej tak myślą- zgraja wariatów !

Gość Prawdziw kobieta///
Licencja- jesteś nekrofilką !

Gość Prawdziw kobieta///
Licencja - odpowiadaj na pytania- biegiem, ograniczona katolko !

Gość Prawdziw kobieta///
Licencja nie ma argumentów- żal, to homo erectus; niestety, nie ma sie z kim poprzekomarzac :(

Gość haloleeeeeeee
Ja tez jestem ateistka , ale ty prawdziwakobieto , jesteś ordynarna i wulgarna , uważam , ze Licencja nie powinna znizac się do twego poziomu i rozmawiać z toba .

Gość ostatni moheranin
Licencja nie jest katolka tylko zielona swiatkowa

Gość Prawdziw kobieta///
I tak i tak powalona; ujarała się czym , czy co ?

Gość el chulo.
i piją jego krew:O co z tego że to jest symboliczne,dla mnie i tak to jest chore:O

Gość ostatni moheranin
Marta Robin (1902 -1981) to niewątpliwie jedna z najbardziej fascynujących postaci XX wieku. Przez ok. 50 lat jej jedynym pokarmem była Eucharystia; na swoim ciele nosiła stygmaty ta kobieta przeleżała 47 lat w jednej pozycji, na plecach, ze zgiętymi kolanami.nawet sen został jej odebrany http://gloria.tv/?media=126314 to zostało przepowiedziane ze Europa powróci do neopogaństwa a było przepowiedziane 2000 lat temu ze będzie wyszydzany kościół apostazja w kosciele to sa znaki przed końcem świata proroctwa biblijne http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mUp1fHpRFlQ a tu taj nauka potwierdza biblie i ze ewolucja to mit mit ewolucja http://www.inteligentny-projekt.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=208&Itemid=229 odciski stworzenia http://video.google.com/videoplay?docid=7129574034293048947 młody wiek ziemi http://video.google.com/videoplay?docid=4045327287882745710 Śmiertelne Dziedzictwo Darwinizmu - część 1 http://www.inteligentny-projekt.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=148&Itemid=157

Gość Co z tego że
nie wiemy czy Bog(bogowie)istnieje czy nie istnieje,wiec najbardziej odpowiedni jest agnostycyzm i ignostycyzm

ja jestem tylko ciekawa jak wzbudzic w sobie wiare. tyle jest pieprzenia na ten temat. ale albo wierzyc albo nie. mozna jeszcze udawac przed swiatem. tak jak mozna udawac milosc, sympatie itd. ale nie da sie do tego zmusic ani nauczyc. wiec rozumiem ze jesli sie nie wierzy to nie wazne ze jest sie dobrym, trzeba polozyc na sobie lache i tyle?:) ja okreslam swoja wiare w %- obecnie jest to ok 10%. poza tym umysl i jego niezbadana zakamarki. przeciez ludzie wczesniej klekali przed grzmotami..

Gość Co z tego że
Licencja skoro ty wiesz ze Bog istnieje to mozna ci pogratulowac tej wiedzy , tak naprawde to nikt tego nie wie