Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do amatorów górskich wędrówek

__czy ciężko się wchodzi na giewont?__

Polecane posty

jade w wakacje do Zakopanego, jeszcze nigdy nie odważyłam się wejśc na giewont. przeraża mnie podobno trudny szlak (łańcuchy itp?) oraz to, ze nietrudno o burze z piorunami uderzającymi w krzyż. jakie Wy macie wrażenia????

Gość ja wchodzilam na
Giewont we wrzesniu. na poczatku bylo ok. w srodku trasy bylo ciezko duzo pilam i jakos doszlam do lancuchow i to byl najfajniejszy moment wchodzenia:) fajnie bylo sie podciagan na tych lancuchach ale o malo nie zwalilam swojego chlopaka:) a jak wchodzilismy to jeszcze snieg padal. a tak ogolnie to myslalam ze bedzie mi bardzo ciezko. bylo super:)

Gość ja wchodzilam na
a nastepnym razem bym chciala wejsc na Kasprowy Wierch:)

ale to wchodzenia po łańcuchach to takie mega niebezpieczne, czy w miarę? Bo ja ogólnie bojaca jestem.... Jeśli masz giewont za soba, to Kasprowy to chyba pikuś, co? :) chyba o wiele prostszy szlak- tak mi się wydawało widząc dzieci wchodzące na kasprowy:)

hmmm, tak mnie zawsze ciagnie na ten giewont, ale zarazem przeraża mnie ten szlak. Moze jednak sobie odpuszczę i wejde na kasprowy... :)

Gość ja wchodzilam na
sporo ludzi idzie ale kazdy jest kulturalny i schodzi z drogi na tyle ile moze. raczej nie sa niebezpieczne te lancuchy jesli sie dobrze trzymasz. jak ja wwchodzilam padal snieg i rece mi przymarzaly do lancuchow bo nie mialam rekawiczek:) dopiero sie okaze czy Kasprowy to pikus:) nigdy nie bylam nawet pod nim nie widzialam jak tam jest:) mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z wyprawy:)

a Ty sie wybierasz? To tez życze zadowolenia i powodzenia:) na Kasprowy wjeżdżałam (cudowne widoki ze szczytu), ale szlak nie wydaje isę trudny, choć to moze pozory...

Gość 234234234
Giewont chyba przeraza ale osoby co w górach nie były, najwyzej na grani Krupówek. :p Ogólnie okropna góra ze względu na nadmiar ludzi, lepiej się nie zblizac jak się wejdzie do tej stromizny, bo ktoś moze popchnac i się zleci. No i kamienie od nadmiaru ludzi są wyślizgane

Gość ASFFFFFFGF
zacznij od gubalowki :-P

Gość ja wchodzilam na
bardzo chcialabym w tym roku pojechac. bylam tylko raz ale jak odjezdzalismy to az mi sie plakac chcialo:) ja Giewont bardzo bardzo dobrze wspominam. nawet lepiej niz Nosala:)

Gość luzer1
Na Kasprowy o wiele latwiej wejsc niz na Giewont, na Giewont ladny jest szlak czerwony od Polany Strążyskiej (nieco latwiejszy jest zolty z Doliny Malej Łąki), lancuchy na Giewont latwe, ludziom sie wydaje ze na Gieownt trudno wyjsc,gdyz przeraza ich widok polnocnej,przepascistej sciany Giewontu,ktora jest dostepna tylko dla taternikow (na Giewont wchodzi sie od poludniowej,mniej przepascistej strony) oto polnocna sciana: http://www.goryonline.com/upload/Image/miejscowki/2008/MIEJSC_2004_127_GIEWONT.jpg -fot. Władysław Cywiński

przez tłok jaki tam panuje wyszłam tylko do połowy.Było to jakieś 10 lat temu...Tyle razy chodziłam po górach i omijałam ten szlak jak Krupówki z Zakopanem.....

Gość gość
ojeeej, a ja własnie jadę w sezonie, jutro wyjazd i zastanawiam się jakie buty wziąć, żeby były odpowiednie, wygodne i bezpieczne? czy na prawdę adiadsy odpadają? wolałabym nie brać butów trekingowych bo zajmują bardzo dużo miejsca

Gość ona.25
ja wchodzilam na giewont w czasie burzy..wiem bardzo to rozsadne bylo.. ale wiedzialam za duzo czasu minie zanim znow bede miala taka okazje, dla mnie bylo dosyc trudne wejscie,stromo,trzeba bylo bardzo uwazac, to samo przy zejsciu, ale da sie to zrobic, a przygoda i wrazenia niesamowite :)

Gość gość
dziewczęta... no ale co z tymi butkami? :) kompletnie nie jestem doświadczona w wspinaniu się na takie góry, za sobą mam jedynie śnieżkę i trzy korony, wyjazd jutro a ja nadal nie wiem jakie obuwie będzie odpowiednie

Gość ona.25
gorskie obuwie z dobra podeszwa, tylko nie adidasy-bo bedziesz sie slizgac pod giewontem..

Gość Pawianisty
Na Giewont kurwa w dupe zajebana dosyć ciężko wejść i za chuja łatwo się spierdolić!