Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piotrek..

ile kosztuje utrzymanie dziecka w pierwszych miesiacach zycia

Polecane posty

rozstalem sie z kobieta dziecko ma dwa miesiace i teraz zamierzam dawac pieniazki w kwocie 400-500 zl mam pytanie jaki jest koszt utrzymania bez szczepień(tu placimy po polowie) dziecko karmione piersia zdrowe dokarmiane od czasu do czasu mlekiem w proszku .Czy kwota 400 jest ok

jak dla zdrowego noworodka myślę, że jest ok, z czasem jednak jego potrzeby będą rosły...

jeśli dziecko jest na piersi to właściwie jedyne koszty to pieluchy, husteczki i ewentualnie jakaś chemia czyli oliwka czy płyn do kąpieli te 400-500zł spokojnie wystarczy :) nawiasem mówiąc sąd pewnie by mniej przyznał ale to ci się chwali że sam chcesz dawać na dzieko i nie szczędzisz kasy :) a i dobra rada jak będziesz dawał kase to pros o potwierdzenie z datą i czytelnym podpisem że taką kwotę na dziecko otrzymała, kobieta kumpla przez 2 lata brała kase na dziecko własnie tak "na gębę" i po dwóch latach mu sprawe założyła że na dziecko nie daje i się z komornikiem męczył ale od tamtej pory ani grosza jej nie daje tylko wszystko przez komornika :)

Ja uważam że na tą chwile 400-500 zł jest ok. Przez pierwsze pół roku kasa szła u nas tylko na mleko,pieluchy,pampersy oraz szczepienia.

A ja uważam że w pierwszych miesiącach powinieneś dawać więcej kasy bo dziewczyna której zrobiłeś dziecko nie ma teraz mozliwości podjęcia pracy i Twoim obowiązkiem jest pomagać jej finansowo przez kilka miesięcy, a nie tylko dawać kasę na dziecko i jeszcze sie zastanawiać czy 500 nie za duzo :o

po co dziewczyna ma iśc do pracy jak jest prawdopodobnie na macierzyńskim?

Gość macho banditaaaa
sprawdz najpierw czy to twoje 20 procent ojcow o tym nie wie, wiec nie badz głupi

Gość b.e.a.t.a
Koszt utrzymasza dziecka to nie tylko pieluszki i jedzenie, ale tez czesc czynszu za mieszkanie, oplaty typu prad, gaz, ogrzewanie, ktore przy dziecku beda wieksze i co najwazniejsze opieka - kilkanascie godzin na dobe solidnej pracy.

Gość ghjjkiylou
słuchaj wszystlko zalezy ile twoja była wydaje i czy lubi wszystko miec nowe czy nie...mozna ubierac dziecko w ciucharniach i płacic za body 3 zl a mozna kupowiac z najnowszej kolekcji H&M za 40 zł.wszystko zalezy,podobnie z karmieniem,jedne gotuja inne kupuja mega drogie słoiczki.Jedna mama kupi wózek uzywany od sasiadki za 400 zł inna za 4 tysiące.nie da sie uogólnic.