Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajniiik

Brak libido u dziewczyny

Polecane posty

Gość Pytajniiik
mireczkowataa Gry wstepne,klimat,wino itp przerobione troche,glownie chodzi o jakikolwiek brak zainteresowania seksem,zawsze jakas wymowka,a jak juz dojdzie do czegos to gora 3 razy w miesiacu.Ot co.

Gość mireczkowataa
oj, to bida:) To dlaczego jest Twoją narzeczoną? Widzisz się w tym związku za pięć, dziesięć lat? Rozmawiałeś z nią o tym dlaczego unika seksu? Cztery lata to dosc sporo, żeby ten temat poruszyć. Jedno jest pewne- trzy razy w miesiącu to duużo za mało :)

Gość Autorze
Zapominacie, że sex w malzenstwie moze byc jak w kawale z 12 szukowa paczka prezerwatyw: 1 w styczniu, 2 w lutym.... a i tak mozna byc szczęśliwym , wystarczy sie odpowiednio dobrac :) A sex w malzenstwie jest tylko DODATKIEM, a nie PODSTAWĄ związku ! Zycie nie kręci sie wokół seksu , jak wmówili wam media:)

Gość Pytajniiik
mireczkowataa Tak pacze po innych forach,dużo chłopa ma taki problem.Ale żeby być sprawiedliwym,kobiety też maja podobne.Niema sprawieliwosci na tym świecie.Chyba powinno się zrobic wielką orgie dla ludzi z takimi problemami,:)

Gość Pytajniiik
A sex w malzenstwie jest tylko DODATKIEM A jak tego dodatku niema,to co wtedy?Albo jest rzadko?

Gość mireczkowataa
bo faceci to leniwce- ponarzekają, pogadają a i tak nic nie zmienią w związku. Jeśli się spróbowało wszystkiego a babka dalej "nie ma ochoty" to lepiej się rozstać zamiast brnać w ślub. Udany seks to podstawa dobrego zwiazku- nie da rady inaczej i już! Bynajmniej nie dodatek, jak tu ktoś napisał...

Eeeeeee tam , a ja uważam ,że jedna noc do spania druga do ........

"A sex w malzenstwie jest tylko DODATKIEM, a nie PODSTAWĄ związku ! Zycie nie kręci sie wokół seksu , jak wmówili wam media" Jakim dodatkiem? Kto ci takich pierdół naopowiadał dziecko? Seks to jeden z filarów związku, nie ma szczęśliwego związku bez szczęśliwego życia seksualnego a kto twierdzi inaczej ten jest niepoważny

Gość Pytajniiik
bo faceci to leniwce W tym wypadku to chyba raczej odwrotnie?Jesli chodzi o to, o czym dyskutujemy:)

Gość Do Mireczkowata
to zalezy wokól czego komu swiat sie kręci :) Mi i mojemu męzowi nie kręci sie wokół dupy i sexu, mamy tez inne zainteresowania, sprawy, rzeczy którymi wspólnie sie zajmujemy , rzeczy które nas zblizaja i absorubja ... Dla nas sex jest dodatkiem do związku, podstawa sa inne rzeczy, i dlategi gdy istnieja z sexem kłopoty nie mamy powaznych kłopotów ze zwiazkiem :) \zwiazek zbudowany na sexie rozpadnie sie jak tylko wypali sie pozadanie, a to zdarza sie w najlepszym parą:) Autorze, ja bym sobie zrobila taka liste + i - zwiazku z dziewczyna.. podsumowanie waszych relacji, oczekiwań, przyszlosci.. Podjełabym decyzje czy warto sie starac o ten zwiazek, czy warto walczyc, czy lepiej zakonczyc sytuacje , w której jedna ze stron będzie sie męczyc. Problemy z niskim libido nie biora sie znikąd, trzeba dotrzec do zróda problemu, szczera rozmowa, moze leczenie u sesuologa, leki, stopniowe pozbycie sie zachamowań, urzaów itp. To cięzka praca i sam musisz wiedziec czy tego chcesz! Ja tez nie jestem wulkanem sexu, mąz ma wieksze potrzeby..a jednak jestesmy ze sobą 23 lata i nie było potrzeby skoków w bok :P

tak na przyszłość - jak kobieta mówi ze seks to tylko dodatek to już wiadomo że trzeba się wycofywać. jakby nie było ludzie zaczęli się łączyć w pary w celu spłodzenia potomstwa. seks więc jest integralną częścią związku między kobietą i mężczyzną od zarania dziejów. czasy się zmieniły, pojawiły się komputery i samoloty, ale jeżeli ktoś teraz twierdzi że seks to tylko dodatek, to znaczy że ma chyba jakieś mocno wyidealizowane, odrealnione wyobrażenie o związkach

Gość do dareios
Sam napisałes , że jest filarem , JEDNYM Z , a nie podstawa :) Owszem, szczęsliwe zycie seksualne ma kolosalne znaczenie dla szczęśliwego zycia małzenskiego ! Ale co to znaczy szczęśliwe ? Mozna byc szczęśliwym uprawiając sex i raz w miesiącu ! Mozna i codziennie :) My tu raczej dyskutujemy o częstotliwosci tych kontaktów:) Nie o jakości :) i chciałabym byc znów dzieckiem :) Nie tylko dla mojej matki :)

Gość mireczkowataa
hmmmm...Jakby Ci to powiedzieć kobieto z 23letnim stazem... To, ze ludzie często się kochaja i, co gorsze, to lubią nie oznacza, ze ich życie kręci się, jak to łądnie napisałaś, koło dupy i nic poza tym ich nie łączy. Ale myślę, ze tego nie zrozumiesz... Nieważne. Pytajnik- leniwce, bo sobie tylko gadają :) a bo moja żona/dziewczyna/narzeczona ma rzadko ochotę na seks. I nic z tym nie robią. I tak to się kreci, potem się zenią, rośnie w nich frustracja, pojawiaja sie dzieci. Bes sensu. Powiedz szczerze- rozmawiałeś z narzeczoną? Pytałeś dlaczego tak?

Gość do dareios
Cos ty naprawde ludzie dobieraja sie w pary w celu spłodzenia potomstwa ? To czemu chodzi tyle po swiecie samotnych rodziców ?:P Tego argumentu uzywaja kobiety, nie mężczyzni :) myslałam, ze ludzie dobieraja sie w pary zeby sie posekscic :P

Gość do autora posta
dziewczyna nie ma ochoty bo zwyczajnie jej nie krecisz gdyby zasmakowala prawdziwa rozkosz to zwyczajnie by sie o to prosila i ochote miala zawsze nie sprawia jej to przyjemnsci wiec po co ma miec ochote? zeby zaspokoic ciebie?

Gość do mireczkowata
Dlaczego uwazasz , że nie rozumiem ?:) Bo 23 lata stazu to za duzo by byc na fali, czy za mało ? :P Wyrazam tylko swoja opinie , ze związek nie opiera sie na sexie, ty twierdzisz, ze sex to podstawa związku i ok ! Zycie jak zwykle to zweryfikuje :)

Gość mireczkowataa
dlatego: "Mi i mojemu męzowi nie kręci sie wokół d**y i sexu, mamy tez inne zainteresowania, sprawy, rzeczy którymi wspólnie sie zajmujemy , rzeczy które nas zblizaja i absorubja ...". Bo po prostu nie kumasz, ze można mieć i wspólne zainteresowania i kochać się codziennie. Tyle.

Gość do mireczkowata
Ok to powiedz co jest podstawa zwiazku, wspólne zainteresowania czy codzienny sex ?:P ja twierdze , że wspólne zainteresowania, co nie wyklucza codziennego sexu, ale.. sex nie jest podstawa związku ?

No, jednym z filarów, wiesz co to filar? Filar to nie dodatek. Dodatkiem to może być wspólne kino a nie seks. Jakbyś nie wiedział to natura wykształciła u zwierząt popęd seksualny właśnie po to aby się łączyły w pary i wydawały potomstwo. to pierwotny instynkt który kobiety i mężczyzn pcha ku sobie. oczywiście teraz mamy antykoncepcję i planowane rodzicielstwo, ale nie zmienia to faktu że biologicznie właśnie po to ludzie kojarzą się w pary

Gość mireczkowataa
no jak możesz brać pod uwagę codzienny seks skoro wczesniej piszesz, ze to oznacza, że świat kreci się wokól dupy? Trochę nielogicznie się wypowiadasz :) ja twierdzę, ze udany seks jest podstawą związku. Nic tak nie zbliża dwojga, kochających się osób jak pełnne odannie właśnie podczas seksu. Nie darmo powstało określenie "kochać się" :) I żaden wspólny wyjazd na motocykl, żadne wspólne nurkowanie nas tak nie zbliżą jak zajebisty orgazm do którego doprowadzi mnie mój facet ;) I jeśli mam do wyboru wspólne wyjście do kina albo wspólny seks zawsze wybiorę seks. I mam nadzieję, ze nigdy tak nie skapcanieję, zeby powiedzieć, ze mąz ma większe potrzeby ale jesteśmy ze sobą już tyle lat. Bo ilosć lat w zwiazku nie przekłada się na ich jakość. My jesteśmy razem ponad 9lat, mamy dziecko a doprawdyż nie wyobrażam sobie powiedzieć, ze z mezem łączą mnie najpierw wspolne zainteresowania a potem seks.

tak, uprawiając seks raz na miesiąc można być szczęśliwym pod warunkiem że obojgu partnerom to wystarcza. i nie zmienia to faktu że seks jest filarem, szczęśliwe życie erotyczne nie musi znaczyć seksu co 2 dni, po prostu oboje muszą się czuć zaspokojeni, a to przy jakiej częstotliwości stosunków ten poziom się osiąga to już zależy od danego człowieka. więc to że uprawiacie seks raz na miesiąc i jesteście szczęśliwi wcale nie oznacza że nie jest on filarem związku.

Gość PonadPodzialem
Wniosek jest jeden,chcecie uprawiać seks,nie żeńcie się i nie bawcie w długie związki.

Gość PonadPodzialem
Monogamia człowieka to mit.Biolodzy nie mają wątpliwości: jesteśmy gatunkiem poligamicznym.