Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malagenja

Moja matka probuje mnie wykorzystywac

Polecane posty

Gość malagenja

Mimo, ze wcale biedna nie jest, to ciagle chce zebym jej siano pozyczala, bo ona nie potrafi rozsadnie gospodarowac pieniedzmi (wydaje je np na fajki, a potem twierdzi ze na zycie nie ma). Ja jeszcze nie zarabiam (dostaje stypendium naukowe), a ona jak tylko widzi ze mi to siano przychodzi (pracuje w banku wiec moze zobaczyc ile mam na koncie), to nagle wynajduje 1500 powod i potrzeb. Jak jej mowie stanowczo NIE, to zaczyna na mnie najezdzac, ze taka ze mnie corka, ze matce nie pozycze i dalej mi truje. Ja nie jestem jakas egoistka, ale nie bede pozyczac pieniedzy komus kto nimi nie potrafi gospodarowac i woli wydac na papierosy niz na zywnosc czy leki.

Gość pinnaccoladda
wszystko pięknie i ładnie, masz rację (przy okazji zmień bank w jakim masz konto) ale czy mi się wydaje czy ty jesteś dorosłym człowiekiem którego ta niegospodarna matka żywi i opiera za swoje pienoiądze?

Gość malagenja
nie zywi bo studiuje i mieszkam w innym miescie, a utrzymuje sie ze stypendium i kredytu studenckiego, ktory fakt, ona mi wziela, ale to ja po studiach bede musiala splacac.

Gość Współczuje...
Mam podobnie, choć chyba nie tak źle jak u Ciebie. Musisz być stanowcza i nie dawać jej ani grosza, Twoja matka zachowuje się bardzo nie w porządku, nie mam za grosz szacunku dla takich ludzi...Uszy do góry i powodzenia

Gość asadqdwwqdqdwq
powinnaś jej pozyczać pieniądze bo to Twoja mama , ona ile lat Cie utrzymywała? i nałoże się ,że nie porównywalnie tyle wydała na Ciebie , poza ty wzięła jednak na Ciebie kredyt więc troche wdzięczności dziewczyno

Gość Kdkdkfk
A oddaje chociaż?

Gość .wredna jędza
Zmień bank i nic jej nie pożyczaj. Należy odróżnić sytuację, w której naprawdę potrzebna jest pomoc - choroba, niepełnosprawność itd. od złego gospodarowania.

Gość perły przed wieprze
masz 20 lat i nie palisz? chwali ci sie... a utrzymujesz sie rozumiem wyłącznie ze stypendium naukowego?