Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wtttff???

czy zauważyłyście że grubi rodzice hodują grube dzieci?

Polecane posty

Gość ja uwazam ze nie zawsze
16:54 [zgłoś do usunięcia] zywienie a otylosc inna sprawa Nie tylko grube dzieci jedzą golonkę, chipsy, słodycze i jedzą śniadania w McDonaldzie. Znam wiele dzieci, które są nieodpowiednio żywione np: 2 paczki chipsów dziennie, na śniadanie białe pieczywo z nutellą, na obiad frytki z kotletem, a są przy okazji bardzo szczupłe, wręcz chude do czasu, kiedy przestana rosnac i tyle kcal potrzebowac, to nawyki zywieniowe zostana, a organizm juz tych kcal nie bedzie spalal tylko odkladal. komorki tluszczowe tworza sie w dziecinstwie, nigdy nie zanikaja juz, chyba ze podczas liposukcji, wiec jesli takie dziecko je duzo tluszczu, tworza mu sie nadprogramowe komorki tluszczowe, potem tyje 2 razy szybciej i ciezej mu schudnac.

Gość ja uwazam ze nie zawsze
16:18 [zgłoś do usunięcia] ToksycznaKobita Najbardziej wnerwia mnie fakt taki iż czesto kobiety ,ktore mają kawał ciała wtranżalają sie do wagi innych dzieci które wygladają normalnie,,i doszukują sie jakiś choróbsk. Moja córcia ma bardzo drobną ,figlarną budowe ciala, malutko wazy z racji tego że uprawia gimnastyke artystyczna od malenkiego, więc siłą rzeczy musi byc taka kruszyna, i czesto slysze komentarze,że dziecko niedozywione, że sama skóra i kości,krzywią się jak malutko je,jaka drobna,pozatym mięsa u nas w domu sie nie jada, a dzieci mają świetne wyniki i nie chorują,mimo drobnej postury ciała.Komentarze mnie do nerwów doprowadzają i bywam nieprzyjemna,,a mamcie wlasne dzieci najzwyczajniej w świeice przekarmiają ,i widze na wlasne oczy jakie porcje im serwuja, przegiecie.Dodatkowo zero ruchu fiz, ani żadnego sportu.Porażka chyba filigranowa nie figlarna. inteligencji to ci na pewno brakuje

szczerze nie zauważyłam czegoś takiego:) sama jestem gruba ale to nie oznacza ,że pasę córkę i wciskam jej niezdrowe jedzenie!córka w Lipcu kończy 4 lata ,ma 115cm wzrostu a waży 16 kg więc chyba jest dobrze:)Powiem nawet ,że wśród moich grubych znajomych nie znajdzie się dzieci grubych wręcz odwrotnie wszystkie moje okrąglejsze koleżanki a mam 2 dbają o żywienie swoich dzieci i zapewniają im sporo ruchu :)

Gość ayris
Również nie zauważyłam czegoś takiego. My z mężem jesteśmy szczupli a nasz syn ma nadwagę. Staramy się go zdrowo odżywiać ale teściowa i moja mam nam tego nie ułatwiają:( W styczniu chcemy wysłać synka na wczasy odchudzająco-kondycyjne do Zwardonia które znalazłam na http://www.odchudzaniedzieci.pl/obozy-odchudzajaco-kondycyjne-zima-2015,0,132.html Myślę, że młody załapie tam bakcyla do ćwiczeń i polubi zdrowe odżywianie.

Gość gość
do wyzej-a ja mysle,ze to twoje zaniedbanie,a w dodatku spamujesz!

Gość gość
a ja zauwazylam , to prawda - swinia choduje swinie , przy grubej matce zawsze sa male spaslaki