Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam do mam

w jakim wieku,jak i jak długo to trwało

Polecane posty

Gość pytanie mam do mam

w jakim wieku wasze dzieci nauczyły sie jezdzic na rowerze bez bocznych kółek

Gość hahahyhhahahhhhhhh
6 lat-od razu na rowerku dwukolowym, bez bocznych

Gość zla na wszystko
moj syn ma 6 lat w listopadzie 7 i do teraz nie chce sie nauczyc bez kulek. raz juz prawie jechal kawalek ale wjechal w mur od sklepu ( to byl parking) i od tamtej pory nie chce a teraz chodzi do przedszkola z internatem i na najblizsze weekendy postaram sie go przelamac :/

2 lata - rower 12 cali. Wieku 5 lat zmieniliśmy rower na większy,ale bał się od razu jechać na 2 kołach więc przez 3-4 dni jeździł na bocznych.

Gość pępka pępka pępka
przedszkole z internatem? :D

miesiąc przed 5 urodzinami teraz, rok później jeździmy rowerami do przedszkola i z powrotem, ok 2 km w jedną stronę.

a w weekendy na wycieczki 10-15 km

moi starsi chłopcy mieli po ok 3 lata. Najstarszy 3 i pół, średni niecałe 3. Starszy podniósł mu boczne kółka bo się za nim guzdrał ;P i pojechał. Córka późno. 7 lat. Ale bierze leki neurologiczne i neurolog nas ostrzegał,że rolki i rower to będą późno, o ile się nauczy. A na rolkach i łyżwach to jeździ już dawno... Najmłodszego nauczyła córka w marcu. W lipcu skończy 5 lat. Musimy mu zmienić rower na większy, bo śmiga na dalekie trasy i żal patrzeć na taki mały rowerek jak musi pedałować jak szalony..

Gość normalana matka-zona
Moja mala ma 4 lata i za nic, nawet z dwoma kolkami z boku nie potrafi jezdzic. szybko sie poddaje, ale ja tam zmuszac jej nie bede. Teraz ma szal na hulajnoge.

Gość zla na wszystko
tak przedszkole z internatem. mieszkamy w niemczech i ze jest urodzony po czerwcu to do 1 klasy pujdzie dopiero od nowego semestru od lipca. to jest szkola i przedszkole.

Gość przedszkole z internatem
czyli jest bez rodzicow przez tydzien?

syn jedynynie zawsze byl taki ciapa i flegmatyk,i bardzo strachliwy,to nauczyl sie jezdzic na 2 kólkach gdy konczyl zerowke,ale pozniej i tak dlugo na rower nie wsiadal bo go siostra zwalila i sie pozdzierał, wiec sie bał. Pozostale dzieci to kiedy mialy niecale 4 lata

Gość zla na wszystko
no niestety jedzie tam w niedziele o 16 i wraca w piatek o 16.30 on jest zachwycony. dzwonie do niego, mamy kontakt i to dla jego dobra bo ta szkola polega na tym ze musi sie skupic na nauce, bo jemu cieszko jest sie skoncentrowac

Gość przedszkole z internatem
szok - przedszkolak w internacie!

Gość zla na wszystko
w polsce pewnie tak nie ma ale tu tak jest i nie jest wcale latwo sie tam dostac. jeszcze rok pochodzi do takiej szkoly a potem pujdzie do normalnej szkoly i nie bedzie tam mial problemow jakie muglby miec teraz. to wszystko jest dla dobra dziecka zeby mu lrzej bylo w normalnej szkole.

Gość Asti
Mój synuś nauczył się jeździć na dwóch kółkach na dzień przed 3 urodzinami. :) Po prostu wsiadł i pojechał.

Gość no nie mogę...
zla na wszystko- jak ty piszesz kobieto?! Błędy na błędach ortograficznych! Dzieci w drugiej klasie takich nie robią! Jak chcesz nauczyc dziecko ortografii jak sama nie masz o niej pojęcia.

Gość no nie mogę...
perełki: pujdzie, mugłby, lrzej... aż w oczy kole!

Gość ja znalazlam lekkie, delikatne
Ta kobieta moze mieszka juz w Niemczech dlugo i moze nie znac podstaw polskiego. Ja nie popelniam bledow ortograficznych,ale nie wiem jak bedzie w przypadku mojego syna, ktory urodzil sie i wychowal za granica i jezyk polski slyszy tylko w domu.

Moj maly ma 4 i pol roku i nadal nie umie. Kilka tyg temu mu odkrecilam boczne to poprobowal z 20 min (musialam go praktycznie trzymac z tylu albo lapac co sek) po czym powiedzial mi abym przykrecila mu boczne. Za jakis czas sprobujemy ponownie :) ja musialam miec z 5-6 albo wiecej jak sie nauczylam bo nawet to pamietam :)