Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambulla232323

jestem w ciazy i bardzo sie boje

Polecane posty

Gość madziulah
wiesz wiele też zależy jak ustabilizowana masz sytuację życiową. Bo może dwa lata to za długo skoro już pojawia ci się instynkt macierzyński:) może warto to przemyśleć ale oczywiście to tylko wasza decyzja:) u mnie decyzja była szybka: w styczniu decyzja, że chcemy, potem odstawienie tabletek, 2 miesięczna przerwa i po drugim cyklu starań się udało :)

Gość MlekiemiOknem
Sytuacja wyglada tak , ze moj Narzeczony ma 26l.a ja 20 i zdaje sobie sorawe , ze nie chce byc swiezym tata w wieku 30 lat . Ja pracuje w Salonie fryzjerskim .

Gość madziulah
to rzeczywiście jesteście bardzo młodzi:) ale wiesz czasem bywa tak, że natura robi nam psikusa i plany się zmieniają;) nie wiem czy tego ci życzyć:)

Brzuch mnie bolał jak na okres 3-4 dni przed spodziewaną miesiączką i bolał przez dobry tydzień. Od jakiegoś tygodnia czasami coś zaboli ale nie jest to ból długi czy jakiś bardzo zauważalny. Pokłuje, zaboli jak się zdenerwuje albo źle poczuje, ale tyle, Bardziej mnie denerwuje zgaga i mdłosci, ale nie wymiotuje. I chyba zamiast przybierac na wadze to strace bo nie chce mi sie jesc. Nadrabiam woda z herbata malinowa.

Gość bambulla232323
Czesc wszystkim :) ale sie rozpisalyscie hoho, witam nowe osobki :) pomaranczka przykro mi ze sie nie udalo tym razem, ale musisz dzialac dalej, po prostu jeszcze nie ten czas :) madziulah jak sie czujesz ? mnie od czasu do czasu pobolewa troche podbrzusze i to wszystko, zadnych innym objawow nie mam, nie moge sie doczekac pierwszej wizyty u lekarza 7 czerwa ehh, mam nadzieje ze do tego czasu wszystko pojdzie dobrze...fajnie, ze jestes nauczycielka, ale jaki przedmiot? Keerah gratuluje ciazy :) ale u nas goraco, maz kupil klimatyzacje i teraz mam wlaczona :D ostatnio tez szybko sie mecze na zakupach i wtedy mowie do meza chce do domu, ale on on to rozumie i odrazu zabiera do domciu :)

Gość vecchietta
czesc...Gratuluje Ci ciazy...to beda Twoje nawspanialsze tygodnie :) No pomijajac koncowke...bo juz nie bedziesz mogla sie doczekac, kiedy przytulisz swoje malenstwo. Ja jak bylam w ciazy tez od samego poczatku balam sie czy wszystko jest ok...z najmniejszym bole latalam jak wsciekla do ginekologa i pytalam o wszystko. Moj maly ma teraz 10 miesiecy i jest wspanialym urwiskiem :)

Gość bambulla232323
vecchietta ciesze sie z Twojego szczescia, ja sie tak bardzo sie boje moze dlatego ze sie staralam 2 lata, juz powoli tracilam wiary ze kiedykolwiek zostane mama, a od dziecka kochalam dzieci, zawsze potrafilam sie nimi opiekowac i bardzo chcialam miec swoje :) znajac siebie to bede sie martwic przez caly okres ciazy ale napewno troche sie uspokoje jak skoncze te pierwsze 3 miesiace :) a Tobie szybko sie udalo?

Gość vecchietta
Udalo mi sie po 3 miesiacach staran...Nie martw sie niczym tylko odpoczywaj, dobrze sie odzywiaj...po prostu dbaj o siebie...A wszystko bedzie dobrze...lekkie bole na poczatku ciazy sa normlane...ja takie klucia brzucha mialam do 3 miesiaca i wszystko bylo ok...

Gość madziulah
witaj po przerwie bambulla :) miałam taki okres że często bolał mnie brzuszek ale na szczęście się uspokoiło i teraz tylko jak wracam zmęczona z pracy to trochę pobolewa. I szczerze odpukać to jakoś mam spokój z uporczywymi objawami - jedynie szybko się męczę i dużo śpię :) Teraz odliczam dni do 4 czerwca - usg :) i to moje serduszko usłyszę :) A ty jak się czujesz? jak znosisz te początki? a w szkole uczę angielskiego, w małej podstawówce :) i też już odliczam czas bo 29 czerwca zakończenie roku, potem 2 miesiące wakacji i od września na zwolnienie i cały następny rok wolny:)

hej dziewczyny dowiedzialam sie o ciazy w zeszla sobote i bylam bardzo szczesliwa, terminwychodzi mi na 21stycznia, wszysto bylo oki do wczoraj, zaczelam krwawic i o 4 rano wyladowalam w szpitalu, z badan wychodzi ze wszystko jest dobrze i kaza mi czekac na padanie usg dopochwowe w poniedzialek, czuje, ze nie jest dobrze boje sie ze stracilam moja kruszynke

Hej Izi, ja też termin na 21 stycznia. Wydaje mi się że skoro lekarze mówią że nic się nie stało to tak jest, wiele kobiet ma mniejsze czy większe krwawienia które nie zagrażają maluchowi. Ważne żeby o siebie dbać i słuchać lekarzy :) A jak się izi czujesz?

Gość jaaaaaaakiy
Właśnie dowiedziałąm się ze jestem w ciazy (zrobilam test) slyszalam o kwasie foliowym ale nie wiem czy nie jest za pozno co robic?

Gość vecchietta
jaaaaaakiy po pierwsze gratuluje...a po drugie mozesz zaczac brac kwas foliowy teraz...ja tez zaczelam brac dopiero jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy

Gość madziulah
jak się dziś czujecie dziewczyny? i witam nowe:) ja miałam dziś gości i jestem padnięta. Położyłam się i chyba zaraz zrobię małą drzemkę:) brzuszek nie boli, tylko rano mnie trochę mdliło izi -> bądź dzielna musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze czasem na samym początku ciąży zdarzają się plamienia :) idź do ginekologa i zrób koniecznie to usg. Trzymam kciuki A co do kwasu foliowego to nie jest za późno by go brać jest to konieczne na początku ciąży i musimy go łykać do końca 3 miesiąca :) miłego popołudnia :)

stracilam juz nadzieje caly dzien krwawie jak przy normalnym okresie a teraz nawet zauwazylam skrzepy to juz koniec marzen o o urodzeniu mojego skarba. Jutrzejsze badanie tylko to potwierdzi, tak bardzo mi zle :-(

Gość madziulah
nawet nie wiem co ci napisać :( może jeszcze nie wszystko stracone, poczekaj do jutra, albo jedź jeszcze raz do szpitala, niech działają skoro krwawienie wróciło

Gość madziulah
pomarańczka a jak u ciebie? rozpoczynasz kolejne staranie po @ ? :)

Miałam 2 dniową miesiączkę i potem plamienie ;) dziś 7 dc.ale jeszcze nie rozpoczęliśmy nic :) , ale myślę, że dziś, albo jutro będzie już co nieco :) a Ty madziula jak się czujesz? :) ciąża sprzyja?:*

Gość madziulah
to działaj działaj ;) u mnie uspokoiły sie bóle brzucha, wymiotów nie mam, czasem tylko mdłości. No i ciągle śpię :) na razie (odpukać) ciąża wzorowa bez dokuczliwych objawów :)

Gość bambulla232323
izi witaj z nami, i co sie okazalo po badaniu? mam nadzieje ze wszystko ok, moja kolezanka przez pierwsze 3 miesiace krwawila z przerwami ale dotrzymala ciazy i urodzila zdrowe dziecko :) jaaaaaaakiy gratuluje ciazy :) lykaj kwasek foliowy, ja w sumie tez zaczelam brac tylko jak sie dowiedzialam :) Madziulah u mnie w porzadku, w sumie nic mnie nie boli, nie mam zadnych objawow, gdyby nie te testy i brak miesiaczki to bym nie wierzyla ze jestem w ciazy :P w srode rozpoczynam drugi miesiac ciazy, tez nie moge sie doczekac pierwszej wizyty u lekarza 7 czerwca, mam nadzieje ze wszystko sie rozwija prawidlowo :) pomaranczka powodzenia, trzymam mocno kciuki abys w w czerwcu sie dolaczyla do grupy przyszlych mam :D

Dziękuję bambulla :* przesyłajcie mi dobre fluidy :) my już wczoraj wieczorkiem i dziś rano działaliśmy :)hihi A Ty dbaj o siebie kochana :*

Gość madziulah
bambulla ja od poniedziałku jestem w drugim miesiącu :) a wizytę i usg mam 4 czerwca i też się nie mogę doczekać:) i widzę, że mamy podobnie bo ja też nie mam żadnych dolegliwości poza tym że śpię dużo :) pomarańczka ściskam kciukasy za ciebie i mam nadzieję że szybko do nas dołączysz :)

Gość madziulah
a ja jutro latam i badania robię, które ginekolog zlecił na poprzedniej wizycie, mam nadzieję, że będzie bez niespodzianek ;)

Gość madziulah
tak sobie pomyślałam, że od poniedziałku zaczął mi się ostatni tydzień drugiego miesiąca bo to już 8tc :) a nie początek ;)

niestety stalo sie najgorsze, moje obawy sie potwierdzily, jeszcze do mnie nie dochodzi, ze stracilam mojego skarba obudzilm sie rano i myslalam, ze byl to tylko koszmar. Boli strasznie

Gość madziulah
bardzo mi przykro :( bądź dzielna i nie poddawaj się. Z czasem ból będzie mniejszy :(

Gość bambulla232323
izi Kochana nie poddawaj sie, czasami tak jest ze trzeba czekac na to co lepsze, widzisz ja czekalam dwa lata i plakalam w kazdym miesiacu a dzis sie dowiedzialam ze mam blizniaki, wiec szczescie podwojne, zapomnialam o tych dwoch lat czekania i jestem po prostu szczesliwa, Tobie napewno tez spotka to szczescie niedlugo, musisz byc cierpliwa bo to wszystko jest nam zapisane, kiedy bedziemy miec dzieci i ile :) powodzenie zycze Kochana :*