Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruszka0991

ZOSTAWIĆ GO CZY NIE?

Polecane posty

Gość gruszka0991

Witajcie, rok temu poznałam pewnego chłopaka K.... W sumie to zostawiłam dla niego mojego wcześniejszego chłopaka, z którym byłam kilka lat...ale to już inna historia. Wracając do tematu.. na początku naszej znajomości K. był miły, bardzo ambitny, opiekuńczy, prawił mi komplementy..może i nadal taki jest.. Widywaliśmy się raz- 2 razy w miesiącu ze względu na znaczną odległość. Jednak kiedy już się spotykaliśmy trwało to nawet tydzień. I tu się nasunęły moje wątpliwości, gdyż zaczęłam K. poznawać coraz bardziej. Przebywałam z nim 24 h na dobę. Zaczęłam zauważać,że nigdy nie ma pieniędzy,a jeśli już ma niewielką sumę- to wydaje ją na głupoty. K. uwielbiał chodzić po sklepach spożywczych, wybrzydzać w jedzeniu- oczywiście to ja płaciłam za wszystko. K. ma bardzo trudną sytuację materialną. W sumie to pochodzi z rodziny patologicznej, ojciec alkoholik, zadłużony, matka odeszła- wcześniej zaciągnęła sporo kredytów, których nie spłaca, poszukuje jej policja... K. studiuje, jest inteligentny, nawet przystojny itp. Bardzo męczy mnie ta sytuacja, boję się,że on nie jest do końca normalny. Np. z czasu lubi kupić sobie piwo, jest bardzo o mnie zazdrosny, nieodpowiedzialny, nie potrafi sam podjąć słusznej decyzji, często się obraża, jest lekko nerwowy, ale i wrażlwy,przeklina, ale też bardzo silny, wysportowany, umięśniony. Nie wiem czy go kocham. ..czasem się go boję. Oboje jesteśmy studentami, ja pochodzę z szanowanej, wykształconej rodziny, jak na razie rodzice mnie utrzymują (pracuję w wakacje, mam stypendium naukowe). Proszę o rady czy warto kontynuować znajomość? Czy nie "pakuję się" w coś destrukcyjnego? Moja rodzina nie zna sytuacji K. Od razu odradzaliby mi tą znajomość. Dziękuję za rady, może już ktoś miał taki problem jak ja?

Gość kakakanshxccfssn
Odpowiedziałaś sobie na to pytanie, masz wątpliwości czy jest normalny, boisz się go a więc... TAK zerwij z nim. Nie warto kontynuować tej znajomości. Jest mnóstwo normalnych facetów (ja nie znam zbyt dużo, ale ponoć istnieją). Po co zawracasz sobie nim głowę? Powtarzam: zostaw go