Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nooowa_-

szyjka macicy?

Polecane posty

Gość nieprawda i tyle
poza tym madralińska paciorkowce ,gronkowce można wykryć np badaniem krwi ale Polska nie ma odpowiednich aparatur i sprzętu więc o czym mowa

Gość jahjhxccjxmbjcbm
bylam badana od poczatku i dlatego w 22 tc lekarz przez badanie wyczul zmiany w szyjce wiec moze pomysl dwa razy zanim cos napiszesz.Rozumiem ze cytologie w ciazy tez zrobia ci z krwi coz powodzenia.Nie wiem o czym slyszalas ale ja rodzac 2 razy nie rodzilam w warunkach uragajacych mojej godnosci wrecz przeciwnie a w ciazy bylam spokojna bo moglam liczyc na opieke lekarza nie poloznej jak w Uk i to jak sobie zasluzysz,moja przyjaciolka stracila ciaze w 18 tyg przez konowalow w IRl wiec nie zakladaj ze za granicami polski jest lepiej bo nie jest, ich opieka prenatalna to jakis zart ale coz ty wiesz lepiej...

Gość nieprawda i tyle
nie no ty masz monopol na wszechwiedzę ja jestem tylko pielęgniarka z Paryża ,w dodatku mamą 3 dzieci w tym bliżniat pracowałam w Niemchech wczesniej a teraz tu więc chyba mam wiedzę ,jak sądzisz?

Gość nieprawda i tyle
a odnośnie czytania ze zrozumieniem ,nadal masz z tym problem bo ja pisze wyraźnie przynajmniej tak mi się wydaje,że gdy nie ma konieczności wykonywania takiego badania ale niektórych nigdy się nie przekona,ot wychodzi małomiasteczkowość

Gość nieprawda i tyle
sama nie wiesz o czym piszesz... idź spać bo najwyraźniej trudy codzienności cię zmęczyły

Gość jahjhxccjxmbjcbm
gratuluje ja tez jestem matka blizniat i na szczescie nie nie pielegniarka z Paryza ciesz sie ze donosilas te bliznieta jak i ja sie ciesze ty masz 3 ja mam 4 i jest gitara ciebie ucza tak mnie inaczej ale to odwieczny problem tych ktorzy wola powiew wielkiego swiata...dobranoc

Gość nieprawda i tyle
linki które podajesz owszem ale to są polskie wytyczne! Rekomendacja Polskiego Towarystwa Ginekologicznego nie przyszło ci widzę nawet do głowy,ze poza granicami PL sa inne państwa ,które maja własne wytyczne odnosnie postępowania,badań,szkolnictwa,opieki medycznej,szcepień itp ?

Gość nieprawda i tyle
a jedak odwieczny problem polskiego społeczeństwa czyli zawiść i zazdrość,że inni mogę mieć lepiej;) powiew wielkiego świata? po twych wypowiedziach daje się wyczuć,że ci tego brak i wg mnie nosa nie wyścibiłaś nigdy poza bo inaczej tak byś nie reagowała wystawiasz sobie opinię dlaczego kobiety atakuja oinne kobiety na tym forum?nawet twoja wypowiedź odnosnie moich dzieci przesycona jest jadem dlaczego miałabym nie donosić?co za wredota z ciebie,współczuje szczerze

Gość jahjhxccjxmbjcbm
ale my jestesmy w polsce co dziewczyne interesuja wytyczne dla innych panstw skoro ona chodzi w ciazy w polsce powiedz mi nie rozumiesz tego?uswiadamiasz ja na sile kazesz jej tym samym watpic w kompetencje jej lekarza ktory zapewne robi wszystko zeby jej ciaze doprowadzic do pozytywnego konca,tak ciezko to pojac.Rzucasz swoim doswiadczeniem ok super tylko to twoja rzeczywistosc inna od naszej.

Gość jahjhxccjxmbjcbm
nie nie bylo w tym wredoty jako matka blizniat wiem ze je donosic nie jest latwo wystarczy maly blad w moim przypadku brak cholernego badania "recznego" skoro mieszkasz poza granicami i takie badanie nie bylo robione moze nie bylo potrzebne to tylko sie cieszyc trzeba! dla mnie i moich dzieci byloby to tragiczne w skutkach i tyle mialam na mysli nie doszukuj sie drugiego dna bo go nie ma.

Gość nieprawda i tyle
nikomu nie każe watpić w kompetencje lekarza,po prostu doradzam,że badanie gin bez wyraźnego wskazania jest po prostu zbędne jej sytuacja jest inna ale to wynikło dopiero potem ja kocham ludzi w przeciwieństwie do wielu innych na tym forum

Gość jahjhxccjxmbjcbm
widzisz i juz szufladkujesz ze ja jestem inna...coz i ja kocham ludzi choc w tym kraju to trudne niestety...dlaczego sie zjezylam mam kolezanke siedzi tu i czyta chlonie kazde slowo jest w ciazy potem wydzwania do mnie pytajac o takie rzeczy bo przeczytala i czy to prawda...bo moze jej lekarz jest sadysta i chce zabic ja i jej dziecko bo ja bada...dostosujmy sie do realiow bo ten"powiew "o ktorym pisalam to wlasnie te nowinki z europy ktore u nas sie nie sprawdzaja ktorych u nas sie nie stosuje prawda jest taka ze polska przywiazuje wieksza wage do pierwszego trymestru i tu tez sa zdania podzielone ,ale pomysl ze czasem to nie zarodek jest wadliwy a np hormony i w uk taka ciaza sie roni a w polscce podsje sie luteine i dzieci sie rodza...

Gość jahjhxccjxmbjcbm
widzisz uzylam niewlasciwych zwrotow i juz mnie zle zrozumialas a nie to mialam na celu zeby kogos urazic.Moze jestem juz zmeczona nie wiem mam takie skroty myslowe...Dobranoc mamo blizniat :)