Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aikko.

Co lubicie pić w upały?

Polecane posty

Gość Aikko.

No, moi drodzy Kafeterianie! Dzielmy się przepisami i radami na ulubione napoje w czasie upałów :) Ja właśnie popijam schłodzony sok pomarańczowy, a zaraz wybieram się do sklepu po coś bardziej wodnistego ;)

Gość ona19901112
woda z miętą lub ogórkiem i lodem domowej roboty lemoniada. ale i tak najlepsze na upały jest zimne piwko

Gość Aikko.
Możesz podzielić się przepisem na lemoniadę? :) Ja lubię jeszcze zamrożone owoce wrzucone do soku lub wody.

Gość wodę i
piwo.

Gość Aikko.
Masz swoją miętę czy kupujesz gdzieś?

Gość joga69856
jak to samo.. wodę i piwooo :)

Gość Aikko.
Piwo też lubię :P Ale piwa przed pracą się nie wypije :)

Gość ona19901112
ja zawsze na litr wody dodaje 2średnie cytryny, lub lemonki, 2łyżki miodu (możesz dodać cukier zamiast miodu, zależy kto jak lubi). najpierw zagotowujesz wodę i rozpuszczasz w niej miód lub cukier, potem jak woda ostygnie wlewamy sok z cytryny i pare plasterków cytryny. no i do lodówki. prosto i bardzo dobre :)

Gość Ja uwielbiam wieczorkiem lub
pod wieczór wypic sobie na ugaszenie pragnienia piwko ze spraitem lub toniciem. 1/3 spraita lub tonica a reszta piwka :) Mniam, mniam, tzw. RADLER.

Gość Aikko.
Brzmi świetnie, trzeba będzie spróbować :) Mam na oku jeszcze jeden przepis, a mianowicie: zamrozić trochę soku albo drobno pociętych owoców, następnie w mikserze "zetrzeć" je na jednolitą masę razem ze schłodzonym sokiem :) Rudowłosa Marketta - a wolno zapytać, gdzie kupowałaś? Ja mam na oku miętę z Biedronki albo Lidla (w najbliższych dniach nie będe miała możliwości kupić nigdzie indziej), ale nie wiem, czy się nadaje.... tzn, czy mi zaraz nie padnie przypadkiem :)

Gość Aikko.
O piwie słyszałam z sokiem jabłkowym tylko... Z tonicem i spraitem jeszcze nie :)

Gość ona19901112
i ja muszę spróbować piwko ze spraitem :) nawet nie słyszałam wcześniej o tym:p

Gość Aikko.
Zazdroszczę :D ja mam niestety tylko parapet do dyspozycji... Choć i tak właśnie kiełkuje mi mój własny szczypiorek :)

Gość Aikko.
Rudowłosa Marketta, z chęcią naszczałabym ci do mordy kochana :)

Gość Aikko.
Mam swojego własnego podszywa, łał ;D Może Ty podszywie masz jakiś ciekawy przepis? :P

zamiast pić piwo z tonikiem czy spritem polecam mix piwa z lemoniadą, Radler Warka, za granicą już od dawna był na rynku, a od jakiegoś czasu można go też kupić w Polsce, świetnie orzeźwia, na upały będzie idealny, wystarczy go mocno schłodzić.

Dokładnie, na mnie już czeka w lodówce czteropak :) na wieczornego grilla się chłodzi ;)

Gość zimne białe winko
półwytrawne woda woda z cytryną i miętą mrożona kawa

Gość rabatka
Dorka, Radler na upały doskonale się nadaje. Ma bardzo wyrazisty aromat i nie jest przesłodzony.

Gość chyba w snach
U mnie nie ma upalow. Najczesciej pije sok pomaranczowy. Raz na jakis czas cole. ;)

Widzę że nie tylko ja często sięgam po Radler Warkę, odkąd pojawiło się w Polsce to mój ulubiony mix ;) Zawsze warto mieć w lodówce kilka sztuk, dla siebie i znajomych, bo znajomych ostatnio właśnie na grillu też polubili wiec póki co nie ma imprezy bez Radlera :)

Czy ktoś z Was miał okazję pić kiedyś "zachodniego" radlera (tam takie mixy już od dawna są znane)? Moim zdaniem ten z warki całkiem dobrze im wyszedł, bardzo podobny jest :)

Gość dark energy,k
cole i napoje energetyzujące