Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gienk_owa

Czy warto iść na prywatne studia ?

Polecane posty

Gość Gienk_owa

na uczelnie państwową ,na prawo raczej się nie dostanę... czy warto iść prywatnie czy szukać szczęscia wsrod innych kierunkow ?

Gość adsfqw
w ogóle nie warto studiować :)

Gość ukradligopelnie batona
nie, nie warto chyab ze jakis wyspecjalizowany kierunke

Gość Gienk_owa
adsfqw - ok ,tylko że nie mam znajomości by dostać fajny stołek :O więc musze... ze średnim nie mam szans na nic, mogę się podetrzeć tym papierem

prawo ma tylko sens jak masz w rodzinie prawnikow,inaczej i tak potem sie nie dostaniesz na aplikacje

załap sie do jakiejs pracy i najwyzej studiuej zaocznie an panstowej, moejmu kumplowie keidys zgubili dokumenty na prywatnej- nie polecem

Gość adsfqw
Bez znajomości nawet po 10 ukończonych kierunkach dobrego stołka nie dostaniesz w tym kraju :-)

raczej nie, ja nawet na państwowe nie ide, bo sie nie opłaca

Gość adsfqw
Szczerze jeśli chcecie dostać dobrą prace to naprawdę warto teraz robić szkoły policealne niż studia i mieć dyplom zawodowy. Tak szybciej złapiecie jakąś niezłą fuchę za w miarę niezłą kasę niż po tych całych studiach. Po prostu teraz jest przesyt studentów.

robic uprawnie kursy i uczuc sie jezyków taka moja rada jelsi ejstescie z zadupia , bo studia nie otwarza wam perpektyw tylko dacie zaorbic wykłądowcom

Gość buhah hahahaha
Kaitana ,- mów za siebie :O frajerzy tacy jak Wy nigdy dobrej pracy nie dostaną ja nie narzekam , jestem pracowita, umiem sie ''wkręcić '' w towarzystwo (nie dupą :D) ps : moją pierwszą ''powazną'' prace dostałam jako 16 latka, na umowe zlecenie ,po szkole.

Gość lola3333332
Prawo na prywatnej uczelni to w większości przypadków pieniądze wyrzucone w błoto. Mierz siły na zamiary i wybierz inny kierunek ;]

Gość poooooooooooooooooooo
Ja jestem po technikum , miała byc praca dla ludzi z zawodem i co ? Nie bądzcie naiwni ,tylko znajomosci sie liczą albo cwaniactwo jak laska wyzej ^^ no chyba ze ktos chce byc robolem typu malarz , cieśla , budowlaniec czy inna szwaczka

buhah hahahaha Kaitana ,- mów za siebie frajerzy tacy jak Wy nigdy dobrej pracy nie dostaną ja nie narzekam , jestem pracowita, umiem sie ''wkręcić '' w towarzystwo (nie dupą ) Nie frajerzy. Po prostu coraz więcej jest takich sytuacji, że człowiek z wyższym wykształceniem nie może znaleźć pracy. Mamy za dużo studentów.

Gość POlaska to chory kraj
idzie do kurii i do koscioła na zebry oni hajs maja :)

Gość poooooooooooooooooooo
bo uczelnie przyjmują kazdego jak leci , tez bym mogla isc na studia tylko po co ? szkoda mi kasy byle idiotka, tipsiara solara dresiara moze isc na studia i miec dyplom i takie osoby psują rynek , kiedys tytul magistra cos znaczył , taki człowiek byl szanowany a teraz ?:O Państwowe uczelnie wcale nie sa lepsze , ogolnie poziom oświaty to bida z nędzą , szkoly przepuszczają osoby z Tik takiem zamiast mózgu 🖐️

Gość adsfqw
W POlsce tylko studenty same są, wszyscy mają tylko wiedzę teoretyczną a nikt nie ma PRAKTYCZNEJ... Co z tego że masz papier i 1000 regułek w głowie jak g... umiesz zrobić? NIC ! Róbcie uprawnienia, kursy, szkoły policealne i tyle! I jeśli nie tu to za granicą na pewno was wezmą tylko podszlifujcie angielski. To jest chory kraj Donka i jego bandy tu nie będzie dobrze przez kolejne 100 lat.

Gość strata casu, albo isc na
porzadny uniwerek, albo mauczyc sie przydatnego fachu, ktory nie wymaga studiów.

Gość ble ble ble....
j.w prywatne uczelnie to strata czasu , chyba że masz za dużo kasy ,nie masz co robić i chchesz głownie poznawać nowych ludzi. Prawo tylko na państwowym uniwersytecie

pomyśl o studiach medycznych, gdzie masz praktyki płatne, a potem prace.

Gość Polinocja
Pewnie że warto. W dzisiejszych realiach uczelnie muszą walczyć o studentów i niejednokrotnie bywa tak, że prywatne uniwersytety mają lepsze zaplecze niż te państwowe. Wiem z własnego doświadczenia, bo studiowałem i na państwowym uniwersytecie, a teraz studiuję na Vistuli w Wawie. I powiem tyle - niebo a ziemia.

Gość Kartezhjusz
Co to znaczy niebo a ziemia?

Gość stara baba taka..........
córka mojej znajomej marzyła o studiach prawniczych....niestety na matura z historii jej nie poszła i musiała zdawać poprawkę w sierpniu więc studia dzienne odpadły....zdała poprawkę śpiewająco i pierwszy rok prawa studiowała na prywatnej uczelni później przeniosła się na dzienne i w tej chwili jest na 3 roku .... więc może tak pokombinuj

Gość Polinocja
Niebo a ziemia jeśli chodzi o warunki do studiowania, wyposażenie sal, poziom wykładowców. Na Vistuli nikt Cię nie ciśnie dla zasady, jest prosta zasada - umiesz zdałeś.