Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porady szuukkkam

waga w ciazy - 13 tydzien

Polecane posty

Gość porady szuukkkam

Dotychczas przytylam 2kg, skonczony 13 tydzien, lekarz twierdzi, ze to duzo. Jak bylo u Was? Czy to faktycznie jest duzo?

Gość meaaaaaaaa
Lekarz ma cos nie tak pod sufitem alby ty to zmyslilas. Nie wierze, ze lekarz tak powiedzial.

Gość cięzko stwierdzić
ja jestem w 19 tygodniu i przytylam jakies 1,5-2 kg ale to z kolei bardzo mało

Do 13 tygodnia plus 2/3 kg (nie ważyłam się wtedy) a teraz do 37 tygodnia jeszcze 6,5 kg. Wg mnie normalnie- mnie lekarz nic nie mówił.

Gość lennnka@@@
dosyć dużo w pierwszym trymestrze powinnien być max kilogram , ja zaczynam 19 tydzień i przytyłam i przytyłam tyle co ty

Gość a ja a ja
ja dopiero w 20 tyg przytyłam 0,5kg i gin nic nie mowił...

Gość mama dziecka prawie 7 miesiecy
nie wiem ja do 17 tyg jeszcze spadlam z wagi o 1 kg,ale potem za to waga sie rozchulala i przytylam bardzo duzo

Gość porady szuukkkam
nie, nie zmyslilam, moj lekarz twierdzi, ze w ciagu pierwszych 3 miesiecy powinnam raczej stracic na wadze a ja przytylam... sama sie wkurzylam i dlatego pytam, tym bardziej, ze mieszcze sie we wszystkie swoje normalne ciuchy

jakiś nawiedzony ten lekarz:P nie przejmuj się

Gość meaaaaaaaa
No faktycznie lakrz jakis niemadry jest. Nigdzie nie jest napisane, ze w 1 trymestrze powinno sie tracaic na wadze - to nie jest zadna norma, choc czesto sie zdarza. W 1 trymestrze prawidlowo mozna przytyc do 3 kg. Jesli lekarz mowi, ze powinno sie schudnac to ja bym zmienila lekarza. http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_odzywianie_artykul,6218.html

ja byłam u lekarza w 14 tyg i też byłam 2kg na plus. Lekarz powiedział, że to za dużo, że powinnam max 1kg. Ja się tym nie przejmuję, bo w pierwszej ciąży też miałam takie rzuty - tycie, przerwa, tycie, przerwa i byłam ogólnie 12 kg na plus. Teraz jestem w 19 tyg ciąży i mam 2,5 kg do przodu. Nie ma co się przejmować

Gość meaaaaaaaa
Ja na samym poczatku od razu przytylam 5 kg, bo rzucialm palenie do tego apetyt mialam duzy i zadnych mdlosci. L:ekarz nic mi nie powiedzial. Oczywiscie, ze nie jest zdrowo przytyc przez ciaze 30 kg, ale 2 kg w pierwszym trymestrze to jest nic.

Gość Mama noworodka
ja zaczęłam tyć od 20tc na koniec było 14,5kg na plusie, trzy tygodnie po porodzie zostały mi 2 kg ale zastanawiam się czy to nie piersi tyle ważą ;) bo mam ogromne

Gość Mamuśka007
Autorko, na początku ciąży się nie chudnie! No chyba, że się dużo wymiotuje, ale nie ma takiego wskazania, że należy schudnąć. No chyba, że masz sporą nadwagę i w ciąży powinnaś przytyć jak najmniej. Ja na tym etapie też miałam ok. 1kg-1,5kg na plusie i mnie lekarz powiedział, że prawidłowo. Gdybyś przytyła 5, to bym rozumiała, choć znam dziewczynę, która na początku tyle przybyła, a na koniec miała 14kg na plusie, co w jej wypadku było prawidłowo.

Gość zibilka
ja jestem w 11 tygodniu i przytyłam 2,5 kg i nie uważam że to dużo!!!!!

Ja jestem w 15 tc z kawałkiem mam na plusie 3 kg... to chyba normalne że się tyje.. co za lekarz...