Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradnaaaaa

Pilne!Urlopmmacierzynski

Polecane posty

Gość bezradnaaaaa

Dziewczyny pomozcie mi,urodzilam 2 maja 2011,wydaje mi sie ze urlop macierzynski powinnam miec do 2 pazdziernika 2011 i 3 pazdziernika wrocic do pracy,a moj szef kazal mi juz 3wrzesnia wrocic,ze skad ja takie przepisy wzielam.Teraz chce mnie zwolnic bo zatrudnil nowych proacownikow i jestem mu zbedna,w tym czasie co bylam juz we wrzesniu na liscie skaldalam podpisy.Moge go oskarzyc?

Gość Tmjp
Urlop macierzyński trwa 20 tygodni w 2011 dodatkowo można było wziąć kolejne 2 tygodnie.

Gość Tmjp
I przecież składałaś podanie o urlop od kiedy do kiedy.

nie bardzo rozumiem, ale o co oskarżyć. Teraz chyba dodatkowy urlop to 4 tyg i o to pisze się podanie a pracodawca musi się zgodzić. Dodatkowo, jak się boisz, że cię zwolni to wróć od pracy na 3/4 etatu albo i nawet 7/8. Wtedy jesteś chroniona przez rok.

Złożyłaś podanie o urlop dodatkowy? On nie jest obowiązkowy. Które to dziecko?

.miszka. ale autorce chodzi o poprzedni rok - to było w 2011

a fakt, nie zauważyłam no to wygląda na to, że autorka nie skorzystała z dodatkowego urlopu, tego nie da się cofnąć. jak chce teraz zwolnić to raczej nie wiele można zrobić. Ja bym jeszcze spróbowała zmniejszyć etat, tylko nie wiem czy pracodawca w tej chwili musi się zgodzić czy tylko może.

Gość ciekawa jestem....... .
jeśli miałaś umowę na czas nieokreślony- i jesli zmniejszysz etat to przez pół roku zwolnic cie nie moze. i faktycznie wniosek o te 2 tygodnie dodatkowe powinno sie złożyc jakos przed koncem macierzynskiego. ja tez o tym zapomniałam;P

Gość Tmjp
Mnie ciekawi dlaczego dopiero teraz szukasz informacji na ten temat a nie rok temu?

Gość Tmjp
Mnie ciekawi dlaczego dopiero teraz szukasz informacji na ten temat a nie rok temu?

Gość tikal
bo teraz chca ja zwolnic i szuka haka na niego