Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polija

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość polija

Witam! Ostatnio stosowałam antybiotyki dopochwowe oraz antybiotyki doustne, od tamtej pory odczuwam swędzenie i pieczenie pochwy, mam dziwne, grudkowate upławy, a stosunek sprawiał okropny ból. Przeczytałam, że może to być grzybica pochwy i od razu kupiłam maść Clotrimazolum... Stwierdziłam jednak, że maść nie pomoże mi tak szybko jak kapsułki dopochwowe i dzisiaj zakupiłam także Lactovaginal. Czy mogę stosować oba leki w tym samym czasie czy lepiej byłoby odstawić maść? Proszę o szybką odpowiedź, moja dolegliwość jest bardzo uciążliwa. Dodam, że do ginekologa jestem umówiona dopiero na następny miesiąc i nie wytrzymałabym takiego czasu.

możesz, bo maść stosuje się zewnętrznie a lacto wewnętrznie, ale ogólnie wraz z lekami przeciwgrzybicznymi lacto nie można stosować. lepiej sobie kupić lacibios femina - takie moje zdanie. problem w tym, że nie ma leków bez recepty na grzybicę i kurcze samą maścią i probiotykami się nie wyleczysz. możesz jeszcze spróbować przemywania tantum rosa, delikatnie clotrimazolum do środka wkładać (ale wtedy juz tak jak pisałam lacto odpada). ale małe szanse, żeby przyniosło skutek. a do lekarza pierwszego kontaktu? ja kiedyś w akcie desperacji poszłam i mi pani pimafucin dopochwowy przepisała :)

najlepiej w takiej sytuacji zastosować probiotyk doustny ja zawsze provag stosuje, reguluje florę bakteryjną nie tylko okolic intymnych ale równiez odbytu przez co zmniejsza ryzyko nawrotóe infekcji, powinnaś stosować przez 2 tygodnie

Gość lady bronka
ja też przy antybiotyku stosuje provag, dzięki temu nie mam problemów z grzybica po antybiotykoterapii, chociaż wcześniej się zdarzały.

Gość polija
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi ;). Będę wiedziała na przyszłość, bo już wyleczyłam to cholerstwo dużo wcześniej przed waszymi postami :P. Stosowałam tylko kapsułki Lactovaginal... Na szczęście wszystko minęło i jak na razie jest ok i oby już to nie wróciło ;).