Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazdzieciaatkieem

ile przytyłyście przez całą ciąże?

Polecane posty

Gość mamazdzieciaatkieem

i w jakim czasie udało Wam się powrocic do wagi sprzed ciazy? (i ile w ogole sie udało)

Pierwsza19,druga 13 teraz z 10 kg przy poprzrdnich wychodzac z porodowki ok 3 na plusie,niestety nie udalo sie zachowac ani kg a chcialam;(

Gość mmammusiiia
Przez cala ciaze przytylam 9 kg, a udalo mi sie je zgubic baaardzo szybko, szczerze mowiac to te kg same jakos zlecialy a ograniczajac slodycze i wiecej ruchu zgubilam dodatkowe 5 kg :) Czyli waze jeszcze mniej niz przed ciaza :):):)

Gość justajuusta
ja przytylam 12 kg a do wagi nizszej o 2kg niz przed ciaza wrocilam w ciagu 10 dni po urodzeniu. przez nastepne dwa miesiace nabralam te 2 kg ijuz mi tak zostalo. ciagle walcze z wystajacym brzuszkiem ale nie mam zadnych rozstepow :-) dodam ze piersia karmilam tylko.2 tygodnie.

Gość mama dziecka prawie 7 miesiecy
ja az 27 z czego dumna nie jestem, teraz zostalo mi jeszcze 8 kg 19 poszlo przy porodzie zeszlo okolo 10 kg, bardzo ciezko to zgubic,ale pogoda sprzyja dlugim spacerom wiec mysle ze na koniec lata bede wygladac tak jak przed ciaza albo i lepiej

Gość mamazdzieciaatkieem
fajnie, ze Wam sie tak udaje. Ja przypuszczam, ze przez cala ciaze przytyje ok 16 kg i zastanawiam sie ile czasu zajmie mi dojscie do wagi sprzed ciazy :)

Gość mozliwe to??
okolo 8 do 10 kg schodzi przy porodzie wody,lozysko dziecko mniej wiecej tyle waza no a reszta zalezy juz od kobiety oranizmu ,od zapalu do checi zgubienia zbednych kg ja przez pierwsze 3 miesiace po cc miala zakaz wysilku,dzwigania a cwiczenia moglam wykonywac lekkie ale blizna tak mnie bolala ze nawet nie mialam ochoty

17 kg 8 miesiecy po porodzie ieta + ćwieczenia = -14 kg i teraz mam lepsza wage niz przed ciążą. :)) Zagłosujcie popni.żej prosze :)

Gość mozliwe to??
achudlas 14 czy oprocz tych 17 z ciazy jeszcze 14

w 1 ciąży 12 kg. po 11 miesiącach karmienia miałam 24 kg mniej niż w dniu porodu (zgubiłam 12 ciążowych i kolejne 12 kg) w ostatniej ciąży 23 kg. obecnie 3,5 mies po ciąży mam 2 kg na minusie (od porodu schudłam już 25 kg)

Dziewczyny najważniejsze to nie opychać się tłustymi i słodkimi rzeczami.. Po co zjeść całą tabiczkę czekolady jak można zjeść banana ?! Po co pić słodkie napoje jak można wypić wode z cytryną... ?!

Gość za duzy wybor
ja przytylam 14kg i zostaly mi jeszcze 4kg ciazowe i dodatkowo chcialabym schudnac 5 czyli 9kg do konca

Gość Bndk
Ja 30kg (wiem wstyd) Ale jestem juz rok po porodzie i mam wagę z przed ciąży :-)

ja przytyłam duzo bo 20 kg!!!! karmiłam piersią tylko 2 tyg. i przez ten czas zrzuciłam 14 kg!! potem ćwiczyłam 6 weidera i nie jadłam słodkiego i nie jadłam po 18 i miesiąc po porodzie zrzuciłam w sumie 16 kg!! potem juz dieta i cwiczenia mi nic nie pomagały. teraz jestem równe 4 mies po porodzie i nie mam już 18 kg nadwagi z ciąży. ogólnie mieszczę się we wszstko sprzed ciąży. nawet w swoje najobciślejsze dżinsy. ale został mi taki lekki brzyszek i mała oponka wokoło. ale nie jest źle ;) także nawet dużą wage po porodzie można stracić.

Gość szukam niani elektr.
ja 12 i po porodzie, po miesiącu ważyłam o 5mniej niż przed !!!

Gość mamazdzieciaatkieem
no to super, ze Wam sie tak udało, mam nadzieje, ze mi tez sie uda:) Tylko zastanawiam sie czemu w sumie sporo dziewczyn z nadwaga po ciazy.... Z czego to wynika?

Gość Mamuśka007
No bo to, że ktoś schudł do wagi sprzed ciąży nie oznacza, że jest szczupły. Przed ciążą mógł mieć nadwagę i po ciąży dalej ją ma. Tak jak ja widzę, to wiele kobiet wraca do wagi sprzed ciąży, ale te puszyste nie robią się nagle wieszakami. Poza tym wiele zależy od wieku. Starsze kobiety mają z tym większy problem i dłużej walczą z kilogramami.

Gość mamazdzieciaatkieem
upup

mała agatka - wow! 25kg schudnąć w 3m. to wyczyn! jak tego dokonałaś? ja w ciązy przytyłam 7kg, ale po porodzie zamiast schudnąć przytyłam, miałam problemy z cukrzycą i zgubienie tego zajęło mi jakoś prawie rok czasu, ale i tak mam nadwagę i próbuje zgubić zbędne kg.

Gość mireczkowataa
ja nawet nie pamiętam ile przytyłam w ciąży- ale na pewno sporo bo jadłam jak mały prosiaczek:) Założyłam sobie, że to jedyny okres, kiedy mogę sobie bezkarnie pofolgowac co niniejszym czyniłam. Rok wracałam do formy- na spokojnie bez stresa. jadłam zdrowo, dużo spacerowałam z córką. A tak naprawdę powrót do pracy po macierzyńskim mi pomógł :) Dzisiaj córka ma trzy lata a ja ważę mniej niż wcześniej. Wynika to chyba z tego, ze odkąd mam dziecko więcej się ruszam, więcej biegam. Przed ciązą byłam zgrabna, a dzisiaj jestem szczupła. A najfajniejsze jest to, ze od roku waga stoi w miejscu, a jakoś specjalnie diety nie trzymam.

Gość markimsrki
ja przytyłam 20 kg, jadłam na poczatku dużo, bo te mdłości.................. miałam sie katowac i jesc zdrowo? ;) dzis 3,5 miesiaca po waze mniej niz przed ciążą

Gość mama sama w domu...
12,5 kg przy pierwszej ciąży bo tylko raz byłam w ciąży.

Gość łatwo poszło
1 ciąza: 13kg, obiecałam sobie że zanim zajdę w drugą, będe miec wagę sprzed ciązy udało się 2 ciąza: 11 kg teraz jestem rok po porodzie i mam minus 2 kg:)

kobrietta - nic nie robiłam specjalnego. sporo zeszło od razu, potem ładnie woda schodziła, bo to głównie ona była. potem restrykcyjna dieta bo coś małego uczulalo i nie było wiadomo co, więc 3 tyg na ryżu i marchwi żyłam (juz wiem ze uczula jabłko i pietruszka), potem problem stomatologiczny uniemozliwiający jedzenie, ostatnio choroba małego i nerwy, szpital... od 2 doby po porodzie leciutko cwiczyłam (pod okiem położnej), teraz normalnie ćwicze ok 30 min dziennie, co 2-gi dzień biegam 15-20 minut. jem juz normalnie, poza jabłkami i pietruszką :P spacery i bieganie ze starszym tez robią swoje :)

dziękuję za odp. :) tu też dużo robią ćwiczenia że tak fajnie schudłaś :) (o stresie i diecie nie wspominając :P ) duzo zdrówka dla ciebie i maluszka ;)

Gość przytyłam ok 15 kg
po porodzie ważyłam 10 mniej, w ok 3 tygodnie po porodzie poszły kolejne 2 , a ostatnie 3 a nawet 4 schodziły najwolniej- do 6 miesięcy po porodzie ( 173, 54 kg)

Gość azasaga
Fajny temacik :) a w jakim wieku jestescie, bo to chyba tez istotne jesli chodzi o zrzucanie wagi po ciąży????

Gość dziecina
Przytyłam 7kg, trzy miesiace po porodzie wazylam 7 kg mniej niz przed porodem.niestetybo przydało by mi się pare.

Gość dziecina
Miało byc 7 kg mniej niz przed ciaza.Miałam 28 lat