Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IsanRun

Dla wielu polaków zarobki rzędu 2000zł miesięcznie to marzenie

Polecane posty

patrząc jednak z innej strony :D jeśli raz, drugi, trzeci przyłapujesz pracownika na olewaniu pracy, matactwie, kradzieży (ja cały czas czerpię ze znanych mi przykładów) to ta ufność gdzieś zanika ;)

Gość Podlasiak
Milena, zapewniam, że ma wiele wspólnego. Wiek- chociażby otwartość na nowe technologie, wygląd- wiadomo, spójrz na urzędniczki :P Nie bój się, narazie jesteś anonimowa. :)

Gość Wiesz co, ja mam rodzine na
To takich pracownikow, zakladam, zwalnia sie (no chyba, ze to krewni albo znajomi - to dobrze sie maja). I druga rzecz, posiadanie takiego pracownika swiadczy zle o pracodawcy - zly wybor, zle przeprowadzony proces rekrutacyjny, nieprawidlowa ocena - nieumiejetnosc motywacji

Gość Wiesz co, ja mam rodzine na
O, prosze, jesli Podlasiak to przyklad polskiego pracodawcy, to prosze - juz na wstepie dyskryminacja i bledna ocena (znam mlode osoby ktore gorzej sobie radza z komputerem niz moj ojciec)

nie takie to proste :) no ale nieważne czas na konkluzje: ciężkie to życie, ech...

Gość sami sfrusrowani lenie na foru
m jak Was co niektórych czytam. Siedzicie całe dnie na kafeterii i narzekacie na brak pracy. Ludzie. Jakoś inni pracują. I u waga szok: nikt im niczego nie załatwia. No szok wiem, niewiarygodne dla Was patałachów. Rozumiem sytuację gdzie wali się życie, jest wypadek, jakaś katastrofa, nieszczęście, chore dziecko. Ale myślący i PRACOWICI ludzie wychodzą nawet z patologii! Co takim tez powiecie, że mają wszystko pozałatwiane?? Matko. Lepiej siedzieć całe dnie przed kompem. Ba gdyby chociaż konstruktywnie, szukając pracy albo dorobienia. Krew mnie zalewa jak ktoś nie pójdzie do pracy za 1,5 tys bo mu się nie opłaca, nie pójdzie sprzątać bo mu się nie opłaca, nie pójdzie pozbierać choćby grzybów bo mu się nie opłaca itp. Dopasują akurat do tego co Wam się nie opłaca. Wiecznie jakieś wymówki. Bo ktoś zawsze jest winnym.

takie podatki jakie mamy obecnie w kraju skutecznie hamują polską przedsiębiorczość podatki podatkami, skuteczniej hamuje mentalnosc polskich pracownikow :-)

Gość Podlasiak
Jaka dyskryminacja? W dupach Wam się poprzewracało? :o Płacę, to mogę sobie wybrać kogo chcę :P Tyle, że Milena fajnie pisze, jest mężatką (więc nie będą gachy przestawały pod biurem), ma dziecko (więc o ciąży raczej nie myśli narazie), twierdzi, że dorabia projektami... Więc jeśli jeszcze ma miła aparycję, to nie widze powodu by wydawać ponad tysiaka na anons o pracy w "Dzienniku Wschodnim". Tyle :)

Gość bxc
ale wielu ludzi szuka pracy i co? wielu ludzi chce taka za 1000zl a nie moze znalezc... ja zawsze pracowalam za 800zl, teraz dostalam prace za 1500 (niestety tylko na miesiac) i jestem szczesliwa jakbym wygrala w totka. mam studia, znam jezyki a mimo to nigdy nie zarabialam wiecej niz 1500. a nawet taka za 1000 ciezko znalezc.

mam studia, znam jezyki a mimo to nigdy nie zarabialam wiecej niz 1500 to napisz jakie masz studia i jakie znasz jezyki

argen -> właśnie kto tu kogo wrzuca do jednego worka! Wg wielu każdy kto ma pracę, komu się jako tako układa to złodziej, matacz, cwaniak, ma załatwione itp.

napisz jeszcze argen jak wyglada twoj dzien i co robisz poza narzekaniem na kafe skad masz kase, na co ja wydajesz

co rowna sie praca,praca i stres 24 h na dobe zgadzam sie, jak chce sie zarabiac spore pieniadze to nie mozna sie opierdalac

bywaj Argen ;) jestem na forum po raz pierwszy od kilku miechów, więc bez inwektywów :) żaden leń ze mnie, ciężko pracuję na to, co mam (ale i tak niewiele tego...)

haha chciałbyś wiedziec ilu ma mieszkańców , sorry ale takich informacji nie udzielam smiejesz sie z tego? jelopie, to ty tu smecisz o tym jaki ciezki masz los i jak to niedobre panstwo nie daje ci super pracy, ktora przeciez tak ci sie "nalezy"

Gość bxc
mam skonczona filologie, jestem tlumaczem znam niemiecki angielski i podstawy hiszpanskiego doswiadczenie w roznych dziedzinach 5 lat obsluga kompa itp

argen -> a nie możesz się gdzieś przyuczyć do zawodu? Są murarze, tynkarze itp. Popytaj może ktoś poszukuje kogoś do pomocy. Na początku dużo nie zarobisz ale jak ogarniesz temat to praca dla fachowców jest i będzie zawsze

Gość bxc
zawsze szczery --> a to jakis test? co, musisz sprawdzic czy faktycznie znam? to moze dawaj po niemiecku? bo wywnioskowalam ze nie znasz.. pracy nie ma, taka prawda

bxc tell me about your experience as a translator, have you been to any country other than poland? full sentences

to moze dawaj po niemiecku? bo wywnioskowalam ze nie znasz.. tak, nie znam niemieckiego, ty twierdzisz, ze jestes tlumaczem angielskiego to dajesz, pokaz, ze piszesz prawde

pisz :D :D :D jaki Ty władczy jesteś zs :classic_cool:

nb nie lubie sciemy a ta niunia na 99% sciemnia tlumacz? dwoch jezykow? zarabiajacy 800-1500? no kurwa bez jaj, to chyba z zakresu wiedzy przedszkolnej

jak mona nie mieć pracz znając 2 języki obce!!?? Czy Was w tych mieścinach ktoś trzyma siłą? Ciężko ruszyć 4 litery za pracą? To praca ma przyjść do Was pod drzwi i zapukać???

Gość bxc
zawsze szczery -> nie pisalam ze jestem tlumaczem 2 jezykow, jestem tlum. jednego - niemieckiego a nie angielskiego angielski po prostu znam i nie musze niczego udawadniac, nie mam powodu zeby klamac i prawda wyglada tak ze odkad zaczelam pracowac caly czas mam pensje max 1000zl. teraz prawie posikalam sie z radosci ze dostalam za 1500, tylko w maju sie konczy a kolejnej nawet takiej za kilkaset zl dostac nie moge. mimo ze szukam wszedzie i jakiejkolwiek