Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miłka23

welon i bolerko czy to juz nie przegiecie ?

Polecane posty

Gość miłka23

Dziewczyny doradzcie mi, czy welon + bolerko to juz nie za duzo ? mam bogata sukienke, bolerko wprawdzie koronkowe przezroczyste z krociutkim rekawem, ale boje sie ze bolerko, welon, bogata suknia z trenem bedzie kiczowate, przede wszystkim, ze zle sie to odbije na mojej figurze, bo bedzie ona poodcinana przez te kolejne elementy, macie moze jakies zdjecia gdzie panna mloda miala to wszystko na raz i wygladala w miare ? mi sie welony nie podobaja, ale wiadomo zastanawiam sie, czy mimo to go nie zalozyc z racji ze zrobie to jedyny raz w zyciu ( przynajmniej tak mysle :P )

Gość sadvbauvy8u
To ciul ci bolerko? Welon to klasyka. Jakkolwiek się ubuierzesz i tak ci powiedzą ze kiczowato :P

Gość miłka23
miedzy welonem a bolerkiem wole juz bolerko, chodzi o to, ze nie wyjde taka odkryta w kosciele, a welon generalnie mi sie srednio podoba, w sensie zle sie czuje z czyms takim na glowie, no ale wiaodmo, mam watpliwosci z racji, ze to taki atrybut panny mlodej, do tej pory zakladalam ze nie zaloze welonu, ale coraz blizej slubu i mi sie zmienia :D moje bolerko mniej wiecej wyglada tak http://www.sklep.morie-stylee.pl/images/menu/okrycia_slubne/bolerka/e-72.jpg a z kolei cos takiego http://images01.olx.pl/ui/11/18/64/1296985128_164351464_1-Zdjecia--bolerko-slubne-38-biale.jpg uwazam za koszmarne, za duzo tego :O co myslicie ?

bolerko w kosciele wypada mieć, te bolerko z linka pierwszego bardzo ładne i skromne, z drugiego linka fakt koszmar, za bardzo zabudowane, co do welonu, jak źle sie czujesz w nim to po co?? są inne zamienniki zamiast welonu

Gość miłka23
a czy welon mgielka do tego bolerka nr 1 pasowalby ? takie bolerka zabudowane i nieprzezroczyste napewno zle sie prezentuja z welonem, ale poki co nie umiem wyobrazic sobie czy takie delikatne bedzie dobrze wygladac :O nie widzialam nikogo kto by tak mial, bo albo dziewczyny nie mialy bolerek albo mialy ale welonu nie bylo, albo mialy jedno i drugie i byl koszmar :D

Gość panna mloda 2013
welon mgiełka to najbezpieczniejszy fason by nie przytłoczyć całej stylizacji. Osobiście uważam, że taki welon pasuje praktycznie do każdej sukni. Jeśli jest to zwyczajna, jednowarstwowa mgiełka to będzie pasowała. Jak welon będzie przeładowany koronkowym obszyciem czy lamówką już nie będzie wyglądał tak zwiewnie i lekko. Mnie się własnie podobają te najprostsze welony http://allegro.pl/welon-slubny-dluga-mgielka-190cm-wysylka-48h-i2365137486.html ja np. mysle o takim bądź jeszcze dluzszym, a bede miala bolerko tylko nie satynowe, obrzydlistwo tylko tiulowe rekawki. Do Twojego malutkiego koronkowego tez moim zdaniem cos takiego bedzie jak znalazl. Oczywiscie dlugosc do dopasowania wedle uznania:)

Gość miłka23
mmmm nie wiem trudno mi przelozyc na moj gust, bo ani sukienka ani bolerko ani welon mi sie nie podoba :D chociaz no moze fakt, ze w miare sie komponuje biorac pod uwage ten typ stylizacji

Gość miłka23
panna mloda 2013- no dokladnie jesli ubiore welon to wlasnie cos takiego, jednowarstwowe, bez zadnych dodatkow i dluuugie, bo jedynie takie mi sie podobaja, ale i tak schizuje ze to bedzie za duzo, hehe wiem ze marudna jestem :D po prostu nie widzialam zeby jakas panna mloda miala to wszystko i dobrze wygladala

do bogatej sukni z trenem nie pasuje długi welon, welon musi wtedy być malutki i symboliczny, aby był welon bługi suknia musi byc wtedy bardzo skromna i bez trenu, tak mi mówili w salonach i moja krawcowa,

maga i tu zdjecie bardzo nawet ładne, ale welon jest krótki i suknia bie zbyt bogata, a autorka ma suknie bogatą i chce bardzo długi welon, mi mówili że welon przy bogatej sukni z trenem nie moze byc długi bo to bardzo źle wyglada i nie pasuje,

Gość hitsezonu
po co ci ta firanka na głowie????? dla mnie to głupota... i fryzury nie widać :O

Gość miłka23
z tym, ze do suknie z trenem nie pasuje dlugi welon troche sie nie zgadzam, wydaje mi sie ze krotki welon odcina za bardzo, wtedy robia sie 3 a nawet 4 warstwy, pierwsza od welonu, druga i trzecia od bolerka (rekawow i pod biustem) i czwarta od trenu jeszcze, zreszta czytalam w necie wypowiedzi stylistow i wyraznie bylo napisane ze do sukni z trenem spokojnie mozna ubrac dlugi welon, ale wtedy obowiazkowo dluzszy od trenu

Gość panna mloda 2013
Ślubniczko ile salonow tyle opinii. To wcale nie jest regula. Mozna miec welon dlugi, a nawet jest wskazane by siegal za rabek sukni. Jesli mamy suknie z trenem, welon musi byc po prostu od niego dluzszy o te kilka cm.

Gość miłka23
Maga 01- to pierwsze zdjecie calkiem calkiem, ja jedynie ubralabym dluzszy welon, z 2 strony jesli zdecyduje sie na welon to i tak tylko w kosciele, bo nie bede w stanie tanczyc z 400 cm welonem a nie chce miec 2warstowego, zeby odpiac, wiec wlasciwie to na sali bede tanczyc bez, w sumie moze to nie jest glupie rozwiazanie, te 45 min sie przemecze z welonem :D a co welon bedzie to bedzie hmmm

Gość panna mloda 2013
miłka no dokładnie. Wlasnie identyczna milka znam teorie na temat dlugosci welonow:) Śmiało można zakładać welon do sukni z trenem nawet taki 3 metrowy welon. Trzeba tylko uwazac by nie przesadzic z jego wygladem. Jak suknia bogata to welon skromniejszy. Natomiast o skormnosci nie mowi jego dlugosc, a wyglad. Trzeba po prostu dopasowac go odpowiednio jesli chodzi o obszycia, koronke, krysztalki lub w ogole z nich zrezygnowac.

dobrze zgadzam się, ale ty piszesz że twoja suknia jest bodata a wtedy nie może być długi tren,o to mi chodzi, też mi się podobały długie welony ale suknię mam bogatą więc z niego zrezygnowałam, bo bogata suknia i długi welon bardzo źle wygląda

Gość panna mloda 2013
Na sali zdejmiesz i wlon i bolerko takze nie bedzie problemu. A koronkowe bolerko jest moim zdaniem bardzo dobrym rozwiazaniem. Nie wiem dlaczego panny mlode nadal w ogole szyja te satynowe, ciezkie przeciez w nich wyglada sie strasznie. Mozna je zastapic delikatna koronka lub tiulem. Satynowe bolerka nawet bez welonu wygladaja koszmarnie.

Gość miłka23
jesli zdecyduje sie na taki dlugasny to napewno bez zadnej koronki, obszyc, krysztalkow bedzie to zwykla mgielka jednowarstwowa, kurcze zaczynam sie do tego pomyslu przekonywac, decydujaca bedzie wizyta w salonie slubnych chce zobaczyc jak to w ogole bedzie wygladac, aczkolwiek welon raczej kupie na allegro bo nie mam zamiaru wydawac 400 zl na 45 minut :O swoja droga, jak zorganizowac fryzjera ? czesto fryzjerka upina welon, ale nie wyobrazam sobie chodzic caly dzien od rana z takim dlugim, czy taki welon wystarczy po prostu wpiac we wlosy i tyle ? bedzie musiala zrobic to moja mama, ale boje sie ze popsuje mi fryzure jesli bedzie go przymocowywac spinkami itd

Gość panna mloda 2013
Moim zdaniem welon i tren to idealna kompozycja. http://images03.olx.pl/ui/18/07/30/1330529631_245600730_2-Herms-3638-z-KRYSZTAlKAMI-i-podpinanym-TRENem-dlugi-welon-Grybow.jpg http://images03.olx.pl/ui/18/07/30/1330529631_245600730_1-Zdjecia--Herms-3638-z-KRYSZTAlKAMI-i-podpinanym-TRENem-dlugi-welon.jpg ja niestety trenu mieć nie będę, bo sam efekt rozpiete mi sie podoba, ale podpiety kuper na weselu juz nie. Dlatego ja zrezygnuje zapewne.

Gość miłka23
no moze troche z ta bogata suknia przesadzilam, chodzilo mi ze ma tren, wiec w jakims sensie jest bogata, bo sie cos za nia ciagnie, ale sam kroj nie jest jakis wymyslny, dol ma dosc skromny nie ma tam falbanek, podszyc, zagiec itd, mniej wiecej taka http://img.bazarek.pl/280233/16222/3107490/13864364764f4a36a855402.jpg tyle ze troche wiecej pierdolek jest na dole sukni

Gość panna mloda 2013
Takie welony są proste na grzebyczek. Nie trzeba go nie wiadomo jak umiejętnie go zakładać by musiała to robić fryzjerka. Spokojnie możesz powierzyć to zadanie mamie czy świadkowej. Dadzą sobie radę. Bardziej bałabym się, że przy wypinaniu na weselu coś mi się potarga, ale mam nadzieję, że zrobią to dziewczyny umiejętnie. Ja na pewno zakładać welon będę przed samym ślubem jeszcze jakby miała siedzieć w nim od rana to by była masakra. Z allegro pewnie, że najlepiej. Chociaż mimo, że welonu w salonach są drogie to taka mgiełka też pewnie nie będzie droga nawet w salonie. W końcu to obcięty tiul z wszytym grzebyczkiem tylko. Na allegro mozna tez zamowic na zyczenie welon o jakiej sie chce dlugosci takze tez duzy plus mozna sobie idealnie dopasowac za niziutka cene.

Gość miłka23
panna mloda 2013 - bardzo mi sie podoba ten welon ze zdjecia, tylko ze dziewczyna nie ma bolerka, gdybym tez nie miala to bym sie nie zastanawiala, ale ze mam stad moje watpliwosci, no ale juz zaczelam sie przekonywac, teraz mam watpliwosci z fryzjerem, jak wyglada upinanie welonu,czy potrzebne sa spinki itd czy wystarczy ten welonowy grzebien wpiac i juz ? :D

Gość panna mloda 2013
Bardzo ładna suknia swoją drogą.