Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferletka

Osoba,ktora nie pracuje,powinna dostawac 1500 zl na zycie

Polecane posty

Gość czas na kolacje...
ale teraz wymądrzanie sie nie jest idiotyczne?:p hmmm

Gość MOnikaaaaaa24
no takie sa zasiłki jakie są i powinny być wyższe ,ale 1500 zł w Polsce jest nie realne

Gość wild one
Odejmij sb od tych 38 mln emerytów, dzieci, studentów....

Gość Evvvvvka
polska to biedny kraj i mozna albo przyjac stanowisko nieudacznika i pasozyta i nie robic ze swoim zyciem nic i oczekiwac ze inni maja obowiazek o nas zadbac a mozna tez wziac zycie w swoje rece. ile znacie ludzi bez pracy ktorzy wyuczyli sie konkretnego fachu/ skonczyli studia na panstwowych uczelniach technicznych, znają przynajmniej 2 obce jezyki/ maja certyfikaty umiejetnosci, zaliczali staże i praktyki. Nie znam ZADNEJ takiej bezrobotnej osoby.

Gość bxc
jak mnie wkur... takie gadanie ze praca jest tylko nikt nie chce za 1200 pracowac. ja do tej pory pracowalam za 800 zl a teraz zostalam bez pracy i szukam jakiejkolwiek i znalezc nie moge wiec nie mowicie ze jest praca

Gość bxc
Evvvvka to juz znasz - ja zawod - tlumacz niemieckiego, b dobry angielski, doswiadczenie w roznych branzach i co? pracowalam jako pomoc biurowa za 800 zl a na normalna prace nie ma szans

Gość 342343242
nic nie jest wina rządu, bo to nie on tworzy miesjca pracy. Winą jest analfabetyzm Polaków którzy głosowali na post-komunistyczne partie, popierali zakaz dekomunizacji, lustracji, itp. Rozwineło się łapownictwo, i nepotyzm, cały kraj jest opanowany przez rodzinne kliki, nie liczą się umiejętnosci tylko znajomosci. Balcerowicz został zgnojony, ludzie chcą tylko wysokich świadczeń, nie rozumieją, że na pieniądze trzeba pracowac, niedawna reforma emerytalna tez oprotestowana, mimo że niedługo nie będzie kasy na emerytury

Gość stttefek
osoba która nie pracuje z wyboru (90%) nie powinna dostawać NIC! a "praca" przy dziecku? może trzeba było pomysleć o tym nim sie uda rozłożyło? dlaczego uczciwie pracujący maja tyrać część dniówki na bezmózgich dzieciorobów i leniów śmierdzących???

Gość 342343242
Odejmij sb od tych 38 mln emerytów, dzieci, studentów.... No jest to ok. 27 mln tzn osób w tzw. wieku procukcyjnym (16-65 lat,), statystyki sa znane bo jest ich pełno wszędzie. Zgadza się to z tym co kiedyś słyszałam, że w Polsce pracuje niewiele ponad 50 % osób w wieku produkcyjnym!

Gość gdyby 1500 kosztowało państwo
A ja znam sporo osób, które uwierzyły w rządowe bzdety i myślą, że to ich wina, że w Polsce nie można się utrzymać. - słyszałam, że winą Polaków jest to że się nie uczą (wykształcenie znacznie wzrosło w ostatnich latach, o dziwo bezrobocie nie spadło) - słyszałam, że winą Polaków jest to, że nie potrafą napisać poprawnie cv (wprowadzono w szkołach i urzędach szkolenia, każdy w internecie może znaleźć wzory cv - o dziwo bezrobocie nie spadło) - słyszałam, że winą Polaków jest to, że nie znają zachodnich jezyków (i znów sporo zainwestowano w naukę angielskiego w szkołach - bezrobocie nie spadło). Co słyszę teraz? - kłamaliśmy, trzeba było się nie uczyć tylko iść na hydraulika, Twoja wina że poszedłeś na studia - i jak już to nie trzeba było iść na te, które reklamowaliśmy tylko zupełnie przeciwnie Ostatnie trendy: - idźcie na polibudy leniwi Polacy, to bezrobocie spadnie. Kto w to wierzy?

Gość wild one
A ja mam w rodzinie osobę 50+ częściowo niepełnosprawną po wypadku, która ma pracę. I mnie wku... jak zdrowe, młode osoby siedzą przed telewizorwm albo kompem i mówią, że nie ma pracy.

Gość wild one
I połowa ludzi, których znasz jest bez pracy chociaż jaj SZUKA i CHCE pracować??

Niedawno było głośno o 90-lenim pracującym czynnie lekarzu. :) Może należy go stawiać leniwym 80-latkom za przykład?

Gość 342343242
wykształcenie ma gówno do tego czy ktoś jest bezrobotny czy nie. Nawet sprzątaczka powinna miec mozliwosc godnego zycia, wiec bredzenie zeby kazdy poszedł na kierunki techniczne mija się z celem. My po prostu nic nie produkujemy, wszystko zostało wyprzedane, i jest to wina byłych polityków, zwłaszcza lewicy, ale tez wina analfabetów co na nich głosowali. W Polsce jak się jedzei to sa wszędzie pola, lasy, pola... Za granicą przy szosach sa zakłady za zakładem... My przeciez zadnego własnego samochodu nawet nie produkujemy, gorzej niż w komunie

Gość 342343242
I połowa ludzi, których znasz jest bez pracy chociaż jaj SZUKA i CHCE pracować?? Ja jestem z miasta, i tu statystyki sa lepsze, ale znacznie zanizają wszysko wsie, tam większosc kobiet nie pracuje... wychowuje dzieci i zajmuja się domem, czy chca pracowac? Podejrzewam że tak, ale moga sobie chciec jak nie ma tam złobków, często nawet przedszkoli, czasem dróg.

Gość czas na kolacje...
nic nie jest wina rządu, bo to nie on tworzy miesjca pracy a kto niby? kto ustala prawo ktore jest albo dla potencjalnego pracodawcy korzystne albo nie? kto ustala przepisy,zwolnienia? kto w Pl ustalil taki przepis ze polska firma placi podatek od poczatku a ta z zachodnim kapitalem jest 3 lata zwolniona? kto zamyka polskie fabryki, zaklady pracy? dzieki komu pracodwacy placa taki wysoki zus ze nie oplaca im sie zatrudniac pracownikow bo koszty sa strasznie duze? dzieki komu to? duch to robi myslenie nie boli

Gość Evvvvvka
skoro gowno to trzeba było zakonczyc edukacje po zdobyciu umiejetnosci czytania, pisania i liczenia w zakresie 100. I usiąść przed telewizorem narzekając na władze, wyciągając rece po pieniadze od ludzi ktorzy probują mimo trudnosci cos osiagnac

Gość Lejdi Di
to jest żenujące, co tutaj wypisujecie. mam 19 lat, skończyłam właśnie liceum, na jesieni idę na studia - prawo bądź porządny marketing, oczywiście prywatnie, nic, za co się nie płaci w tym kraju nie jest dobre. od września pracuję, zarabiam min. 1700 złotych miesięcznie, oczywiście praca umysłowa - prowadzę kampanie reklamowe, reklamuję duże firmy, europejskie, z filiami w polsce, w internecie. więc dla mnie żenujące jest wypisywanie, że nie ma pracy. pff, ja pracy szukałam 2 dni, wysłałam JEDNO cv.

Gość Lejdi Di
Evka, polać ci. ;> nie no, żartuję, a tak na poważnie - bardzo mądrze piszesz, oby więcej takich osób. mamy podobne poglądy, jak widzę.

Gość czas na kolacje...
evka, Ty podobno jestes po studiach,nie? ale az tak jestes ograniczona ze do ciebie nie dociera ze bezrobotny to nie jest zawsze alkoholik i nierob z wielkim brzuchem siedzacy na kanapie przed tv i chlejacy piwsko za Twoje ciezko zarobione pieniadze? kobieto do cholery zobacz ile jest ogl o prace a ile jest bezrobotnych na jedno takie ogl odpowiadaja setki jak nie tysiace ludzi a dlaczego odpowiadaja?no chyba nie dlatego, ze chca pracowac, co? tak o, dla zabawy?:O

Gość wild one
Tak.... Zwalajcie na państwo i polityków winę za to, że nie potraficie sobie poradzić w życiu. Swoją nieporadność tłumaczcie złą kondycją państwa. Może wam od tg bd lepiej. Ja spadam bo rozmowa już jest bez sensu.

Wyciągac pieniądze do ludzi...? W Polsce? Hello - tutaj praca nie wystarczy na utrzymanie, a możliwa do uzyskania pomoc jest kilkakrotnie niższa niż najniższa krajowa. Naprawdę myslisz, że ktokolwiek z wyrachowania woli ciągnąć te grosze zamiast zarobić, też grosze ale i tak kilka razy większe. W Polsce nie opłaca się żyć z socjalu.

Gość czas na kolacje...
wild one tak idz, ale po rozum do glowy ile firm upada w Pl po pierwszych latach bo zus ich do tego doprowadzil?koszty utrzymania ,i to tez dlatego ze tym ludziom sie robic nie chce zalosny tok myslenia

Gość 342343242
kto ustala prawo ktore jest albo dla potencjalnego pracodawcy korzystne albo nie? kto ustala przepisy,zwolnienia? kto w Pl ustalil taki przepis ze polska firma placi podatek od poczatku a ta z zachodnim kapitalem jest 3 lata zwolniona? kto zamyka polskie fabryki, zaklady pracy? dzieki komu pracodwacy placa taki wysoki zus ze nie oplaca im sie zatrudniac pracownikow bo koszty sa strasznie duze? dzieki komu to? duch to robi myslenie nie boli Co do przepisów to jest racja, ale nie wszystko da sie zmienic w 5 minut, jest to taki spadek postkomunistyczny... Te kwestie wyprzedawania naszego majątku to chyba łapownictwo, albo skrajna głupota, ZUS to koło zamknięte, jaki masz pomysł? Obnizyc ZUS? Z czego wyplacisz emerytom kasę?? Ja nie moge zrozumiec dlaczego ludzie byli tak tepi że głosowali na SLD, na Kwaśniewskiego co był byłym PZPR- owcem, dalczego nie było lustracji i dekomunizacji, i dlaczego wierzyli w propagandę, że zrobią kasę w cudowny sposób , że będzie lepiej bez reform.

Gość czas na kolacje...
i naprawde uwazasz ze przy takich przepisach firmy beda sie rozwijac? boze ludzie ile wy macie lat i czy wy myslicie aby? no najlepiej uciec jak sie nie ma juz swoich glupich argumentow

Gość Evvvvvka
a ilu z tych wiecznych bezrobotnych ma cokolwiek do zaoferowania pracodawcy? w moim sklepie osiedlowym od miesiac wisi ogłoszenie, wlascicielka poszukuje ekspedientki, 8 zł/h, nie wymaga nawet doswiadczenia tylko tyle zeby był uczciwa. Jakos tych tłumow głodnych bezrobotnych błagajacych o szanse nie widziałam i nie widze

Gość czas na kolacje...
w 5 minut?skoro to spadek postkomunistyczny to chyba te 5 minut daaaawno minelo:P

Gość 342343242
Lejdi Di= no widzisz, dziecko, bezrobocie jest przede wszystkim geograficzne, a także jest to rynek co zmienia się cały czas. 12 lat temu wysyłało się po 900 cv i nie dostawało zadnego zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną

Gość 342343242
i naprawde uwazasz ze przy takich przepisach firmy beda sie rozwijac? nie uwazamy, kurwa, wszyscy to wiedzą, ale jak to obnizyc??? Powiedz jak? Chodzi mi o ZUS... Bo to jest najgorsze. Wystrzelasz sama co drugiego emeryta w POslce?

Gość czas na kolacje...
i na 1 ogł się opierasz? a ja z kolei znam osobę która nawet do takiego sklepu nie może się dostać, już od kilku msc szuka pracy gdziekolwiek, więc takie pisanie ze praca jest tylko się robic nie chce to pierd..kotka za pomocą młotka wiesz