Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferletka

Osoba,ktora nie pracuje,powinna dostawac 1500 zl na zycie

Polecane posty

Gość sdgfdsgdsg
to zrób jakiś kurs który zapewni Ci pracę,nie wiem,opiekunka do osób starszych? Kasjerka? Ofert jest od groma. Leniwa jesteś i tyle,samo nie przyjdzie.

Gość gdyby 1500 kosztowało państwo
utrzymanie bezrobotnego, to może ktoś wziąłby się za jakąkolwiek konstruktywną walkę z bezrobociem. ;)

Gość MOnikaaaaaa24
Powinna , nie powinna - nie ważne bo Polske na to nie stać . gdyby tak było to minimalne płace musiałyby być dużo wyższe

Gość czas na kolacje...
evka, a ty ile najdluzej szukalas pracy?

Gość sdgfdsgdsg
Evvvvvka a co za fach ma twój facet?

Gość MOnikaaaaaa24
poza tym to nie byłoby najlepsze rozwiazanie nawet gdyby było to możlwe bo wtedy wielu leniwym polaczkom ( a takich nie brakuje) by sie nie chciało nic robić i bezrobocie by wzrosło

Gość sdgfdsgdsg
Jakby państwo dawało 1500zł dla bezrobotnych to najniższa powinna być minimum 3500:)

Gość z glowa w chmurach
Droga farletko ten post był dla idiotyczny przepraszam ze to pisze ale niestety to prawda.dlaczego masz dostawać pieniądze za to ze siedzisz i nie wiesz jaki wybrać sobie cel w życiu? Tak naprawdę jak byś chciała to zaczęła byś prace byle gdzie wiadomo ze liczy się staż pracy

Gość czas na kolacje...
jakos w innych krajach zachodnich jest bardzo wysoko socjal a bezrobocie nie jest takie jak u nas

Gość wild one
Jeśli chodzi o ludzi przejściowo bezrobotnych to pomoc powinna być np. doszkalanie o czym już pisałam. A osoby po utracie pracy dostają zasiłek ale tylko przez określony czas,ktory powinni przeznaczyć na szukanie pracy. Chociaż rozumię ludzi, którzy chcieliby dostawać kasę za siedzenie w domu :)

Gość 342343242
a moj facet był niepełnosrpawny, ( wada wzroku) i mimo że intesywnie szukał, to albo nie znajdował albo go zwalniali po jednym dniu, bo np. wyglądało niestetycznie jak się pochylał nad katalogiem.... Na 12 lat od momentu jak skończył studium przepracował 3 lata... sa tez rejony w kraju gdzie po prostu pracy nie ma, a nie kazdy moze się przeprowadzic

Gość MOnikaaaaaa24
bo w krajach zachodnich nie ma tylu leniwych ludzi co u nas tylko sa bardziej ambitni niestety

Gość czas na kolacje...
rozumię:O widać kto tu się wypowiada:O

Gość czas na kolacje...
oczywiscie ze u nas sami ;leniwi, dlatego wyjechalo tyle ludzi na zachod do pracy, oj sorry , na wakacje:O

Gość sdgfdsgdsg
To gadanie to typowe sranie w banie,jak źle jak trudno,nie ma pracy,nie ma warunków itp itp. Ok,zdarzają się przypadki gdzie ludzie się starają,próbują i im nie wychodzi ale całą reszta to lenie którym się nic nie chce,czekają na gotowe.

Gość z glowa w chmurach
wild one ale niestety jest taka dzisiejsza młodzież ze by chcieli dostawać odrazu 2000zl za to ze skończyli ogólniaka albo technikum lecz tak naprawdę oni poszli na to żeby nie iść za wcześnie do pracy rozumiem to ze ktoś jest wykształcony ale może sobie dorabiać na weekendy

Gość MOnikaaaaaa24
wyjechali może ci bardziej pracowici ,ale popatrz ile u nas jest pijaczków takich co wszystko przechleją itd niestety taki naród ,ze wiele osób by pomyslało ,ze skoro ma te 1500 zł to po co ma pracowac

Gość czas na kolacje...
widzę ze najwięcej w temacie bezrobocia mają do powiedzenia ci, ktorzy nigdy nie mieli problemu z praca, ale zycze wam tego,moze wtedy zobaczycie jak to jest 🖐️

Gość 342343242
Jeśli chodzi o ludzi przejściowo bezrobotnych to pomoc powinna być np. doszkalanie o czym już pisałam. A osoby po utracie pracy dostają zasiłek ale tylko przez określony czas,ktory powinni przeznaczyć na szukanie pracy. Chociaż rozumię ludzi, którzy chcieliby dostawać kasę za siedzenie w domu No niektórym ( co piszą np. rozumię) doszkalanie się jak widac przyda :p niemniej, raczej bezrobocie w Polsce nie wynika z braku wiedzy Polaków, tylko za małej ilości etatów. Jak ludzie z dwoma fakultetami nie moga znalezc pracy rok czasu i dłużej, to ich tez wyślesz na doszkalanie?? nie ma to jak tworzyc bezsensowne przepisy, ale przynajmniej formy doszkalające maja pracę za swoją bezsensowną robotę

Gość czas na kolacje...
ale tu nie mowa dziewczyno o alkoholikach tylko o ludziach co pracy znalezc nie moga, malo takich,wejdz na forum o pracy i poczytaj

Gość z glowa w chmurach
akurat ja miałem bardzo długo problem ze znalezieniem pracy lecz nie siedziałem w domu i mówiłem jak to jest źle ze nie ma pracy miałem momentu załamania ale niestety nikt za mnie pracować nie będzie i nie będę dostawał łatwych pieniążków

Gość MOnikaaaaaa24
poza tym ja jakbym rządziła tym krajem to też w zyciu bym nie dała bezrobotnym aż 1500 zł bo kraj by chyba zbankrutował teraz jest wielu bezrobotnych a,le co poradzić niestety nie możemy porownywac ,ze np w niemczech jest tak ,a u nas inaczej bo oni maja wiecej kasy po prostu

Gość czas na kolacje...
i wtedy na forum nie pisales tylko jak prace znalezles to sie zacząłeś wymadrzac w temacie?:P

Gość MOnikaaaaaa24
Wiem ,ze nie mowa o alkoholikach ,ale jesliby tak miało być ,ze bezrobotni dostaja 1500 zł to by tak musiało być dla wszystkich . i tych co nie moga znaleźć pracy i dla leni itd

Gość czas na kolacje...
u nich wladza umie rządzic,i tyle

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx
Czy podmyłyście już dzisiaj motylki brygidkom? NIe? To do roboty bo tyle wam po mnie zostaje. PODMYWANIE MOTYLKÓW BRYGIDKOM - akurat zajęcie dla Polek. Czemu nie? :(

Gość z glowa w chmurach
a po co miałem się użalać na forum ze pracy nie mam i nie wiem co zrobić to dla mnie idiotyczne

Gość wild one
Już przepraszałam za błędy ortograficzne. Dlatego, że mam problem z ortografią nie szukam pracy jako np. korektorka w czasopismach. Dużo zależy od predyspozycji do pracy jak w moim przypadku :) I dużo też zależy od tg jakie to są fakultety. W mediack od kilku lat mówi się o kierunkach po, których nie ma pracy i jeśli ktoś je wybiera to powinien liczyć się z bezrobociem. A mówiąc o doszkalaniu miałam na myśli kursy zawodowe.

Gość gdyby 1500 kosztowało państwo
Dajcie spokój tym alkoholikom. Bezrobocie jest z winy rządu, nie tylko tego, ale i poprzednich, a nie lenistwa ludzi. Myślicie, że Polacy są bardziej leniwi niż Francuzi czy Holendrzy? A alkoholicy i tzw. długotrwale bezrobotni nie mają i tak prawa do zasiłku dla bezrobotnych, zasiłki z MOPSu są śmiesznie niskie (kilkadziesiąt zł na miesiąc, czasem troche więcej, jak masz dużo dzieci, które wódką się nie żywią) - nie ma ludzi którym opłacałoby się bezrobocie w Polsce. Praca na czarno - to i owszem.