Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sardynka666

CZY TO MOŻE BYĆ...CIĄŻA??MAM 16LAT!

Polecane posty

Glixe w zyciu niczego nie mozna byc pewnym, pewnie ze facet moze dac noge, ale rownie dobrze moze tez zostac jedyna rada dla Ciebie autorko - nie poddawaj sie nawet jesli bedzie Ci bardzo ciezko i uwazajcie juz, odstaw stosunek przerywany, zabezpieczajcie sie, by za rok czy 2 nie bylo tej samej sytuacji

ja dzisiaj sama juz szok przezylam, kolezanka mlodsza ode mnie - teraz ma chyba 19 urodzila 2 tygodnie temu 2gie dziecko - nie zycze jej zle, ale nie rozumiem jak mozna wpasc 2 razy.. a nawet 3 jak moja rowiesniczka.. Popelniliscie blad raz, pilnujcie by sie to nie powtorzylo

Jak można mieć 16 lat i być dojrzałą matką?. Sama znam taką dziewczynę, zaszła w ciążę gdy była w pierwszej klasie liceum. Dojrzałą matka to taka, która potrafi zadbać o to, żeby dziecko nie było głodne i miało dobre warunki do wychowywania się. A 16 latka chyba nie zarabia, prawda? to co, od rodziców będzie ciągnęła, i na własne potrzeby i na potrzeby dziecka, pewnie, ojciec pomoże, chociaż nie za dużo, czasem odwiedzi dziecko, da troche kasy, ale to i tak będzie mało. Rodzice będą musieli sie opiekować dzieckiem, albo wynająć nianię bo dziewczyna przecież musi iść do szkoły, na lekcje, bo jutro będzie miała sprawdzian, to też się nie może zająć, bo chce iść na urodziny do koleżanki, albo na wycieczkę szkolną na kilka dni, bo jak to, przecież jest nastolatką. Genialne życie, naprawdę. A ludzie sie jeszcze użalają nad takimi, bo na pewno sobie poradzisz, och, wszystkiego najlepszego ci życzę. Nie ma to jak samemu narobić sobie problemów a potem oczekiwać, ze ludzie ci powiedzą dobre słowo. Tak samo jak z narkomanami i alkoholikami, którzy przecież zawsze są ci biedni, bo im się życie pokomplikowało. Przykro mi...

oj tam, zagalopowales sie :D z wiekiem ludzie sie zmieniaja i nie mysla stereotypowo, oczywiscie ze kazda samotna matka czy to 17latka czy 30 latka ma szanse na nowa milosc jezeli stara legla w gruzach Juz nie badz takim pesymista

nikt tutaj nie mowi ze autorka jest dojrzala matka - swoja droga matka jeszcze nie zostala dojrzalosc to slowo dosc uogolnione, dla kazdego moze oznaczac cos innego Wedlug mnie autorka jak na swoj wiek jest dojrzala, przynajmniej emocjonalnie, nie schowala glowy w piasek tylko mysli dosc racjonalnie, chce podolac wyzwaniu, bierze na barki odpowiedzialnosc za dziecko ktorym ona bedzie sie zajmowala Ok, moze i nie bedzie do konca samodzielna, nie bedzie miala wlasnych pieniedzy ( kazdemu bez wzgledu na wiek moze sie noga powinac i nawet ta ktora w jednym dniu ma wszystko i moze zapewnic dziecku godne zycie nastepnego dnia moze wrocic z niczym i prosic o pomoc rodzicow, najblizszych ) Ona juz wie ze bedzie musiala zajmowac sie dzieckiem, ze jej zycie sie gwaltownie zmieni, ze nie bedzie juz normalna nastolatka tylko zostanie matka! Decyzje z tego co widze juz podjela, teraz dajcie jej zyc, czasu sie nie cofnie

oj glixe :D on jej jeszcze nie zostawil :P nie kracz juz tak :D optymistka to jestem tutaj ja :D

ale po co skoro ma wsparcie? po co skoro dziewczyna nawet sie cieszy? planuje ? sluchaj to nie Twoje zycie, autorka nie wyglada na pusta niunie ktora w dupie ma to co sie stalo, nie mowi ze nie chce tego dziecka, nie mowi ze dziecko zmarnuje jej zycie, ze sie zabije, ona nawet nie pomyslala o aborcji wydaje mi sie ze dziewczyna jest bardzo wrazliwa i bije z niej dobro - takie mam wrazenie

co do tego majatko, to moze w koncu wygram cos w euromilionach :D przydaloby mi sie troche gotowki ;)

Gość awqxc1
dziewczyno nie marnuj sobie życia! :O tutaj masz stronę która zapewnia bezpieczną aborcję http://www.womenonweb.org/index.php?lang=pl trochę to kosztuje ale na pewno uda ci się zdobyć kasę :)

no to fajnie, to pewnie dzieki tym dzieciom ktore sa chore na wieczna mlodosc :) w sumie to calkiem mozliwe ze taki lek powstanie Swoja droga skoro mam byc majetna, zyc 87 lat a Ty tu mowisz ze za 48 wymysla lek na niesmiertelnosc to moze ja wcale nie bede umierac :d jeszcze zdaze go zakupic :D

nie wiem co mialoby sie stac :) pewnie zrealizowalabym swoje plany ;) mialabym swoj skromny domek z ogromnym terenem i mnostwem zwierzat :D

eeeeeeeeee ale ja bym chciala wiedziec co moze sie stac :(:( jutro nie dam ci zyc :d lepiej wyspij sie dobrze :) dobranoc 🌼

Aborcja? Nigdy w życiu. Nie jestem religijna itp ale nie biorę tego pod uwagę. Poprostu szanuje życie bo dla mnie zarodek jest już formą życia. Naprawde przykro mi że ludzie tak lekko potrafią radzić komuś żeby usunął ciążę. Mimo mojego młodego wieku mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmienię. I nie piszcie wiecej o aborcji bo naprawde mnie to razi. Mój facet mnie zostawi? No i? To nie jest koniec swiata przeciez. Skoro mnie zostawi tzn że nie był mnie wart. Chce być z kimś kto mnie darzy uczuciem. A póki co codziennie dostaje dowody na to że jestem z człowiekiem ktory mnie kocha. Oboje wiemy że nasze życie nie bedzie sielanką a jednak chcemy przez to przejsc.

Dobranoc wszystkim którzy dobrze mi życzą i dają dobre rady a nie oceniają:) Bo wasze ceny nie są mi do szczęścia potrzebne

hey i co u Ciebie? co jego rodzice na to i czy reszta twojej rodziny wie, tzn babcia itp i jak na to zareagowali?, jestem ciekawa;) dobrze myslisz, pewnie i o dzieciaczka zadbasz tak jak trzeba

Jejku dlaczego wy ją odrazu potępiacie???? myślicie że jak ma 16 lat czy 17 to jest głupią pustą puszczalską nastolatka???????? znacie ją osobiście?? jej chłopaka?!! przestańcie oceniać! znam osoby które młodo urodziły i są jeszcze lepszymi matkami jak te starsze! tymbardziej że ma kochającego chłopaka.. Sandusssia napewno sobie poradzicie, fajnie że masz wsparcie. A szkoła?? zawsze można skończyć, mam 2 dzieci i nadal studiuję, dla chcącego nic trudnego. Aha i na przyszłość... stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcyjna!!! sama zaszłam w ciąże przez tzw. wyskok :P

Witaj sardynko Strasznie sie rozchorowalam i nie bylam w stanie siedziec przy kompie.. ale juz mi troche lepiej wiec od razu wbijam na Twoj topik :) Widze ze troche jadu poplynelo w Twoim kierunku ale bardzo dobrze dajesz sobie rade :P Co do mojego testu? jedna krecha. z jednej strony niestety bo po czesci chcielibysmy miec dziecko, a zdrugiej strony moze to i dobrze ze jedna krecha bo planujemy przeprowadzic sie na drugi koniec polski a gdybysmy zaliczyli wpadke nasze plany legly by w gruzach.. Co u Ciebie? zrobilas usg? jaki juz wiek ciazy jest wiesz? Buziaki :*

Gość fvfvfvfvfvfv
"Jejku dlaczego wy ją odrazu potępiacie???? myślicie że jak ma 16 lat czy 17 to jest głupią pustą puszczalską nastolatka???????? znacie ją osobiście?? jej chłopaka?!! przestańcie oceniać! znam osoby które młodo urodziły i są jeszcze lepszymi matkami jak te starsze! tymbardziej że ma kochającego chłopaka.. Sandusssia napewno sobie poradzicie, fajnie że masz wsparcie. A szkoła?? zawsze można skończyć, mam 2 dzieci i nadal studiuję, dla chcącego nic trudnego. Aha i na przyszłość... stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcyjna!!! sama zaszłam w ciąże przez tzw. wyskok " ahahahahahaha a jak nazwać szesnastoletnią dziewkę w ciąży jakbym był jej ojcem to bym się chyba zajebał