Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowicjusz o2

ból gardła rano, biały nalot na języku...

Polecane posty

Gość nowicjusz o2

Witam. Codzien rano budzę się z bólem gardła i nalotem na jęzuku, który nie chce zejsć. Czasami jego warstwa jest jakby grubsza i wygląda jak twarożek, do tego czuję nieprzyjemny zapach... Wypluwam też z gardła zielone gluty. Mam problemy z zatokami, ale laryngolog nie może mi pomóc, mówi że to wina refluksu. Najdziwniejsze jest to, że odżywaim się bardzo zdrowo i nie jadam ok. 4 przed zaśnięciem skąd więc ten refluks głównie w nocy? W ciągu dnia mam problemy żołądkowe np. wzdęcia zaraz po każdym posiłku, duża ilość gazów, dziwne dźwięki wydobywające się żołądka i czasami bóle brzucha. Co mam robić? :(

Gość lips90
tez mam ten refluks....ja odzywiam sie bardzo dobrze i regularnie...ale byc moze w przeszlosci rozregulowałes/as prace zoladka dietami itpalbo pijesz duzo piwa

Gość nowicjusz o2
Nie wiem. :( Zauwazyłem, że jedyne co mi pomaga to łyżka miodu rozpuszczona w szklance letniej wody i stopniowo ten nalot znika, ale jak odstawię to zaraz wszystko wraca.

Gość nowicjusz o2
Do gastroeneterologa mam termin na listopad 2012

Gość dr marchewka
Najwyraźniej masz grzybice. masz tutaj test zrób sobie na czczo http://www.zaczekac-na-dusze.pl/kuracje-pasozyty-grzybice/grzybice-czy-mam-grzybice-candida.html Jestem przkonany o tym ze jest candida nawet bez testu ale ty zrób żeby się upewnić. A tutaj masz temet w którym ludzie maja taki problem jaki masz ty i sposoby leczenia. dieta antygrzybicza potrzebna od juz. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1974873&start=26580 Tutaj tez znajdziesz wiele ciekawych informacji http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5151525&start=0

Gość dr marchewka
Jeszcze do tego poczytaj o zakwaszeniu organizmu i go odkwaś.

Laryngolog powinien pobrać wymaz lub zeskrobiny do badania. Jeśli twierdzi, że to wina refluksy, to idź też do gastroenterologa, rozpocznij leczenie. Do obu lekarzy skierowanie dostaniesz od lekarza pierwszego kontaktu. A póki co to stosuj się do ogólnie znanych zasad- zdrowe odżywianie, ostatni posiłek na kilka godzin przed snem, śpij nie na płask, tylko weź dwie poduszki.

Gość nowicjusz o2
Witam ponownie. Od kliku dni rozpuszczam miód wrzosowy w szklance letniej wody i piję to rano na czczo. Zauważyłem, że język zaczął powoli się oczyszczać. Mam rozumieć, że nalot jest wynikiem refluksu, nadkwasoty?

Gość nowicjusz o2
Witam ponownie. Od czasu kiedy napisałem pierwszego posta staram się lepiej odżywiać. Nie znaczy to, że wcześniej jadłem "byle gówno". Ziemniaki zastąpiłem kaszą jaglaną, jem głownie warzywa zielone, popijam zieloną herbatą :) Codziennie rano szklanka wody z rozpuszczoną łyzką miodu. I odnoszę wrażenie, że to właśnie dobroczynny miód ma największy wpływ na język i jego oczyszczanie. Ostatni posiłek kończę o godz. 18:00... a mimo to rano znowu budzę się z dziwną pianą na języku i cuchnącym oddechem. :( To nie może być refluks, bo tylu godzinach od ostatniego posiłku żołądek jest już pusty... Zastanawiam się czy nie zrobić wymazu z gardła/języka, posiewu kału na obecność bakterii, pasożytów? Czy ktoś z Was ma podobne objawy? Proszę o rady, bo lekarze olewają problem. Po 20 minutach od mycia zębów znowu śmierdzi mi z pyska. Zęby mam wyleczone.

Gość dr marchewka
A zrobiłeś ten test na czczo na candide ? Moim zdaniem miodem nic dobrego nie zdziałasz, a wręcz sobie nim szkodzisz. Powinieneś odstawić całkowicie cukier, bo dożywiasz nim niedobre bakterie w Twoim organizmie. Dużo sensownych rad znajdziesz w tym temeacie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1974873&start=26850 test ze szklanka wdy obowiazkowy.

Gość Nie daj się zjeść grzybom...
Kolego najpeweniej masz kandyzdoze i zrób sobie ten test jak radzi kolega. Sama mam grzybicę a Twoje objawy sa dokładnie takie jak moje.