Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rampers pampers

CO DAĆ NA KOLACJĘ 10 miesięcznemu dziecku? kaszki i mleko mm odpada.

Polecane posty

Gość rampers pampers

Mała je ogólnie wszystko,ale pod koniec dnia zaczyna "fisiować" z jedzeniem. ostatnio dawałam banana bo tylko to chciała jeść i teraz od nowa się zaczyna,na jajecznice za mała,parówki też raczej nie (ale czasami dam ale nie na kolację) sama jej gotuję.

Gość Moja kolezana daje papke
typu jablka banany, czasem ziemniak, dzieciak ma 6-7 mcy

Gość rampers pampers
no moja nie je już papek. nie mam pomysłu. banana je normalnie małe kawałeczki i radzi sobie a to co papka to pluje jak za twarde to nie pogryzie.

Gość rampers pampers
czyli jak dam np z obiadu ziemniaki z marchewką taką w sosie to ok? albo deser na kolację?? jogurt z owocami? byleby nie słodycze oczywiście.

Gość doooo autokiii
a może bułka czy chlebek na mleku, albo małe kawałki chlebka z twarożkiem czy dzemem

Gość alleluja r
owoców po godzinie 18 raczej nie podawaj, szkodzą

Gość Ale jogurt naturalny a nie
kupny slodzony Jednak zdrowiej chyba warzywa

Gość doooo autokiii
mozesz dać zapiekankę z warzyw np z brokułu czy kalafioru

Gość alleluja r
według alergologa białko w tym wieku nie jest szczęśliwym trafem w żywieniu dzieci, podobno im później tym lepiej

Gość rampers pampers
od czasu do czasu daje jej paste jajeczna z chlebkiem i to od niedawna a owoce oczywiscie z jogurtem naturalnym chociaz moj maz dawal jej jogobelle jak byl z nia sam,fakt nic jej nie bylo ale wystarczy poczytac sklad...ogolnie jestem przeciwna sloiczkom i tylko deserki od czasu do czasu z nich dostaje bo są tam owoce których zp w zimie się nie dostanie poza tym to strata kasy no a ta bułka z mlekiem to dobry pomysł,ale musi to być mleko normalne bo mm odrzuciła pediatra też już załamywał nad nią ręce bo tak lubi mleko ale mówił aby często jej nie podawać

Gość rampers pampers
a dlaczego owoce po 18 szkodzą? nic jej nie było. nigdy nie miała dolegliwości związanych z jedzeniem,tylko jej się wszystko szybko nudzi.

Jeśli radzi już sobie z gryzieniem, zrób kanapkę z szynką i pokrój ją na małe kwadraciki, moja córa uwielbiała takie kanapki. Niestety do czasu.

Gość rety matko
a nie prościej dać butlę z mlekiem i kaszą ??????????Toż to dziecko ma 10 miesięcy, moje o tym czasie na noc dostawało mleko w butelce.

Gość rampers pampers
czytac nie umiesz?

Gość rety matko
A czemu mleka nie może, ma skazę ?

Gość dominisia misia
na bialko jest za wczesnie? co za bzdura! a mieso, ryba ktore mozna juz podawac? to tez bialko, jakby ktos nie wiedzial:) podaj jajko-zrob jajecznice na parze, albo ugotuj na miekko, dzieci lubia jajka:)

Gość alleluja r
już odpisuję co do owoców po 18 można dac gotowane, bo surowe skzodzą, organizm juz tak nie przyswaja i odkładają sie w trzustce, nawet małego dziecka, dporośli też powinni o tym wiedzieć i tego przestrzegać

Gość dominisia misia
co sie oklada w trzustce?

Gość alleluja r
białko z jajka, czy ja coś pisałam o rybach i innych? białko jest tez w mięsie, ale to inny jego rodzaj boże zdaniem lekarzy dziecko bez alergii tez jak nadłuzej powinno go unikać, poza tym nic nie wnosi pożytecznego do organizmu, dosłownie nic

Gość dominisia misia
co sie odklada w tej trzustce? bo z tego co wiem, to nic sie nie odklada, owoce to wegle, moze chodzi ci o insuline, jej podaż?

Gość alleluja r
słuchaj co do tych jajek, ja tylko mówie co specjalista nam powiedział przecież nie mówie, zebyś nie uzywała ale mi chodzi o samo białko, zółtko mozesz sobie dawać

Gość dominisia misia
bialko tez moze dawac, o ile dziecko nie ma uczulenia na bialko jajka kurzego, a sadze ze nie ma:) dziecko ma juz 10 miesiecy, ile autorka ma jeszcze czekac z podaniem jednego na najbardziej wartosciowych pokarmow jakim jest jajko w diecie dziecka?

Gość alleluja r
jajko dzielimy na białko i zółtko białko nie jest wartościowe, a żółtko bardzo tak trudno to pojąć? ja jedno, a ty swoje

Gość dominisia misia
to co specjalista mowi tobie niekoniecznie musi sie przekladac na dzieci zdrowe, skoro masz alergika to musisz uwazac

Gość dominisia misia
a skad to przekonanie ze masz racje? hahah:D bialko nie jest wartosciowe? litosci, nie pisz takich bzdur

Gość alleluja r
o to chodzi, że alergika nie mam i wolę posłuchac rady "zaufanego" lekarza niz kogoś tam innego, czytającego nowinki w necie

Gość dominisia misia
no to sluchaj:D:D jak dla mnie przeginasz i to zdrowo, nie lubie matek wariatek i tyle w temacie:)