Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karo92

Brak węchu od urodzenia...

Polecane posty

Cześć, ma ktoś tez taki problem? Ja od urodzenia nic nie czuje, nie czuje żadnego zapachu, do jakiego lekarza się wybrać, i czy jest sens? ma ktoś taki kłopot lub zna kogoś takiego?

Gość zdziwiona żona :-(
to sie ciesz bo jak pierdzisz to Ci nie śmierdzi

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
Terapia sensoryczna jest od tego, masz problem ze zmysłem wechu, najpierw rodzinny a potem skierowanie do poradni i terapeuty.

Gość jwjwjw
przez 20 lat nie zglosiles sie z tym problemem do lekarza? to czemu tak nagle zaczelo ci to przeszkadzac?

Gość gość
Mam 18 lat po ciężkiej chorobie w dzieciństwie ( prawdopodobnie od tego ) straciłem węch czyli nawet nie wiem co to takiego nie odczuwam jakiś wielkich problemów z tym związanych po prostu hmmm zapach traktuje jak wiarę podobno jest istnieje są nawet dowody ale dla mnie jest to cały czas niewyjaśnione . Co do leczenia tego zapomnij :d Nerwy odpowiadające za zapach są bezpośrednio połączone z węchem i obumierają po dłuższym okresie czasu . Odkryłem to dopiero 3 lata temu moja rada nie informuj otoczenia bo za dużo pytań zadają :D

Gość aga 333
Ja rowniez stracilam wech po ciezkim wypadku samochodowym.Ale czesciowo tez nie mam smaku.Dlatego uzywam bardzo duzo przypraw do jedzenia,zeby cokolwiek zjesc.Lekarze mi probowali tlumaczyc,ze tak czasami bywa jak sie straci wech traci sie pomalu smak.Wy tez tak macie?

Gość gość
mam 63 lata i nigdy nie miałam wechu iwiem ze jest to uciążliwe mówiłam do 3 lekarzy kazdy to lekceważył aż wkońcu zrezygnowałam i dalej nie czuje jak pachnie kwiat jedzenie perfumy