Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę pomocy nie zaszkodzi

Czy Wasi mężowie pomagają w domu? Czy mój dużo robi w porównaniu z nimi?

Polecane posty

Gość ///////////////////
Tak czytam i czytam wynosi śmieci czy tego jest tyle co dzień ???

Gość czarny onyks
dla wiadomości Panny pyskatej mam trojaczki i nie narzekam wcale :p

Gość myszka w dziurze:)
U nas śmieci wynosi się codziennie bo segregujemy.

Gość au nas jest takkk
ja mam 2 dzieci 1,5 roku i 4,5 lat 2 miesiące temu musiałam zrezygnować z pracy bo nie miałam z kim dzieci zostawić. na chwilę obecna do pracy mam zamiar wrócić we wrześniu. u nas obowiązki podzielone jak mąz jest w domu to pomaga przy obiedzie razem sprzątamy, mąz wyrzuca śmieci i wspólnie dzielimy się opieka nad dziećmi... ja jak tylko mąz jest w pracy w tym czasie robię porządki , pranie, obiad zakupy.. jak mąz wraca i zje bierze dzieci na dwór albo w domu się nimi zajmuję a ja w tym czasie wykonuję prace na działce albo ogrodzie.

Gość myszka w dziurze:)
Czarny onyks-kurczę gratuluję! Moja siostra też ma trojaczki :) ale ona ma męża na miejscu ...

Gość trochę pomocy nie zaszkodzi
No widzicie jak to różnie jest. Czyli mój się mieści gdzieś w średniej.

Gość nei-nei
A mój to porządek lubi i nic mu palcem pokazywać nie trzeba, często to on mnie motywuje do porządków;) Ale w zasadzie w tygodniu jeśli jest w pracy (a czasami pracuje po 13-14 godz) to takie codziennie porządki robię ja - czyli jakieś kurze, załadować zmywarkę, ogarnąć nieład ogólny i gotowanie (ponieważ pracuję w domu i robię to machinalnie, z resztą nie zajmuje to wiele czasu) Z tym że nieraz kilka dni z rzędu on nie pracuje - wtedy ja gotuję on sprząta ;) Raz na tydzień robimy takie konkretne porządki - i wtedy dzielimy się pomieszczeniami w domu na pół ( w różnych wariantach) i sprzątamy, a kto pierwszy skończy pomaga drugiemu ;) Z takich codziennych czynności to on głownie wyrzuca śmieci, zastawia pranie, rozładuje zmywarkę. Nie narzekam;)

Gość mój mąż to alfa
my się nawet nie dzielimy obowiazkami, ja po prostu nic nie robie, chocby z lenistwa, opiekuje sie tylko dzieckiem, ale i tak mąż zaprowadza je rano do przedszkola, po połudnu odbiera, pracuje-utrzymuje cala rodzine, sprząta, pierze, gotuje, ale razem jeździmy na zakupy. Generalnie to on pracuje i utrzymuje naszą rodzinke, a wg niego ja mam zawsze wygladac dobrze, dbac o siebie, swój wygląd i sie z nim bzykac. Mi to odpowieada w 100% a jesteśmy już ze soba 8 lat i jest ok :D Mąż pomimo dobrych zarobkow (bo stać nas na wiele) robi wszystko przy domu i w domu.

Gość czytam,patrze nie wierze
"A mój to porządek lubi i nic mu palcem pokazywać nie trzeba, często to on mnie motywuje do porządków" co z was za lajzy,ze facet wam palcem pokazuje jak trzeba posprzatac. chyba,ze jakis pedalkow macie za mezow

Gość sawa dotyczą
u nas jest różnie, w tyg przeważnie po powrocie z pracy mazzajmuje się synem, ale wraca o 18 więc raptem są to 2h połączone z myciem i usypiniem; w weekend różnie, przeważnie mazodkurza, czasem myje podłogę, sciera kurze, wynosi śmieci, wspólnie robimy zakupy; nigdy nie prasuje, rzadko narabia z praniem i gotowaniem, ale wykonuje wszystkie męskie prace- drewno, węgiel, koszenie trawy itp

Gość to i ja cosik powiem
A u nas wygląda to tak,ze dzielimy się obowiązkami plus dzieci też swoje mają. Najmłodszego to oczywiście nie dotyczy,bo ma 4 dni :) ale zarówno córka 7 lat jak i syn 3 lata mają obowiązki-utrzymują porządek w pokojach,córka wynosi do kontenera papier i plastik. Mąż mi pomaga we wszystkim,nie ustalonych obowiązków które wykonuję tylko ja-nawet w karmieniu małego mi pomaga-dziś byłam u fryzjera,odciągnęłam pokarm i zostawiłam syna z tatą.

Gość nei-nei
czytam,patrze nie wierze "A mój to porządek lubi i nic mu palcem pokazywać nie trzeba, często to on mnie motywuje do porządków" co z was za lajzy,ze facet wam palcem pokazuje jak trzeba posprzatac. chyba,ze jakis pedalkow macie za mezow Czyzby zazdrosc ze sa tacy ktorych nie trzeba gonic a sami sie wezmą?;p Btw czytaj ze zrozumieniem i od a do z bo w poście dokładnie opisałam jak podzial obowiazkow wyglada ;) A ze mnie motywuje - to do tych sobotnich, kiedy ja bym jeszcze pospala. Tyle w temacie.

Mój robi bardzo dużo, właściwie chyba więcej niż ja. Zawsze rano (jeśli nie jest w pracy, a pracuje na zmiany) jedzie po świeże pieczywo i inne zakupy. Robi śniadanie. Śniadania do łóżka to raczej chwilowe (od 8 m-cy odkąd jestem w ciąży), ale nie mam mu tego za złe :). Jak chodziłam do pracy gotował obiady, ja gotowałam tylko w weekendy. Teraz gotuję ja, chyba że ma być zupa to on, bo mi zupy nie wychodzą a on robi pyszne. Sprząta, bardzo dba o dom, łatwiej byłoby mi powiedzieć czego nie robi, w ogóle trafił mi się dobry facet.

Gość do nei nei
normalnej kwoce domowej bylo by wstyd,gdyby maz przychodzil z pracy (14h pracuje?)i palcem by pokazywal,ze tu i tam syf. jestem ciekawa jakie on musi miec zdanie o tobie-fleja?brudas? to,ze obowiazkami trzeba sie dzieli to wiadomo przeciez,ale jak sie sorry siedzi w domu a raczej na kafeterii 24 na dobe,maz wraca po 14h pracy do domu i jeszcze sprzata,to znaczy ze takie jak wy maja totalny brak szacunku do swoich mezow.

Gość A jak można
szanować podgatunek? Od tego są, jak dupa od srania, żeby zarabiać i latać koło nas i t nam się szacunek należy za to, że łaskawie z nimi jesteśmy i damy od czasu do czasu wiadomo czego ;) Autorko, tylko raz mój mąż by się próbował odezwać w ten deseń, że nic nie robię w domu... Wkrótce robiłby wszystko za mnie i jeszcze więcej, a uważałby, ze i tak się przepracowuję ;P

Mama Nasturcji :) - jesteśmy razem długo, ale ja z tych, co sobie bardzo cenią niezaleznośc więc dopiero w ciąży zamieszkalismy wspólnie, a slub swoja droga za 2 tygodnie :) do jaheira - nie wiem Słonko kto sie kryje za tym pieknym pomarańczowym kolorem, ale skoro nie wpadłam przez kilkanascie lat pozycia, w tym kilka lat pierwszego małżeństwa to zapewniam CIe że wiem doskonale jak się zabezpieczac - a skoro tak dobrze mnie znasz i tak mnie tu sledzisz to pewnie pamietasz jak pisałam że to własnie W. namówił mnie na ciąże i dziecko i wpłynął na moje myslenie pt "nigdy w zyciu żadnych dzieci" - i tak de facto mozna powiedziec że to On złapał mnie na dziecko (co tez wielokrotnie tu pisałam, więc pewnie wiesz )

jaheira, no to gratulacje i udanej imprezki. Rozumeiem, że ślub cywilny, kiedyś pisałaś że jesteście agnostykami, dobrze pamiętam?

dziękuję :) cywilny ale w pięknej scenerii i w prawdziwej kiecce ślubnej :) a Młody w garniturze jak tata, wyśle Ci fotki potem :)

Gość elcik1001
a mój zawsze (jak był w domu bo pracuje po 12 godzin i w soboty też), prasował, jezdził odkurzaczem, naprawiał, malował, remontował, kapał i usypiał dzieci (mamy 4-kę, w tym blizniaki), wstawał i karmił w nocy te dzieci które nie były karmione piersią, przewijał je w nocy i jak był w domu, w niedziele dzieci i dom tylko jego, ugotoewał i na spacer poszedł