Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koalka+zapalka-popiolek

rowerek na prezent dla rocznego dziecka to dobry pomysł?

Polecane posty

Czy rowerek na prezent dla rocznego dziecka to dobry pomysł? Mąż twierdzi że nie a ja juz sama nie wiem... mój synek niedługo będzie mieć urodziny i muszę podsunąć gościom pomysły na prezent. Nie jesteśmy z mężem zwolennikami by dziecko miało dużo zabawek ale chcielibyśmy konkretne, które wykorzysta jeszcze np w przyszłym roku. Dlatego pomyślałam o rowerku np takim http://allegro.pl/rowerek-wiewiorka-dzwiek-kolyska-hit-cenowy-i2349509266.html pchacz, sorter do klocków, huśtawkę, zabawki do wody i piasku, piłki i inne pierdoły ma. książek z bajkami też jest trochę W moim odczuciu wszytko co potrzebuje ma.

Gość kodfkodsfk
spoko, za pół roku się przyda..tylko akurat będzie zima wiec uhm...

Gość ilonaaaaa
te rowerki sa strasznie tandetne i niestety srednio stabilne - ja osobiście nie polecam

Tak świetny pomysł. Do zimy daleko a mały napewno będzie miał frajde

duzo przemawia na nie ale ja nie mam lepszych pomysłów... Ostatecznie zostaje poproszenie o pieniądze - przeznaczę na szczepienie ale o to prosiliśmy przy okazji chrztu - zaszczepiliśmy na pneumokoki, teraz byłaby ospa wietrzna(chociaż bardzo ale to bardzo sie waham - moja lekarka twierdzi że to bardzo dobry pomyśl i nie naciąga na kase bo inne szczepionki nam odradzić

Gość moj synek ma taki
ale nie chce w nim jezdzic niestety.ma juz co prawda 1.5 r

Gość moja córka
a sanki?

Gość top trendy.
większego dziadostwa nie widziałam. sąsiedzi mają taki zielony i sama bała bym się w to dziecko włożyć. Kup lepiej zwykły jeździk. W zeszłym roku chrześniak taki dostał na 1sze urodziny i był bardzo zadowolony

Gość mój synek
miał roczek dwa tygodnie temu i dostał bardzo podobny rowerek. Teraz ciągle muszę z nim jeździć, bo bardzo mu się to podoba :) Nie chce wstawać z rowerka, jak już musimy skończyć przejażdżkę,tylko podskakuje i trzyma się rączek:) To bardzo fajny prezent, ale zgodzę się z przedmówcą jednym, że mało stabilny, jeśli dziecko dużo się rusza. Mój synek nie usiedzi spokojnie w na siedzeniu, tylko ja k przystanę, to natychmiast wstaje i się przechyla i jak wtedy go nie trzymam za tą rączkę z tyłu, to się przewraca. Ale dużo rzeczy robię z nim w tym wózku, podlewamy ogródek, ja jedną ręką pcham a drugą podlewam, jeździmy po kuchni i korytarzu jak gotuje, plewimy i takie tam. :) Też uważałam kiedyż, że to tandeta, ale dzisiaj uważam, że niech się mały cieszy. Muzyka mu się średnio podoba i bardzo rzadko sobie ją włącza. moim zdaniem to dobry prezent.

sanki także ma... krzesełko do karmienia, zestaw naczyń obiadowych, kubki 360 lovi - także ma myślałam jeszcze o klockach ale nie wiem czy nie jest za maly

do "mój synek" a co jeszcze dostaliście jeśli nie jest to tajemnica? bez sensu bo właśnie do mnie zadzwoniła rodzina co kupić małemu na dzień dziecka

Gość zdzicha zdzicha
Moze taki samochodzik z kierownica ,nie wiem jak to sie po polsku nazywa -bobycar w niemczech -i dziecko juz kolo roku chetnie z tego korzysta

Gość ilonaaaaa
ja właśnie na roczek poprosiłam o kasę i przeznaczyłam ją na szczepienie ;)

Gość mój synek
Mój mały dostał dwa zestawy klocków, na razie bawi się po swojemu, ale mają one różne takie bajery do układania, że też rosną z dzieckiem.

Gość moj synek ma taki
klocki duplo,ubrania ,a kto nie mial pomyslu dal kase.lampke akwarium.maly uwielbia na to patrzec

Gość moja córka
u mnie córka dostała klocki drewniane i bardzo jej się podobają

Gość tikal
ja dla 14 m syna kupilam puky wutsch i ladnie juz na nim jezdzi polecam

Gość karolkowa mama
mój syn na 1sze urodziny dostał zwykły jeździk i bardzo szybko sam nauczył się odpychać nóżkami, ośmiorniczki do kąpieli - to był hit u nas bo bardzo mu się one podobały, garaż samochodowy (nim zaczął bawić się przed 2urodzinami i zajmował mu on bardzo dużo czasu) tak to pieniądze ( od moich rodziców, dziadków i teściowej) z przeznaczeniem na zakup fotelika do samochodu

do zdzicha zdzicha - wiem o czym mowa ale sadze ze mój zupełnie nie będzie wiedział co z tym robić

Gość mój synek
U nas tez pytali i chciałam taki basen dmuchany, bo dzieciak uwielbia wodę a my mieszkamy w domu jednorodzinnym, to mam gdzie to rozłożyć, oprócz tego mój tata kupił właśnie ten rowerek, dostał klocki i takie sprytne małe organy z różnymi instrumentami do naciskania, które wydają dźwięki i oprócz tego klawisze gamę grają, a jak się przekłada taką książeczkę to całe melodie. Generalnie niezliczona ilość melodii i bardzo fajnie można nauczyć grac "Wlazł kotek na płotek" i sto lat :P Ja się wprawiam :P Poza tym to dużo ubrań, ale jedno takie fajne ze świecącym motorem. I dostał jeszcze małą huśtawkę, taką do pokoju na metalowych prętach, można rozłożyć, też to lubi, tylko natychmiast usypia od huśtania :) Myślałam o piaskownicy jeszcze i o zjeżdżalni, ale to już nie od gości chciałam, tylko sami będziemy kupowali, ale może to Ci coś podpowie, o ile macie swój dom.

Gość moj synek ma taki
masz linka do tych osmiorniczek chcialabym zobaczyc co tj

Gość karolkowa mama
o te ośmiorniczki mi chodziło :)

Gość sdfedt
gdy mój synek kończył rok dostał rowerek...gdy skończył półtora roku juz umiał na nim jeździć...zimą zasuwał po domu :) Nie był to rowerek taki jak na zdjęciu..tylko zwykły rowerek trójkołowy dla maluchów...coś w tym stylu: http://allegro.pl/rowerek-dzieciecy-i2362115639.html http://allegro.pl/rowerek-rower-trojkolowy-dzieciecy-dla-malucha-i2346998970.html http://allegro.pl/rowerek-dzieciecy-bob-budowniczy-raczka-2-4-lat-i2369870117.html ten ze zdjęcia ma za daleko kierownicę od siodełka i dziecku będzie trudno pedałować...

Gość mój synek
Na tym rowerku co autorka dała zdjęcie, można przesuwać siodełko. Na razie jest daleko, bo mały ma nogi na podstawce takiej i jest za mały, żeby samodzielnie pedałować, ale potem można to siodełko całkiem blisko przykręcić, a pozostałe elementy się wymontowuje.

Gość gość
dla rocznego dziecka ? nie za wczesnie?

Gość gość
My kupowaliśmy pierwszy chyba na 1,5 roku jakoś. no ale to od dziecka zalezy :) Mielismy biegowy który zamawialismy na http://www.bikershop.pl/ a do tego kask taki fajny w kształcie dinozaura :)