Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Gangi muzulmanskich gwalcicieli rowniez w Szwecji... mocne.

Polecane posty

Gość resura
poczytaj odpowiedz akgirl, jak jest w tym kraju postrzegana kobieta i jak ma sie ubierac, jakas abaye musi nosic a do tego nie moze odslaniac ciala....to jest normalne? chcialabys tak chodzic ubrana? kobieta nie moze prowadzic samochodu, nie moze sama przebywac w restauracji typu fast food.....przeciez to sa jakies chore zachowania, jesli tobie jako kobiecie by to nei przeszkadzalo to gratuluje...nie wiem dokladnie co u muzulmanow oznacza burka , dla mnie to poprostu nakrycie glowy ale u nich moze jaka sinna nazwa ale fakt faktem ze np w takiej arabii saudyjskiej nie wyjdziesz na ulice w miniowce i obcislej bluzce bo cie religijna milicja odrazu schywta i surowo ukarze, odpowiedz mi szczerze ze ty takie zachowania uwazasz za normalne??? czy traktowanie kobiety jako osobe drugiej kategorii pochwalasz?

Gość gość
Nie, nie uwazam takich zachowan za normalne. Jednakze uwazam, ze ty masz problem z argumentowaniem swoich wnioskow. Piszesz o burce a wklejasz mi link o abaji. Znasz roznice miedzy burka a abaja? Oczywiscie, ze nie. Inaczej bys sie tak nie skompromitowala. Burka to zakrycie twarz, gdzie widoczne sa jedynie oczy. Takie stroje nosza Arabki z Arabii Saudyjskiej, ale nie wszystkie. Abaja jest WSKAZANA, ale nie MUSOWA dla zagranicznych kobiet. Znam osoby, ktore chodzily w Arabii jedynie w dlugiej spodnicy i normalnej bluzce, np. z dlugim rekawem plus jakis szal na ramiona. W Arabii Saudyjskiej zalecane jest ubranie abaji w kolorze czarnym. Poza tym nie wiem czy chcialoby ci sie tam zakladac mini i pokazywac cycki wszystkim facetom... w Arabii temperatura przekracza 50 stopni i uwierz mi - luzna przewiewna abaja to najlepsze rozwiazanie w tym klimacie. W przeciwnym razie bys sie serio poparzyla. Owszem kobiety nie moga prowadzic samochodu, ale chyba nie o tym mowilas na poczatku? Pisalas o burce, o ktorej jak wyszlo na jaw, nie masz pojecia. Btw, Arabia Saudyjska jest jedynym krajem na swiecie, w ktorym kobieta nie ma pozwolenia na prowadzenie samochodu. Moja rada dla ciebie : Popodruzuj troche. Mniej tv i prasy, a wiecej zyciowych obserwacji. Nie lubie dyskutowac z ludzmi, ktorzy nie maja zielonego pojecia o tym o czym pisza.

Gość Alina55555
Prezes Wertyp to lekki oszolom!!!! W pewien sposob tez fanatyk buhaha a co do burki to ja tez myslalam ze burka to ta szmata co te baby zakladaja na glowe. A do pani oswieconej na gorze to dlaczego kobiety nie moga prowadzic samochodu???? Co to za bzdura jakas? A jesli chodzi o temperature to w zeszlym roku bylam w Las Vegas i tam temperatura tez osiagala prawie 40 stopni i jakos nikt nie chodzil zakryty od stop do glow. A np w takiej Francji gdzie nie ma uplaych strasznych czemu te baby sa zakryte od stop do glow, czasami nawet ta szparka na oczy ma siateczke.Jak dla mnie ta ich cala religia i filozofia wcale nie szanuje kobiet. Kiedys jakis Pakol w pracy mial dyskusje z nami i otwarcie przyznal, ze oni biale kobiety traktuja jak latwe mieso do w******nia a na zone i tak biora sobie dziewice z ich kraju (czesto nawet to jest kuzynka - tez k***a chore to).

Gość resura
otwarcie orzyznaje ze nbie znam sie na poszczegolnych strojach u muzulmanskich kobiet ale nei zmienia to faktu ze musza chodzic zakryte a np faceci moga wystawic na wierzch gole klaty

Gość gość
Nigdy nie widzialam w muzulmanskim kraju faceta z gola klata... To nie Polska i pan Wiesio pod blokiem, ktory wystawia swoje sflaczale cielsko i np. kosi trawnik ;) Jesli chodzi o stricte kraje arabskie, to faceci tez nosza swoje stroje. Nie pamietam jak to sie nazywa, ale pewnie kazdy wie o co mi chodzi. Ten dlugi bialy sukman plus arafatka (?), chusta na glowie w roznych kolorach (zalezy w jakim kraju).

Gość resura
a ja widzialam, w turcji i w egipcie faceci mieli rozpiete koszule i tak lazili po ulicy, tak samo jak sprzedawcy w sklepikach okolicznych

Gość gość
Aha, czyli wakacyjki w Turcji czy Egipcie i napotkanych tam facetow z rozpieta koszula uwazasz za priorytet, tak? I generalizujesz na potege, ze niby tak jest w kazdym muzulmanskim kraju? :o :o :o

Gość gość
"A jesli chodzi o temperature to w zeszlym roku bylam w Las Vegas i tam temperatura tez osiagala prawie 40 stopni" Widac, ze nie masz pojecia o klimacie pustynnym. Wiesz, jest mala roznica miedzy Las Vegas a pustynnym zarem w Arabii Saudyjskiej, gdzie czesto nachodza burze piaskowe... Chyba nie mamy o czym rozmawiac w tym zakresie ;) "A do pani oswieconej na gorze to dlaczego kobiety nie moga prowadzic samochodu????" Nie wiem. Idz i zapytaj sie ich krola dlaczego ustanowil im takie prawo. Jego panstwo, jego zasady.

Gość gość
Emily Davison I inne kobiety walczace w przeszlosci o wolnosc kobiet w Europie, prawo do glosowania, wlasnego zarobku, edukacji, emancypacji, swobody wyboru drogi zycia, bycie niezalezna od woli ojca, brata, czy meza... Nawet 100 lat nie minelo, a Europejki same pozwalaja sobie same dobrowolnie odbierac te wolnosci, wiazac sie z tymi zacofanymi zwierzetami. Przeciez oni jak przyjezdzaja do Europy, to tj wyglodzonemu nagle podac obiad pod nos... U nich kobiety chodza od gory do dolu w szmatach, wiec jak tu przyjada, to nawet jak w swetrze I spodniach jest to dla nich jest jak gola I sama sie prosi o g***t... My same kobiety odbieramy sobie wolnosci, ktore z takim mozolem wywalczyly nasze prababki... Poczytajcie sobie jak na poczatku XX wieku w Anglii traktowano sufrazystki, ktore walczyly o prawa kobiet do glosowania, jak byly torturowane, szykanowane, zamykane w malenkich metr na metr pokoikach... Ich poswiecenie idzie na marne, na wskutek takich kretynek, co daja sobie sprac mozg jakimis bajerami pedofila I w Europie chodza na grzybiale starowinki opatulone w szmatach...

Gość gość
do tej na gorze... chcialabys zeby nagle w Europie wprowadzili prawo, ze kobiety nie moga prowadzic samochodow? Jakbys sie czula? Nie czulabys, ze poprostu ktos ogranicza twoje prawa? Bo ja tak...

Gość gość
"I niech zgadne: Katoliczka jesteś? Do kosciolka chodzisz grzecznie" :D Idiotko :D Religia jest dla slabeuszy, nie dla ludzi silnych. Silny czlowiek radzi sobie bez Jezuska. Mahomecika i innych wymyslow chorych ludzikow. Adres mam ci w necie podac? Glupsza niz dluzsza p**do jestes. Podaj ty adres a ja sie zjawie tchorzu marny :P

Gość gość
" Znam osoby, ktore chodzily w Arabii jedynie w dlugiej spodnicy i normalnej bluzce, np. z dlugim rekawem plus jakis szal na ramiona." :O Bo? Zostaly zmuszone. Moze ja nie mam ochoty chodzic w dlugiej spodnicy i w bluzce z dlugim rekawem.I jeszcze te scierwa probuja narzucac swoje przekonania w Europie. One nawet na plazy w workach na ryjach paskudnych chodza a te smierdzace kozie syny w sukienkach jak cioty zasrane. To sa kozie syny, ich ojcowie kozy r****li a matki sa scierami. Ludzkie odpadki i tak zaczynaja byc traktowani.

Gość gość
trzeba byc p******ym zeby jezdzic do krajow arabskich...

Gość Majka.a
Ja mieszkam w kraju arabskim - w Emiratach:) Nie chce wracac do Polski:) A wasze wypowiedzi tylko mnie w tym potwierdzaja :D

Gość gość
" w jaki sposob? Tego nie moge zdradzic ale juz nie jedna dostala wp*****l od swojego kochasia" Czyli gówno robisz, a twoje "gnebienie" ogranicza sie do wypocin na forum dla idiotow- kafeterii :D Skad sie takie debile biora jak ty? :o

Gość gość
"http://www.gourmantic.com/2010/11/30/what-to- wear-in-dubai-tips-for-women-travellers/ Hahahahahahahahahahah!!!!!!!!!!!! W workach z*********ja kozie dzi**i w Dubaju, hahahahahahah! " Dziecko, czy ty chociaz czytasz te swoje lini zanim je wkleisz? Z tego co widze nie ;) Oczywiscie w Dubaju nigdy nie bylas, ale najwiecej masz do powiedzenia, smarkulo. Twoj link dotyczy zasad ubierania sie w meczetach lub przed meczetami (nalezy nalozyc abaje i zakryc wlosy) oraz w shopping mall np. w Dubai Mall obowiazuje dress code dla panow i pan. Dla pan - spodniczka nie moze byc przed kolana i nalezy zakryc ramiona. To chyba nie sa spore wymagania jak na muzulmanski kraj? Czy ciezko byloby ci zakryc na pare minut swoje wymiona i kolana? Chociaz raz? :D Reszta - w Dubaju na plazy mozna spokojnie (a nawet nalezy) zakladac bikini i cieszyc sie sloncem i plaza.

Gość gość
"do tej na gorze... chcialabys zeby nagle w Europie wprowadzili prawo, ze kobiety nie moga prowadzic samochodow? Jakbys sie czula? Nie czulabys, ze poprostu ktos ogranicza twoje prawa? Bo ja tak..." Ale o czym ty teraz nadajesz? Zaczelas rozmowe od kompromitacji i pokazania swojej niewiedzy na temat krajow muzulmanskich oraz ich strojow. Teraz nagle uczepilas sie jedynego kraju - Arabii Saudyjskiej oraz tego, ze kobiety nie moga tam prowadzic. I w dodatku probujesz na sile wmowic mi, ze ja ak chce w Europie? Czy ja gdzies tak napisalam? Zacznij prowadzic jakas rzeczowa dyskusje, bo widze, ze argumentow nie masz zadnych.

Gość malujkia
do wszystkich fanek krajow arabskich i zniewolenia kobiet: przeniescie sie tam wszystkie, zalozcie burki, abaje, czy inne szmaty i dajcie soba pomiatac mezczyznie, co muslimy robia we wlasnym grajdole mnie nie interesuje zupelnie ale jak sie zaczynaja panoszyc w krajach europejskich i narzucac swoje zasady innym a nawet otwarcie chca prawa szariatu i innych bzdur to juz nie jest zabawnie, dlaczego np zezwala im sie prowadzic samochod z w tej czarnej narzucie z siateczka??? ograniczona widocznosc moze doprowadzic do wypadku,

Gość gość
no pudelek to naprawde bardzo wiarygodne zrodlo. ten kto to czyta i jeszcze sie na tym wzoruje musi miec jakies zaburzenia emocjonalne ;)