Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Cześć dziewczyny :) Dawno się nie odzywałam, ale czytam na bieżąco. U mnie wszystko w porządku jak na razie :) Ostatnio zmieniłam lekarza prowadzącego, ponieważ mój ginekolog po raz 3 odwołał moją wizytę i już nerwowo nie wytrzymałam. Nie potrafię zaufać człowiekowi, który co chwila odwołuje wizyty. Poszłam do innego ginekologa z tej samej przychodni dnia następnego to ta też mnie wkurzyła. W ogóle mnie nie zbadała po wizycie w szpitalu, a jak poprosiłam o L4 to stwierdziła, że nie ma medycznych przeciwwskazań, abym nie chodziła do pracy. Normalnie mnie zamurowało. Zmieniłam lekarza na ginekologa, do którego chodziłam tylko na badania USG i dzięki temu przy każdej wizycie będę miała możliwość podglądu mojego małego 100% chłopczyka na 4D :) Ostatnio na badaniu lekarz potwierdził, że będzie chłopiec. Ogólnie to mały sobie spał. Lekarz powiedział, że widać, że jest mało ruchliwy bo mam prostą pępowinę, jakby się w ogóle nie wiercił. No i że ciąża młodsza o tydzień lub nawet dwa. Z ostatniego USG data porodu wyszła na 3 marca. Mały waży 266 gram :) NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. Martituska81...... 02.02.2013..........24...........CH.........Plymouth Inspektor1.........07.02.2013...... ...........................Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów netta2..............11.02.2013 ...........23..........CH..........Warszawa Anitka90............15.02.2013..........21...........CH.. ........Kraków lista..................11.02.2013..........22. ...... ...CH..........Poznań. moje konto.........24.01.2013..........25.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........25...........CH..........N iemcy Ninkaa86...........15.02.2013...........20 ...........DZ ........Szczecin goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica BetiGl...............15.02.2013.......................... ...........Gliwice księżniczka........25.02.2013...........14............D Z.......Wrocław wrzesniowa mama...22.02.2013........19......................UK Judka9876.........19.02.2013...........14.............CH. .....Warszawa izmaizma..........04.02.2013............................. .......Inowrocław kati=)..............10.02.2013............21.. .........CH........Rzeszów kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów green-grass......12.02.2013............18............CH .......Bochnia anetka_1991.....28.02.2013............17. ......................Radom kaja-@@@@@...25-02-2013.............21.......DZ....... ...Elblag MAMA2013LUTY...14-02-2013...........22...........CH...... ..Rzeszów *Iskierka*.........28-02-2013... .........13.......................Rawicz malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....17...........CH........Wieluń Gusia09 ...........18-02-2013.............19..........DZ........Cz-w a Ewuskaaa.........17.02.2013.............20..........CH.. .......ok/Wa-wy Roosa .............11.02.2013..............(?)...........DZ...... ..Kraków aclerya............17.02.2013.............22...........CH ........W-wa basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo

acleyra dobrze zrobiłaś ze zmianą lekarza to trochę niepoważne z jego strony a termin Twojego porodu ciekawe czy przełożyłby?????? No chłopcy górą na tej naszej liście:) Ja dzisiaj mam chandrę i to taką mega dodatkowo zrobiłam się jakaś strasznie drażliwa i ciągle się z mężem kłócę aż czasami siebie nie poznaję, jak wytrzyma tą ciąże moje małżeństwo nie wiem ale ostatnio jest coraz gorzej. Idę zjeść coś słodkiego może się poprawi nastrój. Trzymajcie się ciepło:)

hej;) Ja tylko na chwilke bo mam jeszcze gosci i zero wolnego czasu wiec tylko od czasu do czasu was podczytuje wczoraj bylam na usg polowkowym wszystko w porzadku malenstwo ma juz ponad 334 g i 18 cm plci nie znam bo nie chcielsmy wiedziec wiec bedzie niespodzianka ;) sysia gratuluje synka;) nettka Tobie tez ;) acryla dla Ciebie tez gratulacje;) kurcze prawie same dzyndzelki;) pozdrawiam

Gość sysia09
nie ma to jak miec 4 szczeniaki i chomika w domu... Gwarantowana bezsennosc:) a jak dzisiaj samopoczucia w ten sloneczny dzien( przynajmniej u mnie i narazie bo nie wiadomo kiedy zajdzie:D)??

NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. Martituska81...... 02.02.2013..........24...........CH.........Plymouth Inspektor1.........07.02.2013...... ...........................Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów netta2..............11.02.2013 ...........23..........CH..........Warszawa Anitka90............15.02.2013..........21...........CH.. ........Kraków lista..................11.02.2013..........22. ...... ...CH..........Poznań. moje konto.........24.01.2013..........25.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........25...........CH..........N iemcy Ninkaa86...........15.02.2013...........20 ...........DZ ........Szczecin goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica BetiGl...............15.02.2013.......................... ...........Gliwice księżniczka........25.02.2013...........14............D Z.......Wrocław wrzesniowa mama...22.02.2013........19......................UK Judka9876.........19.02.2013...........14.............CH. .....Warszawa izmaizma..........04.02.2013............................. .......Inowrocław kati=)..............10.02.2013............21.. .........CH........Rzeszów kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów green-grass......12.02.2013............18............CH .......Bochnia anetka_1991.....28.02.2013............17. ......................Radom kaja-@@@@@...25-02-2013.............21.......DZ....... ...Elblag MAMA2013LUTY...14-02-2013...........23...........CH...... ..Rzeszów *Iskierka*.........28-02-2013... .........13.......................Rawicz malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....17...........CH........Wieluń Gusia09 ...........18-02-2013.............19..........DZ........Cz-w a Ewuskaaa.........17.02.2013.............20..........CH.. .......ok/Wa-wy Roosa .............11.02.2013..............(?)...........DZ...... ..Kraków aclerya............17.02.2013.............22...........CH ........W-wa basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo

Faktycznie przewazaja chlopcy,a mowi sie,ze generalnie sie wiecej dziewczynek rodzi,a tu wcale tego nie widac;) W kazdym razie gratuluje wszystkim mamom,ktore sie dowiedzialy kogo nosza pod sercem. Sysia-skad ci sie wziely cztery szczeniaki w domu? Lunek-a ja wlasnie w kazdej ciazy sie robie lagodniejsza i bardziej wyrozumiala,moze dlatego,ze mam gdzies z tylu glowy caly czas mysl,ze nerwami szkodze dziecku i jakos sie uspokajam automatycznie.Postaraj sie nie denerwowac,wiem,ze nieraz sie nie da,ale sprobuj,powkurzasz sie po porodzie;)Trzymaj sie🌼 Aclerya-no i jak ten nowy lekarz?Dobrze sie przy nim czujesz?Ooo,to moze bedziesz marcowa mama:) Iskierko-u nas tez ranki zimne,jak prowadza mala do przedszkola i to nie tak wczesnie,bo na 9,to musze jej zakladac szalik i rekawiczki,a nawet czasem czapke,tym bardziej,ze chorowala dopiero co.No ale co robic,zaraz zima.. U nas dzis ma byc dosc cieplo i sloneczko,wiec pewnie po poludniu pewnie sie wybierzemy na spacer i plac zabaw,trzeba korzystac z okazji,bo jak zacznie znow padac,to utkniemy w domu. Milego dnia,dziewczyny.

Gość sysia09
dwa tyg temu sie suka mi oszczenila i teraz koncentruja:) piszcza probuja lazic a suka polozy sie pod moimi drzwiami i chrapie:) takze wesolo mamy w domu:D

mama2013-a dlaczego tak u ciebie do doopy?Cos sie dzieje czy pogoda tak na ciebie wplywa? Sysia-ooo,to wesolo masz,ale trudno sie bedzie rozstac potem z maluchami,co?Ja mam owczarka niemieckiego,ale psa,wiec szczeniakow sila rzeczy nie mialam w domu),jednak tak sobie mysle,ze moze i dobrze,bo bym przezywala rozstanie po kilku tygodniach bardzo.Jaka rasa?

Hm...to niefajnie,ze akurat teraz ci sie zwalily na glowe problemy z facetem.Mam nadzieje,ze to przejsciowe i ze sie wkrotce poprawi.

Mala2013Luty 3maj się Kochana mam nadzieję, że problemy tylko przejściowe, po prostu faceci są z innej planety :P ogromne buziaki dla wszystkich :*:*

sysia pokaż jakieś zdjęcia maluszków :) ale fajnie, aczkolwiek na pewno masz wesoło ja 12 lat temu miałam 5 szczeniaczków collie, zostawiliśmy sobie jednego :) oj z domu pozostała ... masakra :P

aclerya a już zdecydowałaś się na jakiś szpital? ja też się zastanawiam nad zmianą lekarza prowadzącego, ogólnie mało czymkolwiek się przejmuje teraz użeram się z zapaleniem rogówki, ciężkie miałam ostatnie dni niestety dostałam krople z antybiotykiem, ale mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Mama2013-wiesz,czasem dla facetow dziecko to totalna abstrakcja,dopoki sie nie urodzi i nie stanie "realne",ale jesli on ci robi jakies jazdy(w dodatku na spolke z matka),to sie odseparuj na jakis czas.Najwazniejsza teraz jestes ty i maly.Mieszkacie razem? Ewuska-no,wyobrazam sobie co takie szczeniaki sztuk piec moga zrobic z chalupy:D

Mama2013-wiesz,czasem dla facetow dziecko to totalna abstrakcja,dopoki sie nie urodzi i nie stanie "realne",ale jesli on ci robi jakies jazdy(w dodatku na spolke z matka),to sie odseparuj na jakis czas.Najwazniejsza teraz jestes ty i maly.Mieszkacie razem? Ewuska-no,wyobrazam sobie co takie szczeniaki sztuk piec moga zrobic z chalupy:D

wyprowadzilam sie od NICH na poczatku wrzesnia, wrocilam do mamy, tu mam pelne wsparcie, tyle ze teraz mi tez jest ciezko bo mama i siostry sa 1500km stad i wroca dopiero na wieta, opiekuje sie 9letnia siostrzyczka, bo gdyny nie Ona to wogole byl z lozka nie wstawala, pewnie bym nawet nie gotowala.... naprawde nie wiecie jak mi ciezko.... moge powiedziec ze tylko dzieki niej codziennie wstaje i zajmuje sie oczywiscie nia i domem..... jak mieszkalam TAM to bylo troche inaczej, naprawde kocham TEGO czlowieka i robienie zwyklego obiadu bylo czyms niezwyklym, nie moglam sie doczekac az przyjdzie z pracy i bedziemy razem, lecz ciazgle bylo rozczarowanie.... ah dziewczynki szkoda gadac.... dosyc o mnie nie chce z niego robic jakiegos tyrana ale naprawde ciezko mi!! :(

Iskierka Czekamy na info jaka płeć z niecierpliwością, daj znać :) Bayer Lev Ale już duże Twoje maleństwo, moje dopiero ma 306 g, dobrze, że wszystko ok. :) Sysia Gratuluję synka, u nas też burza mózgów co do imienia :) Na razie wygrywa Filip Netta Również gratuluję synka, ale mamy wysyp chłopaków w lutym 2013 Super :) Wrzesniowa mama Super, że wszystko ok. Podziwiam, że chcecie niespodziankę Ja bym nie wytrzymała! :)

Mama2013luty pisz ile chcesz o sobie, po to tutaj jesteśmy szczerze mówiąc, nie wiem co Ci powiedzieć... a może to on powinien teraz zamieszkać z Tobą skoro jesteś prawie sama? może to jego mamusia bruździ w Waszym związku, niestety teściowe potrafią być bardzo wredne......... próbowałaś takiej poważnej rozmowy z nim? w tym co czytam, to mocno go kochasz i każda nawet najmniejsza rzecz Cię raduje ale z nim, przecież on nie może tego stracić!!

Mama2013Luty wiem, że popularne, ale bardzo nam się podoba, a jakoś inne albo zbyt staropolskie, albo zbyt nowoczesne, ale po prostu nie pasują do nazwiska :) jeszcze podoba nam się Kuba, ale to już w ogóle na każdym kroku słyszę :)

Mama2013-wyobrazam sobie jak ci ciezko,ale nie poddawaj sie.Najwazniejsi jestescie wy,a jak twoj facet nie potrafi docenic tego,co ma,to jego strata.Zobaczysz,ze jak sie urodzi maly,to on stanie sie dla ciebie najwazniejszy i zle mysli mina.Dobrze,ze masz zajecie jakies. Ewuska-no rosnie mi chlopak;)Troche sie teraz stresuje,bo jestem w 25tc,a w poprzedniej ciazy w 27tc wyladowalam w szpitalu z powodu lekkiego plamienia i jakos tak teraz sie obawiam powtorki.Glupie to,bo co ma jedna ciaza wspolnego z druga,ale gdzies ten strach we mnie siedzi.

Mama2013Luty zapomniałam o najważniejszym co miałam Ci napisać: trzymaj się mocno, wierzę, że wszystko będzie dobrze do partnera dotrze, że będzie miał dziecko, a jak pojawi się na świecie to już nikt inny nie będzie się dla niego liczył oprócz Was :)

Bayer Lev no właśnie, niby każda ciąża jest inna i nie powinno się niczym sugerować ale wiem co czujesz moja pierwsza ciąża była poroniona i teraz ciągle jest strach będę mocno trzymać za Ciebie kciuki w tym 27tc, ale wiem, że tym razem będzie inaczej :)

Ewuska-dzieki🌼.Widze,ze wiesz co mam na mysli piszac o obawach.U ciebie tez sie wszystko szczesliwie skonczy,jeszcze troszke i bedziemy miec bezpiecznie swoje dzieci po tej stronie brzucha;)

jejku dziekuje Wam dziewczyny :) tak naprawde tylko tu moge sie WAM wygadac :), nie wiem moze ON jeszcze zrozumie ze najwazniejsza jest rodzina...

dziewczynki do lutego juz nie dlugo :) ja dzis zaczelam 23tc i moj synus daje znac o sobie :) jutro sie wszystkiego dowiem co tam slychac u mojego skarba :) a Wy mialyscie te badania?